reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Opieka nad maluszka i wszystko co nią związane

Witam!!!
Mój jarek mega chory:-(MA TAKI STRASZNY KASZEL:-( WCZORAJ BYŁA U NAS POŁOŻNA I POSTAWIŁA MU BAŃKI I WYSZŁY TAKIE ŚIŃCE ŻE SZOK:szok::szok::szok: JAK DO PIATKU MU NIE PRZEJDZIE TO IDZIEMY DO LEKARZA A I JESZCZE SMARUJEMY SIĘ SADŁEM GĘSIM:szok::szok::szok: TO ŚCIĄGA WSZYSTKIE INFEKCJE Z OSKRZELI ALE OGÓLNIE TEMPERATURY NIE MA WCALE I JEST BARDZO WESOŁY

reklama
Witam!!!
Mój jarek mega chory:-(MA TAKI STRASZNY KASZEL:-( WCZORAJ BYŁA U NAS POŁOŻNA I POSTAWIŁA MU BAŃKI I WYSZŁY TAKIE ŚIŃCE ŻE SZOK:szok::szok::szok: JAK DO PIATKU MU NIE PRZEJDZIE TO IDZIEMY DO LEKARZA A I JESZCZE SMARUJEMY SIĘ SADŁEM GĘSIM:szok::szok::szok: TO ŚCIĄGA WSZYSTKIE INFEKCJE Z OSKRZELI ALE OGÓLNIE TEMPERATURY NIE MA WCALE I JEST BARDZO WESOŁY

Zozakoza gęsim sadłem???A skąd Ty go wziełaś???:zawstydzona/y::zawstydzona/y::zawstydzona/y:

u nas idzie kupić gęsi tłuszcz w niektórych sklepach i to się normalnie topi jak smalec i smaruje dzieciątko ja na noc dodatkowo zrobiłam mu jeszcze taki okład z ziemniaków pogniecionych z tym tłuszczem i zawinełam w pieluszkę i na klatke piersiową to położyłam i zostawiłam na całą noc i dzisiaj już jest troszke lepiej mam nadzieję że szybko się z tym uporamy

:-) Dzieki z przepisy dostałam własnie maila

Ja tez mam gęsi smalec tata mi gdzieś wysznupał ! Musze częściej stosować bo Liwia często ma zapalenie oskrzeli albo kaszel !

Agacia to moze jak pójdzie w ciągu dnia spać to idź z nim i dośpij !

Agacia trzymaj sie sprobuj tak jak Justyna pisze pospać troszkę w dzień, ja też mam rano pobudkę ok 5 i potem zero spania do spacerku czasem poł godzinki miedzy 7 a 8ale nie zawsze i mój sposób jest taki ze max o 23 staram sie iść spać nie prasuje ubranek wcale tylko staram sie równo je porozwieszać, no i rano jak wstanę to po butli lece od razu do łazienki ubieram sie, robie sobie duuużą kawe i .... staram sie nie myśleć że jest 6 rano:sorry2::sorry2::sorry2: a wcześniej jak po karmieniu wskakiwałam z powrotem do łożka to po 30 min i tak musiałam z niego wyjść i wtedy faktycznie czlowiek taki wkurzony jak diabli bo znów ze snu wyrwany

Agacia nie wiem czy Cię to pocieszy ale nie jesteś sama kobito :tak::tak::tak: moja córa tez ma wielkie oczy już o 6-7 rano a dla mnie to środek nocy....całe życie byłam mega śpiochem...;-)Nie ma rady.....dzieciaczki tak wstają....niestety ja nie mogę pozwolić sobie na drzemki kiedy Oliwka śpi....bo po pierwsze jak już zaśnie to tylko na chwile a po drugie gdybym kładła się kiedy ona ziuzia to w domu nic nie byloby zrobione....więc chodzę jak zombi :-(

reklama
:-) Dzieki z przepisy dostałam własnie maila

Ja tez mam gęsi smalec tata mi gdzieś wysznupał ! Musze częściej stosować bo Liwia często ma zapalenie oskrzeli albo kaszel !

Agacia to moze jak pójdzie w ciągu dnia spać to idź z nim i dośpij !
Mój syn spi w dzien max godzinę, a tak to sobie robi drzemki kilkuminutowe :zawstydzona/y: i nie zdążę sie wyspac :-p. Wczoraj się z nim połozyłam i jak po godzinie wtalismy to czułam się jeszcze gorzej :no:, głowa mi pekała.
Agacia trzymaj sie sprobuj tak jak Justyna pisze pospać troszkę w dzień, ja też mam rano pobudkę ok 5 i potem zero spania do spacerku czasem poł godzinki miedzy 7 a 8ale nie zawsze i mój sposób jest taki ze max o 23 staram sie iść spać nie prasuje ubranek wcale tylko staram sie równo je porozwieszać, no i rano jak wstanę to po butli lece od razu do łazienki ubieram sie, robie sobie duuużą kawe i .... staram sie nie myśleć że jest 6 rano:sorry2::sorry2::sorry2: a wcześniej jak po karmieniu wskakiwałam z powrotem do łożka to po 30 min i tak musiałam z niego wyjść i wtedy faktycznie czlowiek taki wkurzony jak diabli bo znów ze snu wyrwany
Mopek dobry sposób, wypróbuje :-p. Pozytywne spojzenie na ranne wstawanie :eek:.
Agacia nie wiem czy Cię to pocieszy ale nie jesteś sama kobito :tak::tak::tak: moja córa tez ma wielkie oczy już o 6-7 rano a dla mnie to środek nocy....całe życie byłam mega śpiochem...;-)Nie ma rady.....dzieciaczki tak wstają....niestety ja nie mogę pozwolić sobie na drzemki kiedy Oliwka śpi....bo po pierwsze jak już zaśnie to tylko na chwile a po drugie gdybym kładła się kiedy ona ziuzia to w domu nic nie byloby zrobione....więc chodzę jak zombi :-(
U mnie tak samo. Jak zasnie na 10 min to pedem lece prasowac, albo szykowac obiad, a mój syn po 10 min usmiech od ucha do ucha i taki wyspany ze szok. Kurde dlaczego ja sie nie wysypiam w 10 min. :baffled:

Do góry