reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Październik 2012

ja juz jestem ... nie zdążyłam się za bardzo rozpisać bo wpadł dziadek zobaczyć zdjęcia USG :-p

tak ap ropo mleka to jeśli kogoś odrzuca smak to zawsze można dosypać np nesquiga albo kupić mleko smakowe np. truskawkowe, ale podobno wbrew pozorom mleko nie ma w sobie wcale aż tak dużo wapna.

Polcia - ja z kolei nie mogę cytrusów, ale kupilam sobie cały koszyczek kiwi :-)

nie mam ochoty na zwykłe plastry żółtego sera to kupiłam w kostce i go ścieram na tarce :-p

reklama
a ja mam problem bo sera żółtego nie mogę - od 2 tyg. organizm odmawia i reaguje burzliwie na jego obecność :/

pozostają mi serki homogenizowane i może topione chociaż one do najzdrowszych nie należą.

Za to z tego wszystkiego mam mega smaka na hamburgera ( taki wieś maczek mi się marzy )

Witam niedzielnie. Ja dziś leżę i kwitnę z nudów. Mama zabrała Nati do siebie, małżonek zajmuje się gospodarstwem a ja mam przykaz leżenia bo po wczorajszym dźwiganiu zaczęłam plamić:-:)-( Mój gin na urlopie za grabanicą więc muszę jakoś przeczekać do 8.03. Coraz bardziej się boję, że powtórzy się historia z maja:-:)-:)-( Przepraszam, że nie nadrabiam tego co naprodukowałyście ale nie mam siły:-( Mykam dalej leżeć. Odezwę się jutro

a ja całkiem niedawno bym tego patykiem nie tknęła bo cebuli nie bardzo znosiłam a tu nagle odmiana o 180 stopni i jak hamburger to tylko z masą warzyw w tym cebuli ;)

co ta ciąża robi z człowieka... i co śmieszne każda co innego :D ( w moim przypadku jasne )

Uff, jestem już po rozmowie ze swoimi rodzicami. Strasznie się denerwowałam, ale ucieszyli się bardzo - to w sumie będą ich pierwsze wnuki:-) Ojciec przy okazji dał mi do zrozumienia, że to w sumie najwyższy czas bo już stara d...pa jestem:-p Niezłe tylko miny mieli, jak dowiedzieli się, że bliźniaki będą, zwłaszcza że w rodzinie to pierwszy taki przypadek.
Wracając do wątku jedzeniowego to z serem żółtym nie mam raczej problemu, aczkolwiek wole go w wersji zapieczonej na jakiejś zapiekance albo lasagne:tak: Co do mleka to nie chodzi o jego smak, a o pewne nieprzyjemne historie z dzieciństwa związane z zupą mleczną i kożuchem na niej:baffled: Mam głęboko zakorzeniony uraz. Owocki mogę prawie wszystkie - cytrusy, jabłka, banany - byle były słodkie:-)

Ardhara oj ciąża zmienia smaki.Ja codziennie musiałam mieć na obiad mięsny innego nie uważałam ,a teraz nawet nie pamiętam jak mięso smakuje,ale widok i zapach odrzuca.Zupy na pierwszym miejscu.
Malami a masz jakieś tabletki ?Ja dostałam zapobiegawczo luteinę.Może podjedź gdzieś na dyżur niech Cię zobaczą. Odpoczywaj ile tylko możesz i kciukam.
Polcia ja kupiłam dzisiaj 3kg pomarańczy i pojadłam tylko jednego,ale ciągnie mnie do nich bardziej niż zwykle.Sok pomarańczowy też musi być.
Ja ogólnie jestem dzisiaj na 2kromkach chleba ,kupiliśmy szyneczkę taka ze swojskich wyrobów i pomidorki koktajlowe więc zjadłam przez cały dzień takie danie. Teraz zjem rosołku
A jutro do lekarza z młodym bo ma chrypkę i trochę gardełko go boli

Vibeke a ile masz lat

W ogóle to wytłumaczcie mi w którym ja miesiącu jestem ???Mam mówić ,że drugim ?Nie kumam tego

Uff, jestem już po rozmowie ze swoimi rodzicami. Strasznie się denerwowałam, ale ucieszyli się bardzo - to w sumie będą ich pierwsze wnuki:-) Ojciec przy okazji dał mi do zrozumienia, że to w sumie najwyższy czas bo już stara d...pa jestem:-p
fajnie że taka reakcja.. cieszą się podwójnie..

aguga :
Przez lekarzy, zgodnie z regułą Naegelego, pierwszy tydzień ciąży liczony jest od pierwszego dnia ostatniej miesiączki, czyli około 14 dni przed faktycznym poczęciem dziecka. Stąd też przyjmuje się, iż cała ciąża trwa 280 dni (w praktyce 266 dni od koncepcji), czyli 40 tygodni, a więc 9 miesięcy kalendarzowych.
[h=3]Miesiące i tygodnie ciąży[/h]
Przyjmuje się, że:
- 1 miesiąc ciąży trwa w przybliżeniu od 1 do 4 tygodnia,
- 2 miesiąc ciąży trwa w przybliżeniu od 5 do 8 tygodnia,
- 3 miesiąc ciąży trwa w przybliżeniu od 9 do 13 tygodnia,
- 4 miesiąc ciąży trwa w przybliżeniu od 14 do 17 tygodnia,
- 5 miesiąc ciąży trwa w przybliżeniu od 18 do 22 tygodnia,
- 6 miesiąc ciąży trwa w przybliżeniu od 23 do 27 tygodnia,
- 7 miesiąc ciąży trwa w przybliżeniu od 28 do 31 tygodnia,
- 8 miesiąc ciąży trwa w przybliżeniu od 32 do 35 tygodnia,
- 9 miesiąc ciąży trwa w przybliżeniu od 36 do 40 tygodnia.
Zobacz: Badania w kolejnych tygodniach ciąży.

Ciąża dzielona jest również na trzy trymestry:
- 1 trymestr trwa w przybliżeniu od 1 do 14 tygodnia,
- 2 trymestr trwa w przybliżeniu od 15 do 27 tygodnia,
- 3 trymestr trwa w przybliżeniu od 28 tygodnia ciąży do porodu.

[FONT=Arial, Helvetica, sans-serif]czyli zaczęłaś 3 miesiąc ciąży [/FONT]​

reklama
vibeke-może to faktycznie uraz.

Agugu- licząc że miesiąc ma 4tygodnie to po 8tygodniu konczy się 2 miesiąc a zaczyna 3-ci :-p

Ostatnia edycja:
Do góry