reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Październik 2012

z tego co wiem to lekarz po 13 tyg z automatu sprawdza przezierność i kość nosową.. mój nawet nie dolicza wtedy kosztu usg do wizyty jak normalnie, i za połówkowe też nie liczy, a wszystkie inne tak

reklama
Mina - większość lekarzy nie robi tego badania i państwowo chyba nawet się nie da bo na to nie ma refundacji ... dopiero chyba jak kobieta ma 35 lat ... no to wtedy z automatu, ale też trzeba mieć odpowiedni sprzęt .... pamiętam że jeszcze jak ja byłam w pierwszej ciąży to na to badanie trzeba było jechać na drugi koniec ślaska bo nigdzie bliżej nie było wykonywane.

Mina29 - lepiej, nie wymiotuje już, ładnie pije i zajada też lepiej niż wczoraj i przedwczoraj, jednak dołem cały czas z niego leci. Podejrzewam, że jeszcze kilka dni go będzie czyściło.

lorelain.. dziwne to co piszesz, bo ja u wielu lekarzy byłam i u każdego takie badanie to standard. ale ja zawsze chodzę prywatnie..
zapominajka.. to może daj jeszcze coli troszkę....

Mina - no to wiele wyjaśnia ;-) ... ja też teraz chodzę prywatnie .... to mój nowy lekarz to muszę z nim pogadać czy robi takie badanie :blink: .... z jakiego jestes miasta?

Zapominajka - dobrze że ma apatyt i nie wymiotuje to się nie odwodni ... biedaczek

Dziękuję dziewczyny za dobre słowa i za możliwość wygadania się :-)
Staram się myśleć pozytywnie, chociaż każdy dzień to o 1 dzień bez pieniędzy, ale mam nadzieję, że w końcu uda mu się coś znaleźć.
Ja już po szkole.
Heh, jednak 8 godzin siedzenia to nie łatwa sprawa.

Paulawawa, samo siedzenie na zajeciach jeszcze nie takie zle, gorzej jak bedziesz miala egzaminy. Ja chodze do collegu i wlasnie mam kilka zaliczen jedno po drugim, i za kazdym razem pytam siebie po co mi to bylo....uffff byle do czerwca:-)

W Szkocji tez robia badanie kolo 14 tygodnia zeby wykluczyc syndrom Downa, ale w liscie przychodzi informacja ze na 100% wykluczyc nie moga.

Ja dzis powiedzialam w pracy ze jestem w ciazy:-):-) Gratulowali i pytali jak to sie stalo, bo zawsze mowilam ze nie chce miec jeszcze dzieci:-p Nie wiem czy mi uwierzyli, ale chyba tak:-):-):-)

reklama
Do góry