reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Październik 2012

No wlasnie moja jak glodna to nie moze spac. Kreci sie i placze. Mi o zeby chodzi i o to zeby brzuszek troche odpoczal. Ale nie mam serca sluchac jej placzu wiec butla nadal w nocy musi byc.

reklama
my dziś pierwszy wieczór sami!!! mąż po 22 wraca i tak do końca tygodnia, także Kasik dziś zobaczę czy wykonalne jest uśpić samemu wieczorem dwójkę. bo w dzień jest to łatwiutkie :)
Nataniel nie je w nocy już od listopada, sam odstawił nocną butlę więc jest super :)

KASIK mam juz suknie mam :) tzn szyje sie. Sale tez juz mamy, weselicho wielkie bo na 170osob ale zawsze takie chcialam. Pokoje do dyspozycji tam sa ale moja babcia (prababcia Nikoli) zadeklarowala sie ze ona bedzie chwile na weselu i wieczorem odwieziemy ja i Nikole do domu. Bedzie to raptem 4km, wiec w razie jakiejs sytuacji sie dojedzie bo blisko, a w pokojach mogloby slychac glosna muzyke orkiestry. Zdecydowalam sie tez na welon. Szwagierka mnie wyklinala ze to nie wypada bo jak ze dziecko, to jej odgadalam ze w takim razie nie wypada mi isc tez do slubu w bialej sukni... Ale moja szwagierka to temat rzeka, zazdrosc ja zzera bo ona 30 na karku i jak to moze byc ze mlodszy brat szybciej sie hajta...
My tez nadal jemy w nocy.. mimo tego se kolacje jemy kolo 20 to Niki rzada mleka kolo polnoco czasami troche wczesniej albo pozniej ale potem o 5/6 znowu klotnia o butle..
Paulina- kurcze jakie wesele!!! Ja to nie mam takiej rodziny nawet w najdalszych pokrewieństwach ale znajomych to by pewnie się już uzbierało. Szwagierką się nie przejmuj.Ja też szłam w białej sukni bo taka mi się podobała, welonu nie było bo nie chciałam a nie że komuś się wydawało czy wypada czy nie;)
Witajcie Mamusie.
Paulina, niezłe weselicho szykujecie. Oj, będzie się działo:-D
U nas po staremu-Mija nadal je w nocy, nieraz nawet 2 razy. Nie mam pojęcia jak ją tego oduczyć. Budzi się z płaczem i woła mniam mniam. Dałąm jej ostanio pić, to odsunęłą butelkę i mówi: nie, mniam mniam daj. No i jak tu dziecku nie dać?
Jutro mieliśmy mieć szczepienie, ale nigdzie nie ma Priorixu, będzie pod koniec lutego. W przychodni standardowo szczepią MMR, ale ja wolę Priorix, więc musimy kupić sami.
Dziewczyny, czy któreś dzieciątko ma może naczyniaczka? Córcia ma na rączce. Był już taki ładny, bland, ale ostanio się zaczerwienił no i nie wiem co o tym myśleć. Spotkałyście się może z czymś takim?
I do mam mających niedoczynnośc tarczycy - czy Wy też macie taką suchą skórę? Wcześniej tak nie miałam, a teraz to mi pęka na dłoniach. No i nie wiem, czy to wina tarczycy, czy to coś innego.
To u nas tyle. Nie wiem jak wy, ale ja jestem zmęczona, Mija to ten typ, który nie usiądzie nawet na minutę. Zabawki ją szybko nudzą, do tego siedzimy w domu bo mróz minus 15:wściekła/y:
Vinga, czekam na częstsze relacje-ogromnie jestem ciekawa jak to jest z takimi 2 maluchami domu.
kłaczek- my mieliśmy na prawej powiece i na potylicy. Lekarka Antka powiedziała że do ok roku powinny samoistnie zniknąć a do tej pory nic mamy nie robić. Zmiany były dośc delikatne ale widoczne. Ta na powiece zaczęła zanikać szybciej ta z tyłu głowy później. Obie są widoczne natomiast np gdy mały płacze. Pojawiają mu się plamy na całej twarzy i w tych miejscach widać wyraźnie że sa czerwieńsze od innych miejsc. Zapytam na wizycie co dalej ale myślę że w naszym przypadku nic nie trzeba będzie robić.
klaczek ja mam tez strasznie wysuszona skore, ostatnio mi kostka popekala :]
TRylko ja sobie to tlumacze ze sie nasila - bo ciaza hormony itd.

ktos pytal o usypianie dzieci ja planujje usypiac starsza pierwsza a pozniej maluszka - zalezy tez jaki bedzie mial system spania :D Bo cora chodzila spac po 23 - wiec jak bedzie tak samo to bedzie chodzil spac drugi - Zobaczymy jak to 'w praniu' wyjdzie.

