reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Październik 2012

Aliya, mamba trzymam kciuki za poniedzialkowa wizytę, napewno wszystko bedzie dobrze.Mi tez klucia w podbrzuszu ustapiły napewno jajeczko juz sie dobrze zagnieździło :)
Zumba mi termin wypada później ale to ze wzgledu na moje dłuższe cykle bo ja nigdy nie miałam 28 dniowych, ale maluszek sam zadecyduje kiedy sie urodzi tak jak mój pierworodny urodził sie 2 tyg wczesniej.A ja sie juz zadomowiłam w październiku wiec tu chyba zostane :)A kiedy wyberasz sie na kolejną wizytkę, moze mialas poźniejsza owulkę?
Azorek ja ide wlasnie prywatnie do polskiego gina około 8tc bo na panstwowy, darmowy skan to pewnie dopiero w 20tc sie zalapię.Co do cen biletów to niestety skonczyły sie czasy kiedy były takie tanie,teraz jeszcze tyle tych opłat doliczaja ze szok.
Portia u mnie ćwiczenie to codzienny spacer z moim synkiem ale teraz krótki ze względu na pogode i katar młodego i bieganie po schodach góra-dół.
Syneczki zycze zdrówka i mam nadzieje ze z L4 sie uda.Moj synek wielbia patrzec na te smiejace brzdace w suwaczkach i moge dzieki temu posty poczytac:-)

U nas tez zimniej sie zrobiło i nawet przymroziło.Ale samopoczucie w miarę ok i na szczeście mdłości na razie brak, moze sie uda i obedzie sie jak w pierwszej ciazy.

reklama
Portia mnie zamiast ataki głodu, prześladują ataki braku apetytu choć od 4 dni dzień w dzień wgryzam się w koreczki śledziowe w zalewie olejowej a po kilku minutach zieje przerażającym zapachem :-p:-p:-p:-p

A co do aktywności, niestety od zawsze jestem leniuchem, do tego dochodzi dwójka żywych dzieci i przeziębienia co daje efekt kompletnego braku energii :sorry:

Mam za to nagłe ataki głodu. Wczoraj musiałam no musiałam zjeść cały kubek ...śmietany:eek:
hehehehe jak przeczytala to kolezanka mi sie przypomniala ona wlasnie ma takie napady i tak jak smietany wogole ni elubi to mowila ze tak poprostu otworzyla lodowke i zaczela smietane lyzka wyjadac:-Dmowi ze chwile jej zajelo zanim dotarlo do niej co ona wogole robi:-D:-D widze ze nie tylko ja mam takie napady..tylko ja na zielonego ogorka:eek:

Azorek ja ide wlasnie prywatnie do polskiego gina około 8tc bo na panstwowy, darmowy skan to pewnie dopiero w 20tc sie zalapię.Co do cen biletów to niestety skonczyły sie czasy kiedy były takie tanie,teraz jeszcze tyle tych opłat doliczaja ze szok.
no do tego za amelkowne juz place jak za dorosla osobe:szok: tanie linie lotnicze psia kosc:wściekła/y:jak dziecko skonczy dwa latka to placi sie normalnie za bilet i przysluguje jej miejsce siedzace juz nie na kolanach u mamy i 10kg podrecznego bagazu:tak:juz ja to widze jak lece sama z nia do pl i z mlodocianym tym co w drodze jest;-) nosidelko z dzidzka, walizka moja i amelkowna na ktroa sie dre na lotnisku: no tachaj ten bagaz szybciej bo sie spoznimy hahahahaha:laugh2::laugh2::laugh2:skonczy sie tak ze bede targac dzidzke+walizka10kg moja+walizka 10kg amelkowny:szok:juz sie boje na sama mysl ehhh jak moj prawka nie zrobi i auta nie kupi to ja do pl nie latam. niech se rodzice kupuja bilety i sami przylatuja o!;-):-)
a pl gina u nas brak jest....ehhh jakos dam rade teraz poprostu mam spore wydatki z tym wylotem do pl i nie wiem czy wysuplam koleja 100 na skan :(

Edit: dziewuszki ja mam takie pytanie troszke eeekhhhmm ...jak u was teraz z przytulankami?? ja mam jakiegos stresa na razie i nawet jak mi sie bardzo chce to jakos tak psychcznie sie blokuje...no boje sie poprostu no:zawstydzona/y:

Ostatnia edycja:
Azorek maM w glowIe dokladnie tak samo jak Ty, od czasu bobosexu nie przytulalismy sie, bo sie balam, zeby nic nie przeszkodzilo zagniezdzaniu itp, a teraz tez jakos ciezko sie przelamac, nawet moj K mowi, ze lepiej nic tak nie wkladac, zeby nic nie naruszyc, ja wiem, ze nic by sie pewnie nie naruszylo i poki nie ma zadnych plamien/krwawien to przytulanka powinny byc bezpieczne, ale...ciezko sie przelamac, bo w glowie ciagle ta mysl "a co jesli..."

Rrrrrany ale zimno. Ledwo dotarłam do pracy:wściekła/y:

Nie sądziłam, że mi bedzie tak zależeć ale już nie mogę się doczekać wizyty...a to dopiero za tydzień.

