reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Październik 2012

Nadrabiam od rana, mega zmęczona, ale mam nadzieję, że dam radę i nic nie pomylę ;-)
Zadomowiania się ciąg dalszy, rozpakowywanie, układanie w szafach, przemeblowania itp. a dodatkowo mama wyciągnęła mnie na wyprzedaże (w jednym sklepie około pół godz, bo ona wszystko dokładnie musi zobaczyć:szok:). Zrobiłam też ciasto z truskawkami i śmietaną z przepisu z naszego forum:-)
mimii trzymam kciuki nadal &&&&&&&:-)
Majeczka26 gratuluję!! cieszę się bardzo, że już kopsnął Cię ten zaszczyt ;-)Na początku to normalne, że dziecko jeszcze nie ma harmonogramu kopania.
Co do skurczy łydek to nie mam, ale w zamian boli mnie lewy bark jak zbyt długo śpię na lewym boku i prawe biodro jak śpię na prawym:no:
A co do brzuszka i przeglądania się w lutrze to lubię. Ale wczoraj wieczorem przeżyłam mały szok jak zobaczyłam swój nagi brzuch w lustrze. Pierwszy raz odkąd urósł, u męża w domu lustro w łazience było wysoko i widywałam się do biustu. Tu w domu lustro duże, mózg ciążowy na widok brzucha zadziałał tak, że się przestraszyłam co mi się stało :-D Jest różnica widzieć brzuś zapakowany w bluzeczkę, a takiego golasa:tak:

marand wszystkiego najlepszego :-)

Doczytałam:-)
Cieszę się, że nie jestem jedyną, która dobrze i bezobjawowo znosi ciążę (od 12tyg.)
Jedynym objawem wskazującym na ten stan jest coraz bardziej okrągły brzuch.

Miłego wieczoru kochane moje!

reklama
Co do skurczy łydek to nie mam, ale w zamian boli mnie lewy bark jak zbyt długo śpię na lewym boku i prawe biodro jak śpię na prawym:no:
A co do brzuszka i przeglądania się w lutrze to lubię. Ale wczoraj wieczorem przeżyłam mały szok jak zobaczyłam swój nagi brzuch w lustrze. Pierwszy raz odkąd urósł, u męża w domu lustro w łazience było wysoko i widywałam się do biustu. Tu w domu lustro duże, mózg ciążowy na widok brzucha zadziałał tak, że się przestraszyłam co mi się stało :-D Jest różnica widzieć brzuś zapakowany w bluzeczkę, a takiego golasa:tak:

marand wszystkiego najlepszego :-)

Doczytałam:-)
Cieszę się, że nie jestem jedyną, która dobrze i bezobjawowo znosi ciążę (od 12tyg.)
Jedynym objawem wskazującym na ten stan jest coraz bardziej okrągły brzuch.

Miłego wieczoru kochane moje!

też tak mam z prawym biodrem. wolę już na lewym ale i tak w nocy sie wiercę.

też spokojnie przechodzę ciążę. :-)

jak spojrze w lustro to zawsze "banan" na twarzy się pojawia jaki on duży jest - brzusio na golaska.
w bluzce to zależy jaka ubiore czasem duży czasem mniejszy.

Majeczka26 gratuluje kopniaczków

Witam dziewczynki wieczorowa porą

nadrobiłam Was wszystkie, ale zapomniałam, co której odpisać :-(, przepraszam

ja dziś wyprodukowałam dżemy z truskawek, upał mnie dobił i ledwo zipię

karola, rewelacja musze zapamietac :-) a co do Twojej figurki to mega chudzinka z Ciebie, nie do wiary :szok:
Paula i malenstwo dziekuje za gratulacje i licze na wiecej - kopniaczków oczywiscie :-D Paula nagi brzuszek robi wrazenie, ale na mnie chyba wieksze robi fakt, ze juz spod tuniki, bluzki czy sukienki go widac wyraznie, a dzis przezylam szok, bo ubralam sukienke w ktorej ni stad ni zowąd brzuch byl duuuzyyyy, az w pracy ci co nie wiedzieli to sie dowiedzieli, a reszta pytala ktory to m-c bo nagle dostrzegli brzuch:-D
sonkaa nie wyobrazam sobie stania w kuchni w tej upal, odpocznij. a ja, nie uwierzycie, musialam stanac z żelazkiem w ten upal :confused: ale odpaliłam wiatrak (nasz nowy nabytek) i hejaaa.
lece chyba pod zimny prysznic i pojde poczytac gazete

Majeczka - ja te dżemy robiłam rano i małż mi pomógł, zakręcał słoiki, więc tylko nalewałam, ale potem poszliśmy na hamaki i leniliśmy się, bo upał okrutny

ja padam normalnie na pysk jeszcze wpadła kuzynka do mnie na pogaduchy i siedziałyśmy na polu matko calutki pozy dzień na tym upale niby pod parasolem ale co z tego .... teraz też mam dość na polu 29 stopni ufffffffffffffffffffffffff

Marand naj naj naj :tak:
Sonka kurde zobaczysz że ja w końcu cię nawiedzę bo kusisz i kusisz:-D
A ja wróciłam z pracy o 19.30 i jak weszłam na mieszkanie to przezyłam szok pomimo otwartych wszystkich mozliwych okien w domu nawet mucha nie latała bo nie dało się oddychać teraz siedzę na balkonie z lapkiem i się chłodzę a młody trening co wieczorny odbębnia

jak tak będę jadła wszystko na co mam ochotę i w ilościach jakich mam ochotę, no niedługo będę musiała wymieniać ciuchy ciążowe na ciuchy w rozmiarze XXXL, a tego chciałabym uniknąć:-D

a co do cukinii to ja robię tak jak schabowego, w jajeczko, bułeczkę i na patelnię, aż będą rumiane, więc na pewno to nie jest dietetyczne danie:-D
mniam mniam :-) ja robię tak samo i mam już takiego smaka na to :-)

ja właśnie dzisiaj miałam pierwszy skurcz łydek.. nic przyjemnego.

Hej brzuchatki,dzisiejszy dzień dał mi do wiwatu,upał taki że skonać można.ludzie padają jak muchy w tramwajach i autobusach.czy sie jest w ciązy czy nie to taki dzień jak dziś daje sie we znaki wszystkim.:wściekła/y:ale dziś poczułąm mocno że siły nie te i co 5min było mi słabo.
Majeczka
weź ze sobą swój własny wiatrak i postaw tak żeby wiał na Ciebie:-)ciekawe co wtedy koleżanka zrobi bo myśle że ona troche na złość to robi,są takie osoby które zawsze na przekór innym musza.a inni pracownicy co na to,nie wkurzają sie?
Marand wszystkiego naj

reklama
Dzień dobry gorrrrąco..
może poleżymy nad chłodnym oceanem?
ice-age.jpg
Miłego dnia kochane

Do góry