Heh ostatnio kolezanka powiedziala ze ukapac i uspac 2jke dzieci [wiekowo mniej wiecej jak vingi pociechy] samemu jest niewykonalne.. ciekawe wiec jak sobie rade dam:? Albo beda sie kapac raz na 2 tyg jak mezu bedzie :D

Kochane co sie staloz grupa? Nieraz juz mialam pytac ale zapominam ?

emotion
- ja się pytałąm o usypianie bo próbuję sobie wyobrazić jak to będzie wkrótce wyglądac i zaczynam się martwić. Mam nadzieję że Antek jeszcze przez te 2 miesiące stanie się bardziej przewidywalny. Rozumie już bardzo dużo ale widać że z wieloma zakazami i regułami się nie zgadza:)

vinga- trzymam kciuki że jednak się da i czekam na relacje :)))

KASIK marzylam o takim heheh ;) a tak serio to wiekszosc od mojego narzeczonego strony, odemnie tylko 40 osob. No ale nie dziwne bo jego babcia mq 6 czy 7 rodzenstwa wiec to sie wszystko rozrasta. I jeszcze wszyscy w jednej wsi mieszkaja i z kazdym sie kontakt utrzymuje ;)
VINGA kciuki wielkie trzymam!!! Oby Nat z Gabrysiem nie sprzeciwili sie mamie hehe :)

Moim zdaniem dziecko w nocy budzi się z przyzwyczajenia. Nikt z nas nie je normalnych posiłków w nocy i jakoś żyjemy. Nasze wcale nie są aż takimi maluchami za jakie je uważamy. Z dziećmi jest o tyle gorzej, że ciężko słucha się płaczu (bo to sposób na wymuszanie) takiego maleństwa. Ja Dorotkę oduczałam jedzenia w nocy jak miała 10 miesięcy i udało się bez problemu. Ona czy jadła czy nie je, to się budzi, ale potrzebuje naszej obecności i wystarczy, że ją przytulę to zasypia. Nie woła ani o jedzenie ani o picie.

klaczek, ja mam niedoczynność tarczycy ale skórę od zawsze mam suchą i muszę się często smarować. Teraz jest zima, sezon grzewczy w pełni, to dla naszej skóry też ciężki okres.

A moim zdaniem nie. Tez probowalam ja oduczyc i nic. A dlugo sie meczylam. I poczekam az sama nocne jedzenie odrzuci. Ale kazdy robi jak uwaza, ja nie bede meczyc ani dziecka ani siebie.

netika mój też pomimo, że nie je w nocy, to i tak się kilka razy budzi. ale u nas to inna sytuacja, młody jest ostatnio tak wysypany azs że się do krwi w nocy drapie...

daliśmy radę!! :) ale to głównie dlatego, że babcia Gabrysia przypilnowała jak kąpałam i usypiałam Nata hehe więc nie całkiem sama byłam :-D

emotion
- ja się pytałąm o usypianie bo próbuję sobie wyobrazić jak to będzie wkrótce wyglądac i zaczynam się martwić. Mam nadzieję że Antek jeszcze przez te 2 miesiące stanie się bardziej przewidywalny. Rozumie już bardzo dużo ale widać że z wieloma zakazami i regułami się nie zgadza:)
mi zostaly 4 miechy, ale watpie ze cora sie 'poprawi' :D
czasem wzielam szwagra dxziecko czy siostrzenca dziecko [2-3 miechy maja] to masakra co wyraboala. no nic, jakos trzeba bedzie dac rade

Moim zdaniem dziecko w nocy budzi się z przyzwyczajenia. Nikt z nas nie je normalnych posiłków w nocy i jakoś żyjemy...

klaczek, ja mam niedoczynność tarczycy ale skórę od zawsze mam suchą i muszę się często smarować....
netitka a czym nawilzasz skore?

ja daje corce jesc tez dlatgo ze mlo je przez dzien i zal mi jej. Choc teraz juz zadko je w nocy.
a jak swoja oduczalas? przy drugim pewnie sprobuje wczesniej :D

daliśmy radę!! :) ale to głównie dlatego, że babcia Gabrysia przypilnowała jak kąpałam i usypiałam Nata hehe więc nie całkiem sama byłam :-D
to sie nie liczy bo nie sama :p

reklama
Polecam kosmetyki Mixa na suchą skóre. Jest seria dla dorosłych i dzieci. Bardzo fajnie nawilżają. A tak to neutrogena też jest ok.

Do góry