Mam tylko nadzieje, że trafi od razu na fajną lekarkę i nie będę już zmieniać.

Z nowych objawów doszedł ból kregosłupa:-( Mam początki dyskopatii i nie wiem co to będzie dalej:no: A jak tam Wasza aktywność fizyczna?

U mnie kiepsko:/ Przed ciąża nic nie robiłam, raz na jakiś czas basen no i spacerki z psem. Miałam się wziąć za siebie ale jakoś...nie wyszło:zawstydzona/y:

Trzymajcie sie cieplutko;-)

Hejka
no ja pracuję w domu na szczęście dzisiaj ale jutro tez przyjdzie mi wyjść na ten mrozik. Ja natomiast jeśli chodzi o aktywność to na odwrót nie mogę się doczekać wizyty u lekarza i mam nadzieję że dostanę zielone światło, bo jak na razie to do tej pory 2 razy w tygodniu byłam na fitnessie a teraz planuję na aktywną ciążę się zapisać :-)

Fajnie się macie z tymi atakami głodu. Wiem, że punkt widzenia zależy od punktu siedzenia ale ja nie mam apetytu na nic. A od rana do wieczora z przerwami męczą mnie mdłości i zmuszam się by coś zjeść. Myślałam, że wreszcie znalazłam coś co polubię, ale dziś rano na widok migdałów zemdliło mnie strasznie i wiem, że już ich nie tknę. Zjadłam póki co serek wiejski i kanapkę. :-(

Edit: dziewuszki ja mam takie pytanie troszke eeekhhhmm ...jak u was teraz z przytulankami?? ja mam jakiegos stresa na razie i nawet jak mi sie bardzo chce to jakos tak psychcznie sie blokuje...no boje sie poprostu no:zawstydzona/y:

U nas yyy też nic się nie dzieje na razie w temacie:no: Czekam chyab na wizyte u gina i pierwsze usg, może będę spokojniejsza.

U nas było "male co nieco" ale bardzo ostroznie, tez czekam na pierwsze usg i zobaczymy co tam się dzieje i co gin na to.W pierwszej ciąży było ok choc czasem mielismy opory jak ciaza była bardziej zaawansowana:zawstydzona/y:.

hejka dziewczyny dolaczam sie do grona 4 tydzien i 5 dni .
Pomozcie jak sie edytuje ten suwaczek???

Chyba cos wykombinowalam:tak:
Troszczke o mnie od 24 dc bola mnie cycory ale tylko przy dotyku, od 28dc mam bole podbrzusza jak na okres od wczoraj mniej 2 dni mialam na papierze sluz jasno rozowy oczywiscie przestraszona na maxa to moja 1 ciaza, ale przeszlo dla spokoju gin. dal mi dopochwowo progresteron.
Dzisiaj odebralam 1 bete 727 czli 4-5 tydzien w poniedzialek robie nastepna a we wtorek do gine i trzymam &&&&& za Was i za mnie

Co do przytulanek dziewczyny to jak wiekszosc z Was stoimy na sucho:eek:
nie wiem jak to ma wygladac poczekam na 1 wizyte u gina moze da zielone swiatelko.
W 1 ciazy to nie latwo czlowiek o wszystko sie martwi moze nawet przesadza:sorry:

Ostatnio edytowane przez moderatora:
reklama
Mambzika witamy witamy :-D następna mamusia do naszego sabatu :-p I następna mama która jest dalej w tygodniach niż ja hop hop zjawi się tu ktoś kto ma termin późniejszy niż 13 października? ;-)

Wracam od lekarza i mam L4 do 10 nawet nie musiałam prosić, gdy tylko zobaczyła moje migdałki od razu zabrała się za wypisywanie. Super się składa bo właśnie 10 idę do ginekologa i będę molestowała Pana doktora o zwolnienie. Jakoś nie chcę świadomie narażać okruszka na wszystkie znoszone bakterie i wirusy a pewne jest że od razu załapię. Ludzie nie patrzą przychodzą psikają, kaszlą, charczą i nie patrzą że przed delikwentem stoi osoba w odległości 10 cm najważniejsze jest by się wypsikać i wykaszleć i to w prost na obsługę. DRAMAT.

Dziewczynki w ogóle nie czuję się ciążowo. Senność która była zanim jeszcze dowiedziałam się o ciąży znikła, piersi absolutnie nie bolą, lekki ból jak na miesiączkę był przez kilka dni, takie jak by rozciąganie zarówno w podbrzuszu jak i w pachwinach oraz kłucie w jajniku i co? i od dwóch dni spokój. Żadnego z w/w odczuć wiem nic tylko się cieszyć ale ja się zaczynam martwić.
I powiedzcie mi dziewczyny czy w równo 4 tygodniu ciąży a więc w dzień kiedy miała przyjść miesiaczka a nie przyszła bolały Was już cyce? W ostatniej ciąży w tym czasie już kwiczałam, pamiętam ze nie mogłam nawet piżamy założyć a tym razem nic, kompletnie nic :eek:

Ostatnia edycja:
Do góry