reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Październik 2012

Hej Silene, daj znac jesli moge jakos pomoc :)

Hej dziewczyny, czytam Was calutki czas tylko cos weny na pisanie nie mam ;)

Troszke mi mdlo, i jestem strasznie senna i wykonczona (nie zmeczona!!) caly czas...

reklama
krak - super że się odezwałaś ... oglądałaś juz jakies pierwsze rzeczy dla maleństwa?

aguga - jeśli mi wody nie odejdą to chciałabym maksymalnei jak najwiecej wytrzymac w domu a juz na sam finał do szpitala... mam minute autem ... ale boje sie jak to bedzie bo podobno z drugim szybciej i nei wiem czy nei przegnę z tym momentem wyjazdu i sie okarze że juz za późo :sorry:

Silene dobrze,że już lepiej.
Krak ja też jestem ciągle wykończona ,a wczoraj zasnęłam o godz 20,dzisiaj muszę się trochę powstrzymać od tego spania bo synek woła do wspólnego posiedzenia sobie,a ja siły nie miałam się podnieść :rofl2::rofl2:

Lorelain no ja też mam taki plan bo ostatnio przeraziłam się jak odszedł mi czop i pojechałam o godz 11 do szpitala ,do godz 15 kulałam się z leciutkimi skurczami ,a dopiero o 19godz poszłam na porodówkę więc te kilka godzin mogłam spędzić w domu . Do szpitala mam ok 10km

Ostatnio edytowane przez moderatora:
-Lorelain- żeby kogoś od razu zatrudnić to trzeba mieć sporo funduszy:baffled: zresztą wydaje mi się że nie można otworzyć niepublicznego przedszkola bez wykształcenia pedagogicznego. Coś mi się kojarzy że licencjat chociaż trzeba mieć. U mnie na wsi to nie ma sensu prywatnego otwierać, bo za drogo i chętnych nie będzie. Troszkę szperałam na ten temat i lepiej opłaca się niepubliczne podlegające pod radę gminy bo dotacje są z gminy na każde dziecko i to nie małe bo koło 390 zł miesięcznie. W tedy rodzice małą niższe opłaty. Moja mała chodzi to takiego przedszkola i płacę miesięcznie w granicach 130-150 zł w zależności ile chodzi. Uważam że nie jest to wygórowana cena.

A opcja rodzenia w domu- według mnie super sprawa, ale tylko w tedy gdy mama i dzidzia czują się dobrze, ma się świetną położną i w razie czego szpital niedaleko.

azorek - wyrzucisz biednej silene wszystkie swoje żale na służbę medyczną? :-D:-D:-D:-D .... bo jej jeszcze nie będą chcieli opublikować :-D:-D:-D:-D:-D:-Ddziewczyny a tak z ciekawości ...co myślicie o rodzeniu w domu?
a co jak jest szansa ze to pojdzie w swiat hehehehe:-D ale tak serio to w ciazy opieka do doopy ale na szpital porod i opieke po pordzie zlego slowa powiedziec nie moge:tak:

aguga - ja w szpitalu rodziłam 13 godzin ...ale wody mi odeszły to od razu do szpitala bo czytalam że wtedy nie ma co czekac w domu... mam nadzieje że teraz normalnie zacznie sie od skurczów

Malami - ja sie nei znam i nigdy sie nie interesowałam w tym temacie wiec nie pomoge ...ale malutko płacisz za przedszkole ;-) .... ja za państwowe przedszkole płace co miesiąc ok 400 zł :confused2:

silene ja jeszcz enie skonczylam hahaha teraz przerwa na miske frytek jest:-D a do kiedy masz napisac ? kolezanki dwie zapytalam jedna juz odpisala ze spoko podzieli sie swoimi przemysleniami:-D

reklama
silene ja jeszcz enie skonczylam hahaha teraz przerwa na miske frytek jest:-D a do kiedy masz napisac ? kolezanki dwie zapytalam jedna juz odpisala ze spoko podzieli sie swoimi przemysleniami:-D

No to super czekam na kolejne info jak będzie trzeba mogę telefonicznie obgadać temata:-D
Do czwartku mam czas dziś jeszcze będę rozmawiała z polskim ginem i połozną więc czym więcej info tym lepiej:-)
Tak jak Ci pisałam może być imiennie lub anonimowo,mogą być fotki jeśli ktoś reflektuje się zobaczyć w gazecie.

Do góry