reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Opieka nad maluszka i wszystko co nią związane

Ząbkowanie !!!:tak:

Czy możecie pomóc??

Co stosowałyście u starszych dzieci aby złagodzic ból i kiedy pojawiły się pierwsze ząbki oraz jak to dzieciaki znosiły. Proszę o pomoc bo zaraz się wykończymy obydwie:-(
Juz ząbkowanie ???

Pocieraj swoim palcem, abo leciutko smoczkie, daje chwilową ulge.

reklama
no własnie zanim ząbki sie pojawią to długo jeszcze mogą dziąsełka dawać o sobie znać ! spróbuj żel i tak jak pisano tu gryzaczek w lodówce schłodzony !
Marzycielko a moze to marudzenie to inna przyczyna ?!

a jak wygląda śluz w kupce bo juz ostatnio sie zastanawiałam ?! bo czasem mam wrażenie czy to nie to w Lenkowej kupce !!!

no własnie zanim ząbki sie pojawią to długo jeszcze mogą dziąsełka dawać o sobie znać ! spróbuj żel i tak jak pisano tu gryzaczek w lodówce schłodzony !

a jak wygląda śluz w kupce bo juz ostatnio sie zastanawiałam ?! bo czasem mam wrażenie czy to nie to w Lenkowej kupce !!!

Oli ma wszystkie objawy ślinienie się , drapanie dziąseł poprzez wkaładanie grzechotek i gryzaczków, nie chęc do jedzenia , temperaturę i kłopoty ze snem.

W dodatku widać już przez dziąsło białą 3 i ma również to dziąsło takie zakrwione leciutko no i jeszcze geny, mi i mojemu M pierwszy ząb wyszedł w 4 miesiąciu życia...:baffled:

a ja własnie miałam juz sie zalić..a tu prosze odpowiedź przyszła sama :crazy:
Mój mały od kilku dni też ma wiecej sliny podwyzszona temp i ni cholery nie chce spać..a jezeli zabierze sie za jedzenie to sie wierci i krzyczy..i spi znowu z nami bo całą oc marudzi :crazy:
Marzycielko jak sobie radzicie ze spaniem?Mała spi sama?Bo ja wczoraj małego usypiałam tak ze sama pierwsza zasnęłam..a wczesiej to 5 razy go odkładałam do łóżeczka a on po chwili sie budzil i a piac to samo od nowa az poleglam :zawstydzona/y:

Kurcze Pati tez sie ślini jak mały mops takie nitki jej wrecz kapia sliny a wczoraj był horror z jej humorkiem myslałam ze to brzuch bo walczyła z kupa ale po południu to samo miałam, myslicie ze to moze byc od zebów :eek: normalnie ok 5 mies. sie pojawiaja ale moze zeczywiscie czasami bola malucha gdzies tam w srodku dziasełka jak rosna:eek:

Oli ma wszystkie objawy ślinienie się , drapanie dziąseł poprzez wkaładanie grzechotek i gryzaczków, nie chęc do jedzenia , temperaturę i kłopoty ze snem.

Moj maly ma to samo :szok::szok::szok: normalnie rece pakuje do buzi. mozna takiemu malemu dziecku smarowac jakas mascia na dziasla nie zaszkodzi mu to...
a mozliwe ze od zebow ulewa dziecko moj odkad zaczol pakowac rece do buzi ulewa po karmieniu nawet godzine lub dwie po :confused::confused: jutro ide do pediatry
w przyszlym tygodniu jej nie ma i badz tu zdana znow sama na siebie oszalec mozna...
ja u malego albo bakterie w moczu podejrzewam albo zapalenie gardla albo zabki mu ida jedno z 3...:confused:
Jak to sie nie poprawi mam nadzieje ze w przyszlym tygodniu nie bedziemu musieli jechac do szpitala bo moj pediatra wyjezdza na wakacje :crazy: i to wczoraj telefonicznie mnie o tym poinformowali... rychlo w czas:crazy:

Mopek od ślnienia do wybicia ząbków dużo czasu jeszcze. Zęby mają to do siebie, że dają znać dużo wcześniej o sobie.

Sluz w kupce wyglada jakby kupka byla rozmieszana z takim blyszczacym kislem:-:)-( u nas nawet byl etap ze tego sluzu bylo wiecej niz kupki w pieluszce:-:)-:)-(

reklama
Mamusie butelkowe rozmawiałyście z pediatrą o rozszerzaniu diety????

Ja wczoraj pytałam i kazała mi zacząć od łyżeczki soczku:-pa póżniej zwiększać ilość soczku, następnie przeciery owocowe a na końcu zupki....

Uprzedziła nas że mogą pojawić się rzadkie,zielone kupki:szok::szok::szok:

A co Wam mwią lekarze jestem bardzo ciekawa????

Do góry