reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Opieka nad maluszka i wszystko co nią związane

Mamuśki stososwałyścei krem Emla Emla, 5%, krem, 5 g x 1 szt - Apteka internetowa Epacjent.pl - kupuj leki i kosmetyki w internecie. Najlepsze oferty, liczne promocje znieczulający miejsce szczepienia???

My powoli zaczynamy szczepić się i pediatra przepisała nam ten krem...jeśli stosowałyście napiszcie czy działa:tak:
Ja kiedyś oglądałam jakiś program i tam było mówione o takich kremach, że znieczula ale tylko moment ukłucia, a szczepionka boli najbardziej jak się ją wstrzykuje.

reklama
A po ile dziennie mówiły żeby podawać???:sorry2:
raz dziennie i zaczasc od malutkiej dawki poobserwowac i przez np 4 dni powtarzac to samo danie jak nic sie nie bedzie dzialo to mozna podac jakis inny przysmak :sorry:np zaczasc od soczku jablkowiego od kilku kropelek i jak przez 4 dni nic nie bedzie to w 5 dniu podac jabluszko tarte:baffled: ale wole jeszcze to skonsultowac to ze swoim pediatra zeby byz absolutnie pewna:sorry::sorry:

Mamuśki stososwałyścei krem Emla Emla, 5%, krem, 5 g x 1 szt - Apteka internetowa Epacjent.pl - kupuj leki i kosmetyki w internecie. Najlepsze oferty, liczne promocje znieczulający miejsce szczepienia???

My powoli zaczynamy szczepić się i pediatra przepisała nam ten krem...jeśli stosowałyście napiszcie czy działa:tak:

My mamy ten krem, ale zastosuję go przy następnym szczepieniu, bo ostatnio Mały nie mial jeszcze skończonych 3 misięcy, a w ulotce jest napisane,żeby nie stosować u takich maluszków.

mojemu malemu zdecydowanie zabki dokuczaja :-( caly dzien plakal co jemu sie nie zdarzylo do tej pory no i mial 37.7 temp:-( wiec malego zostawilam z sasiadka a sama pobieglam szybko do apteki kupilam masc na dziselka i jak reka odjol po wielkich mekach calego dnia wreszcie mi usnol. a ja mam taki bol glowy ze szok to chyba od placzu Alexa... uspokajal sie tylko przy piersi.

marzycielko nie jestes sama
moja mama sie dziwila ze dziecko 3 miesiace i juz dokuczja dziaselka...

Landryneczko to wcale nie takie dziwne.Ja jak miałam 4 miesiące to miałam już 2 ząbki.A dziąsełka mogą dokuczać już dużo wcześniej zanim pokarzą się zęby.Fabian też maltretuje swoje rączki i sie nimi zajada i ślini się strasznie także może lada moment coś się pokarze:tak:

Madzienka mój pediatra powiedział że to nie ma sensu, ponieważ ten krem znieczula zewnętrzną warstwę skóry, a przy szczepionce domięśniowej boli najbardziej to "rozpieranie" przy wstrzykiwaniu.

Sluz w kupce wyglada jakby kupka byla rozmieszana z takim blyszczacym kislem:-:)-( u nas nawet byl etap ze tego sluzu bylo wiecej niz kupki w pieluszce:-:)-:)-(

Śluz to takie ciągnące się glutki przezroczyste.

.

no bo u Lenki jest jak sie rozłoże pieluszke takie śpiki jakby ale cieniutkie i w kolorze kupki ! i nie wiem czy to śluz czy konsystencja taka :baffled:

A jak się karmi piersią i dokarmia jedną butlą to można też od 4 m-ca wprowadzać inne rzeczy?

ja tez daje jedna butle na dzień i bede wprowadzać dopiero po skończonym
5 m-cu ! zresztą na szczepieniu zapytam naszej lekarki co myśli !

Pewnie mamom ze zdrowymi dziecmi cisnienie niezle podskoczylo jak tak musialy czekac z tymi chorymi:baffled::baffled: Mnie zadziwia jedna rzecz dlaczego wwe wszystkich przychodniach nie ma odzielnych wejsc i gabinetow dla zdrowych i chorych dzieci???:baffled::baffled: bo jaki sens jest posiadanie tylko jednego pokoju dla zdrowego dziecka skoro i tak na korytarzu gdzie sie czeka jest wymieszanie wszystkich zarazkow wirusow od chorych dzieci:baffled::baffled: u nas po jednej stronie przychodni jest zdrowa stronqa a po drugiej stronie przychodni strona chora i dzieci chore nie maja stycznosci z chorymi

u nas jest rejstracja na środku a z lewej zdorwe dzieci i wejcie z zewnątrz i z prawej chore i tez osobne wejście !

Marzycielko kurcze a jak byliscie u pediatry to powiedziała, ze to ząbki ?

Mały tez ma białe dziąsełka.
Jak byłam na szczepienu to się pytałam pediatry dlaczego syn mi się tak slini :zawstydzona/y:, powiedziała, ze od 6 tyg zycia dzieciom rozpulchciiaja się dziąsełka to dlatego się slinią.

Pediatra stawiała na chore gardło ale jak nie będzie miała temperatury to jest ok i już jej nie ma, bez leków więc to zęby na pewno.

mojemu malemu zdecydowanie zabki dokuczaja :-( caly dzien plakal co jemu sie nie zdarzylo do tej pory no i mial 37.7 temp:-( wiec malego zostawilam z sasiadka a sama pobieglam szybko do apteki kupilam masc na dziselka i jak reka odjol po wielkich mekach calego dnia wreszcie mi usnol. a ja mam taki bol glowy ze szok to chyba od placzu Alexa... uspokajal sie tylko przy piersi.

marzycielko nie jestes sama
moja mama sie dziwila ze dziecko 3 miesiace i juz dokuczja dziaselka...

No to ładnie. Ja mam 2 dni wyjęte z życiorysu aż boję się jutra....

Mój bąbel ma wszystkie objawy zabkowania i jeszcze wczoraj miał wieczorem temperature i uspokoił sie jak mu dalam czopka(paracetamol)...nie wiem czy to skok wzrostowy czy te zabkowanie..okaże się na dniach bo skok po kilku dniach mija..ale wazne że dzis w nocy spał spokojniej i wiekszość czasu u siebie :-)
każda mamusia przez to przechodzi to i my kobietki też damy rade :-D

reklama
moj noc przespal prawie cala tylko na jedznie sie budzil, a od rana znow sie zaczelo :-:)-:)-(
i w dodatku nie mielismy pradu przez dobra godzine w calym miescie pradu nie bylo oszalec mozna... a pogoda do bani pada i wieje takie wiatr ze szokkkk az w nocy mi okno otworzyl...
ok buziaki trzymajcie sie mamy dzieci zabkujacych wszytko minie mam nadzieje ze w szybkim tempie..
znikam bo juz maly krzyczy

Do góry