reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Październik 2012

gumijagoda - a bierzesz duphaston albo luiteine ? ... bo czesto własnie one zwiększaja mdłości, ale o kwasie foliowym to nie słyszałam :-p

dziewczyny ja z mdłościami mam z dnia na dzien coraz gorzej, piersi tez bolą coraz bardziej ... z jednej strony ciesze sie bo wiem że fasolka sie rozwija z drugiej strony wiadomo że przytulanie kibelka to żadna przyjemnosc :sorry:

tak mnie natchnełyscie tą nauką że tez postanowiłam jakos produktywnie wykorzystac czas ciąży i macierzyństwa i wpadł mi do głowy pomysł zrobienia uprawnien państwowych agenta celnego! ... mam tylko kilka dni na zastanowienie bo kurs przygotowujacy do egzaminu zaczynałby sie juz w tą sobote :-)

reklama
Lorelain - niby fajnie że siedziałam z mlodym tak długo ale już bardzo chcialam się wyrwac do pracy bo ile można siedzieć w domu:zawstydzona/y: normalnie kura domowa się ze mnie zrobila. robiłam dwa podejścia do pracy ale niestety po miesiącu musialam się zwolnić bo mlody chory. Nie mam go niestety z kim zostawiać pomimo że chodzi juz drugi rok do przedszkola to jest tak że 2 tyg chodzi 2 tyg choruje

Mamba 2008 - niezly komplement dostałaś od teściowej nie ma co:sorry:moja teściowa jest spoko więc jak się dowie to się pewnie ucieszy. Ciekawa jestem natomias jak zareaguje moja mam gdy się dowie że jej 2 córki są w ciąży i na dodatek urodza w tym samym miesiącu:-p

Ja w poprzedniej ciąży nie mialam żadnych mdlości ogólnie zniosłam ją bardzo dobrze mam nadzieje że i tym razem tak będzie :tak:

Powiedzcie mi jeszcze dziewczyny czy jeżeli będe chodzić prywatnie do gin to badania jak mi zaleci też trzeba robić prywatnie (odplatnie) czy nie bo nie orietuje sie w takich sprawach

Ostatnia edycja:
No tak wlaśnie myślalam tylko nie bylam pewna. Trudno zapłaci się ale wnerwia mnie to że tyle placimy na składki zdrowotne a i tak trzeba chodzić prywatnie bo na NFZ kolejki i terminy jak z kosmosu a i traktuja cie jak by łaske robili:wściekła/y:

W którym tyg ciąży miałyscie pierwszą wizyte ja planuje na 7-8 tyg nie za późno?

patrycja - jak chodzisz do lekarza prywatnie to i badania musisz zrobić prywatnie

Niekoniecznie. Ja w pierwszej ciąży chodziłam prywatnie do lekarza który również państwowo przyjmował w przychodni niepublicznej która jest spółką jego i jeszcze 3 innych ginów. Każdy z tych ginów również ma prywatne gabinety i wszyscy ciężarnym prywatnym wystawiają skierowania na badania z pieczątką przychodni :-D dzięki temu nie czekałam w gigantycznej kolejce na wizytę a badania miałam za darmo :-D
Z tą ciążą też zamierzam do niego chodzić, choć wolałabym kogoś tańszego ale równie dobrego bo po 100 zł za wizytę sobie liczy:dry:

Widzę, że temat dziadków/teściwych na topie. Ja mam pod tym względem duże szczęście - teściową mam super, i teścia też, a że jeszcze są rozwiedzeni, to uskładały się aż 3 pary dziadków. Teściowa 2 i teść 2 też udani. Wszyscy sporo pomagają. Na moich własnych rodziców za to nie mam co liczyć, bo oboje mocno schorowani. Moja mama w grudniu, tuż przed świętami, miała przeszczep serca.

A co do kaształcenia... ja skończyłam dwa kierunki studiów, i mam dwa absolutoria, a magisterki nawet jednej nie zrobiłam. :zawstydzona/y: I w tym roku znów planuję sobie, że tym razem to już "się wezmę" :sorry: Hmm...

Co do medycyny sądowej, to moja mama kiedyś o tym fachu marzyła.

Witam z porannymi mdłosciami. Piłam juz trochę coli, zjadłam małą kanpkę i dalej źle. Oszaleje niedługo...

Witam i ja jeszcze bez mdłości:-)
Zrobiłam dzisiaj drugi test, kreseczka jest już dużo ciemniejsza i jestem mega szczęśliwa :tak:
Miłego dzionka

Mamba 2008 - niezly komplement dostałaś od teściowej nie ma co:sorry:moja teściowa jest spoko więc jak się dowie to się pewnie ucieszy. Ciekawa jestem natomias jak zareaguje moja mam gdy się dowie że jej 2 córki są w ciąży i na dodatek urodza w tym samym miesiącu:-p
No to faktycznie niezła niespodzianka będzie:szok: Moja mama do mnie przyjechała ze słoikiem śledzi i obolałymi piersiami i mówiła że ma takie zachcianki że hej i śmialiśmy się żeby zrobiła test ciążowy. Jak moi rodzice popatrzyli na siebie to zrozumiałam że wszystko jest możliwe i już przestałam żartować bo to by dopiero gdybysmy we dwie latały z brzuchami. Oj na wsi by wrzało:tak:

reklama
Witam się i ja.Synuś w p-kolu,mężuś w pracy więc cisza i spokój.
Patrycja fajnie,że będziecie mieli bobaski w tym samym wieku,mój synek ma kuzyna starszego o 4miesiące i ma się z kim bawić,zwłaszcza jak są jakieś imprezy.
Mamba ,a mama Twoja ile ma wiosenek? Oj wrzało by wrzało, czkało by wam się na okrągło :tak:

Do góry