reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Opieka nad maluszka i wszystko co nią związane

Mamuśki stososwałyścei krem Emla Emla, 5%, krem, 5 g x 1 szt - Apteka internetowa Epacjent.pl - kupuj leki i kosmetyki w internecie. Najlepsze oferty, liczne promocje znieczulający miejsce szczepienia???

My powoli zaczynamy szczepić się i pediatra przepisała nam ten krem...jeśli stosowałyście napiszcie czy działa:tak:
Ja kiedyś oglądałam jakiś program i tam było mówione o takich kremach, że znieczula ale tylko moment ukłucia, a szczepionka boli najbardziej jak się ją wstrzykuje.

reklama
A po ile dziennie mówiły żeby podawać???:sorry2:
raz dziennie i zaczasc od malutkiej dawki poobserwowac i przez np 4 dni powtarzac to samo danie jak nic sie nie bedzie dzialo to mozna podac jakis inny przysmak :sorry:np zaczasc od soczku jablkowiego od kilku kropelek i jak przez 4 dni nic nie bedzie to w 5 dniu podac jabluszko tarte:baffled: ale wole jeszcze to skonsultowac to ze swoim pediatra zeby byz absolutnie pewna:sorry::sorry:

Mamuśki stososwałyścei krem Emla Emla, 5%, krem, 5 g x 1 szt - Apteka internetowa Epacjent.pl - kupuj leki i kosmetyki w internecie. Najlepsze oferty, liczne promocje znieczulający miejsce szczepienia???

My powoli zaczynamy szczepić się i pediatra przepisała nam ten krem...jeśli stosowałyście napiszcie czy działa:tak:

My mamy ten krem, ale zastosuję go przy następnym szczepieniu, bo ostatnio Mały nie mial jeszcze skończonych 3 misięcy, a w ulotce jest napisane,żeby nie stosować u takich maluszków.

mojemu malemu zdecydowanie zabki dokuczaja :-( caly dzien plakal co jemu sie nie zdarzylo do tej pory no i mial 37.7 temp:-( wiec malego zostawilam z sasiadka a sama pobieglam szybko do apteki kupilam masc na dziselka i jak reka odjol po wielkich mekach calego dnia wreszcie mi usnol. a ja mam taki bol glowy ze szok to chyba od placzu Alexa... uspokajal sie tylko przy piersi.

marzycielko nie jestes sama
moja mama sie dziwila ze dziecko 3 miesiace i juz dokuczja dziaselka...

Landryneczko to wcale nie takie dziwne.Ja jak miałam 4 miesiące to miałam już 2 ząbki.A dziąsełka mogą dokuczać już dużo wcześniej zanim pokarzą się zęby.Fabian też maltretuje swoje rączki i sie nimi zajada i ślini się strasznie także może lada moment coś się pokarze:tak:

Madzienka mój pediatra powiedział że to nie ma sensu, ponieważ ten krem znieczula zewnętrzną warstwę skóry, a przy szczepionce domięśniowej boli najbardziej to "rozpieranie" przy wstrzykiwaniu.

Sluz w kupce wyglada jakby kupka byla rozmieszana z takim blyszczacym kislem:-:)-( u nas nawet byl etap ze tego sluzu bylo wiecej niz kupki w pieluszce:-:)-:)-(

Śluz to takie ciągnące się glutki przezroczyste.

.

no bo u Lenki jest jak sie rozłoże pieluszke takie śpiki jakby ale cieniutkie i w kolorze kupki ! i nie wiem czy to śluz czy konsystencja taka :baffled:

A jak się karmi piersią i dokarmia jedną butlą to można też od 4 m-ca wprowadzać inne rzeczy?

ja tez daje jedna butle na dzień i bede wprowadzać dopiero po skończonym
5 m-cu ! zresztą na szczepieniu zapytam naszej lekarki co myśli !

Pewnie mamom ze zdrowymi dziecmi cisnienie niezle podskoczylo jak tak musialy czekac z tymi chorymi:baffled::baffled: Mnie zadziwia jedna rzecz dlaczego wwe wszystkich przychodniach nie ma odzielnych wejsc i gabinetow dla zdrowych i chorych dzieci???:baffled::baffled: bo jaki sens jest posiadanie tylko jednego pokoju dla zdrowego dziecka skoro i tak na korytarzu gdzie sie czeka jest wymieszanie wszystkich zarazkow wirusow od chorych dzieci:baffled::baffled: u nas po jednej stronie przychodni jest zdrowa stronqa a po drugiej stronie przychodni strona chora i dzieci chore nie maja stycznosci z chorymi

u nas jest rejstracja na środku a z lewej zdorwe dzieci i wejcie z zewnątrz i z prawej chore i tez osobne wejście !

Marzycielko kurcze a jak byliscie u pediatry to powiedziała, ze to ząbki ?

Mały tez ma białe dziąsełka.
Jak byłam na szczepienu to się pytałam pediatry dlaczego syn mi się tak slini :zawstydzona/y:, powiedziała, ze od 6 tyg zycia dzieciom rozpulchciiaja się dziąsełka to dlatego się slinią.

Pediatra stawiała na chore gardło ale jak nie będzie miała temperatury to jest ok i już jej nie ma, bez leków więc to zęby na pewno.

mojemu malemu zdecydowanie zabki dokuczaja :-( caly dzien plakal co jemu sie nie zdarzylo do tej pory no i mial 37.7 temp:-( wiec malego zostawilam z sasiadka a sama pobieglam szybko do apteki kupilam masc na dziselka i jak reka odjol po wielkich mekach calego dnia wreszcie mi usnol. a ja mam taki bol glowy ze szok to chyba od placzu Alexa... uspokajal sie tylko przy piersi.

marzycielko nie jestes sama
moja mama sie dziwila ze dziecko 3 miesiace i juz dokuczja dziaselka...

No to ładnie. Ja mam 2 dni wyjęte z życiorysu aż boję się jutra....

Mój bąbel ma wszystkie objawy zabkowania i jeszcze wczoraj miał wieczorem temperature i uspokoił sie jak mu dalam czopka(paracetamol)...nie wiem czy to skok wzrostowy czy te zabkowanie..okaże się na dniach bo skok po kilku dniach mija..ale wazne że dzis w nocy spał spokojniej i wiekszość czasu u siebie :-)
każda mamusia przez to przechodzi to i my kobietki też damy rade :-D

reklama
moj noc przespal prawie cala tylko na jedznie sie budzil, a od rana znow sie zaczelo :-:)-:)-(
i w dodatku nie mielismy pradu przez dobra godzine w calym miescie pradu nie bylo oszalec mozna... a pogoda do bani pada i wieje takie wiatr ze szokkkk az w nocy mi okno otworzyl...
ok buziaki trzymajcie sie mamy dzieci zabkujacych wszytko minie mam nadzieje ze w szybkim tempie..
znikam bo juz maly krzyczy

Do góry