reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Opieka nad maluszka i wszystko co nią związane

Witam!!!
Mój jarek mega chory:-(MA TAKI STRASZNY KASZEL:-( WCZORAJ BYŁA U NAS POŁOŻNA I POSTAWIŁA MU BAŃKI I WYSZŁY TAKIE ŚIŃCE ŻE SZOK:szok::szok::szok: JAK DO PIATKU MU NIE PRZEJDZIE TO IDZIEMY DO LEKARZA A I JESZCZE SMARUJEMY SIĘ SADŁEM GĘSIM:szok::szok::szok: TO ŚCIĄGA WSZYSTKIE INFEKCJE Z OSKRZELI ALE OGÓLNIE TEMPERATURY NIE MA WCALE I JEST BARDZO WESOŁY

reklama
Witam!!!
Mój jarek mega chory:-(MA TAKI STRASZNY KASZEL:-( WCZORAJ BYŁA U NAS POŁOŻNA I POSTAWIŁA MU BAŃKI I WYSZŁY TAKIE ŚIŃCE ŻE SZOK:szok::szok::szok: JAK DO PIATKU MU NIE PRZEJDZIE TO IDZIEMY DO LEKARZA A I JESZCZE SMARUJEMY SIĘ SADŁEM GĘSIM:szok::szok::szok: TO ŚCIĄGA WSZYSTKIE INFEKCJE Z OSKRZELI ALE OGÓLNIE TEMPERATURY NIE MA WCALE I JEST BARDZO WESOŁY

Zozakoza gęsim sadłem???A skąd Ty go wziełaś???:zawstydzona/y::zawstydzona/y::zawstydzona/y:

u nas idzie kupić gęsi tłuszcz w niektórych sklepach i to się normalnie topi jak smalec i smaruje dzieciątko ja na noc dodatkowo zrobiłam mu jeszcze taki okład z ziemniaków pogniecionych z tym tłuszczem i zawinełam w pieluszkę i na klatke piersiową to położyłam i zostawiłam na całą noc i dzisiaj już jest troszke lepiej mam nadzieję że szybko się z tym uporamy

:-) Dzieki z przepisy dostałam własnie maila

Ja tez mam gęsi smalec tata mi gdzieś wysznupał ! Musze częściej stosować bo Liwia często ma zapalenie oskrzeli albo kaszel !

Agacia to moze jak pójdzie w ciągu dnia spać to idź z nim i dośpij !

Agacia trzymaj sie sprobuj tak jak Justyna pisze pospać troszkę w dzień, ja też mam rano pobudkę ok 5 i potem zero spania do spacerku czasem poł godzinki miedzy 7 a 8ale nie zawsze i mój sposób jest taki ze max o 23 staram sie iść spać nie prasuje ubranek wcale tylko staram sie równo je porozwieszać, no i rano jak wstanę to po butli lece od razu do łazienki ubieram sie, robie sobie duuużą kawe i .... staram sie nie myśleć że jest 6 rano:sorry2::sorry2::sorry2: a wcześniej jak po karmieniu wskakiwałam z powrotem do łożka to po 30 min i tak musiałam z niego wyjść i wtedy faktycznie czlowiek taki wkurzony jak diabli bo znów ze snu wyrwany

Agacia nie wiem czy Cię to pocieszy ale nie jesteś sama kobito :tak::tak::tak: moja córa tez ma wielkie oczy już o 6-7 rano a dla mnie to środek nocy....całe życie byłam mega śpiochem...;-)Nie ma rady.....dzieciaczki tak wstają....niestety ja nie mogę pozwolić sobie na drzemki kiedy Oliwka śpi....bo po pierwsze jak już zaśnie to tylko na chwile a po drugie gdybym kładła się kiedy ona ziuzia to w domu nic nie byloby zrobione....więc chodzę jak zombi :-(

reklama
:-) Dzieki z przepisy dostałam własnie maila

Ja tez mam gęsi smalec tata mi gdzieś wysznupał ! Musze częściej stosować bo Liwia często ma zapalenie oskrzeli albo kaszel !

Agacia to moze jak pójdzie w ciągu dnia spać to idź z nim i dośpij !
Mój syn spi w dzien max godzinę, a tak to sobie robi drzemki kilkuminutowe :zawstydzona/y: i nie zdążę sie wyspac :-p. Wczoraj się z nim połozyłam i jak po godzinie wtalismy to czułam się jeszcze gorzej :no:, głowa mi pekała.
Agacia trzymaj sie sprobuj tak jak Justyna pisze pospać troszkę w dzień, ja też mam rano pobudkę ok 5 i potem zero spania do spacerku czasem poł godzinki miedzy 7 a 8ale nie zawsze i mój sposób jest taki ze max o 23 staram sie iść spać nie prasuje ubranek wcale tylko staram sie równo je porozwieszać, no i rano jak wstanę to po butli lece od razu do łazienki ubieram sie, robie sobie duuużą kawe i .... staram sie nie myśleć że jest 6 rano:sorry2::sorry2::sorry2: a wcześniej jak po karmieniu wskakiwałam z powrotem do łożka to po 30 min i tak musiałam z niego wyjść i wtedy faktycznie czlowiek taki wkurzony jak diabli bo znów ze snu wyrwany
Mopek dobry sposób, wypróbuje :-p. Pozytywne spojzenie na ranne wstawanie :eek:.
Agacia nie wiem czy Cię to pocieszy ale nie jesteś sama kobito :tak::tak::tak: moja córa tez ma wielkie oczy już o 6-7 rano a dla mnie to środek nocy....całe życie byłam mega śpiochem...;-)Nie ma rady.....dzieciaczki tak wstają....niestety ja nie mogę pozwolić sobie na drzemki kiedy Oliwka śpi....bo po pierwsze jak już zaśnie to tylko na chwile a po drugie gdybym kładła się kiedy ona ziuzia to w domu nic nie byloby zrobione....więc chodzę jak zombi :-(
U mnie tak samo. Jak zasnie na 10 min to pedem lece prasowac, albo szykowac obiad, a mój syn po 10 min usmiech od ucha do ucha i taki wyspany ze szok. Kurde dlaczego ja sie nie wysypiam w 10 min. :baffled:

Do góry