reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Opieka nad maluszka i wszystko co nią związane

Ząbkowanie !!!:tak:

Czy możecie pomóc??

Co stosowałyście u starszych dzieci aby złagodzic ból i kiedy pojawiły się pierwsze ząbki oraz jak to dzieciaki znosiły. Proszę o pomoc bo zaraz się wykończymy obydwie:-(
Juz ząbkowanie ???

Pocieraj swoim palcem, abo leciutko smoczkie, daje chwilową ulge.

reklama
no własnie zanim ząbki sie pojawią to długo jeszcze mogą dziąsełka dawać o sobie znać ! spróbuj żel i tak jak pisano tu gryzaczek w lodówce schłodzony !
Marzycielko a moze to marudzenie to inna przyczyna ?!

a jak wygląda śluz w kupce bo juz ostatnio sie zastanawiałam ?! bo czasem mam wrażenie czy to nie to w Lenkowej kupce !!!

no własnie zanim ząbki sie pojawią to długo jeszcze mogą dziąsełka dawać o sobie znać ! spróbuj żel i tak jak pisano tu gryzaczek w lodówce schłodzony !

a jak wygląda śluz w kupce bo juz ostatnio sie zastanawiałam ?! bo czasem mam wrażenie czy to nie to w Lenkowej kupce !!!

Oli ma wszystkie objawy ślinienie się , drapanie dziąseł poprzez wkaładanie grzechotek i gryzaczków, nie chęc do jedzenia , temperaturę i kłopoty ze snem.

W dodatku widać już przez dziąsło białą 3 i ma również to dziąsło takie zakrwione leciutko no i jeszcze geny, mi i mojemu M pierwszy ząb wyszedł w 4 miesiąciu życia...:baffled:

a ja własnie miałam juz sie zalić..a tu prosze odpowiedź przyszła sama :crazy:
Mój mały od kilku dni też ma wiecej sliny podwyzszona temp i ni cholery nie chce spać..a jezeli zabierze sie za jedzenie to sie wierci i krzyczy..i spi znowu z nami bo całą oc marudzi :crazy:
Marzycielko jak sobie radzicie ze spaniem?Mała spi sama?Bo ja wczoraj małego usypiałam tak ze sama pierwsza zasnęłam..a wczesiej to 5 razy go odkładałam do łóżeczka a on po chwili sie budzil i a piac to samo od nowa az poleglam :zawstydzona/y:

Kurcze Pati tez sie ślini jak mały mops takie nitki jej wrecz kapia sliny a wczoraj był horror z jej humorkiem myslałam ze to brzuch bo walczyła z kupa ale po południu to samo miałam, myslicie ze to moze byc od zebów :eek: normalnie ok 5 mies. sie pojawiaja ale moze zeczywiscie czasami bola malucha gdzies tam w srodku dziasełka jak rosna:eek:

Oli ma wszystkie objawy ślinienie się , drapanie dziąseł poprzez wkaładanie grzechotek i gryzaczków, nie chęc do jedzenia , temperaturę i kłopoty ze snem.

Moj maly ma to samo :szok::szok::szok: normalnie rece pakuje do buzi. mozna takiemu malemu dziecku smarowac jakas mascia na dziasla nie zaszkodzi mu to...
a mozliwe ze od zebow ulewa dziecko moj odkad zaczol pakowac rece do buzi ulewa po karmieniu nawet godzine lub dwie po :confused::confused: jutro ide do pediatry
w przyszlym tygodniu jej nie ma i badz tu zdana znow sama na siebie oszalec mozna...
ja u malego albo bakterie w moczu podejrzewam albo zapalenie gardla albo zabki mu ida jedno z 3...:confused:
Jak to sie nie poprawi mam nadzieje ze w przyszlym tygodniu nie bedziemu musieli jechac do szpitala bo moj pediatra wyjezdza na wakacje :crazy: i to wczoraj telefonicznie mnie o tym poinformowali... rychlo w czas:crazy:

Mopek od ślnienia do wybicia ząbków dużo czasu jeszcze. Zęby mają to do siebie, że dają znać dużo wcześniej o sobie.

Sluz w kupce wyglada jakby kupka byla rozmieszana z takim blyszczacym kislem:-:)-( u nas nawet byl etap ze tego sluzu bylo wiecej niz kupki w pieluszce:-:)-:)-(

reklama
Mamusie butelkowe rozmawiałyście z pediatrą o rozszerzaniu diety????

Ja wczoraj pytałam i kazała mi zacząć od łyżeczki soczku:-pa póżniej zwiększać ilość soczku, następnie przeciery owocowe a na końcu zupki....

Uprzedziła nas że mogą pojawić się rzadkie,zielone kupki:szok::szok::szok:

A co Wam mwią lekarze jestem bardzo ciekawa????

Do góry