reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Październik 2012

jestem glodna jak wilk. Ide zjesc obiad, ale dzis jest soczewica z miechem, nie lubie tego;;;; nie bylo mnie w piatek w pracy i nie zmienilam sobie menu, wiec mam dzis standard;;; trudno, zjem sery i deser i poprzesuwam widelec po talerzu....
silene
- witaj:) chyab jestes najliczniejsza mamusia z pazdziernika 2012:) Gratulacje licznej gromadki
gumijagoda - witaj:) nic sie nie stresuj, kazda byla w pierwszej ciazy, a czasami w kolejnych nic nie latwiej
Ja teraz też na pewno zdecyduję się na poród rodzinny.
Mój mąż podołał bez problemu.
Bardzo mnie wspierał i jego obecność bardzo mi pomogła.
Rodziłam SN dokładnie pół godziny pamiętam.
O 24 miałam pierwsze parcie a mała urodziła się o godzinie 00:32
Także nie trwało to długo.
Co prawda dla mnie to było jak wieczność, zwłaszcza jak mnie zszywali :/

oba porody mialam sn, pierwszy trwal 13 minut (mowie tylko o skurczach partych) drugi byl z ZZO i trwalo 12 min. Bez nacinania, bez szycia - namawiam do robienia Cw; Kegla!!
trzeci SN, czy ze znieczuleniem to zalezy czy bedzie bardzo bolalo, wazne aby bez naciecia, bo to ogromny komfort ruszac sie bez bolu i siedziec jak sie chce.

Ostatnia edycja:
reklama
Antylopka dzięki
Ja miałam jeden sn i dwa cc i zdecydowanie preferuję sn.
Pierwszy poród łącznie z bólami trwał 72 godziny,drugi zanik akcji serca dzidzi i cc i trzeci 8 tygodni przed terminem nawet dokładnie nie pamiętam co się działo.

Ostatnia edycja:
Byłam u gina jednak dzisiaj bo martwił mnie ten przypadek z podbarwionym śluzek i mam fasoleczkę ,wg USG to 6t5d serduszko ślicznie pulsujące i pisało CTR 8,8 mm co to oznacza to nie wiem .Szczęśliwa jestem bardzooooooo

Ja zabrałam się za sprzątanie, starczyło mi zapału na ogarnięcie kurzy w 1 pokoju.
Na drugi nie mam siły, zostawię sobie na jutro :)
Coś strasznie nerwowa dzisiaj jestem :/
Jeszcze mnie podbrzusze pobolewa :/
Ale jakoś tak jak ogarniałam, to stwierdziłam, że będę normalnie funkcjonowała o ile będę na siłach i nie będę się na zapas zamartwiać, bo jeszcze coś wykrakam i dopiero wtedy będę wściekła na siebie, a tak, to będę żyła cały czas takim rytmem jakim żyłam i mam nadzieję, że będzie dobrze :)

reklama
witam mamuski,jestem nowa,pierwszy raz w ciąży i o niczym nie mam pojęcia:Ddopiero co sie oswajam z mysla o ciąży a wy już zdążyłyście ponad tysiąc postów napisać-widać że zaprawione w bojach :)dlatego będę korzystać z Waszej wiedzy o wszystkim:)pozdrawiam cieplutko

Witaj!!!

Byłam u gina jednak dzisiaj bo martwił mnie ten przypadek z podbarwionym śluzek i mam fasoleczkę ,wg USG to 6t5d serduszko ślicznie pulsujące i pisało CTR 8,8 mm co to oznacza to nie wiem .Szczęśliwa jestem bardzooooooo

Super,
Ja za jakieś 7h będę wszystko wiedziała... Normalnie stres jak rzadko.

Do góry