reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Opieka nad maluszka i wszystko co nią związane

edee dokladnie masuj a zobaczysz jak zacznie sie zmniejszac a bedzie wyplywac wiecej mleczka. Ja mam jescze pare grudek zwlaszcza w lewej

reklama
Wiecie co??pediatra na koncu swiata gada ze te zielone jak jablka holenderskie kupale to nic zlego...a wczoraj jak dzwonilam do ciotki starej piguly do polski,to nas tak na bacznosc ustawila ze juz prawie do szpitala lecialam...No i co?rozne szkoly,czy roznica pokolen??badz madry czlowieku:zawstydzona/y:

moj maly robil takie seledynkowe kupki i pozniej sie zmienily na normalny kolor musialam cos zjesc co zmienilo kolor kupki :-D:-D:-D ja tam sie nie przejmuje kolorem byle by tylko nie byly czarne lub przezroczyste i sluzu zeby nei bylo jak maly ma sie dobrze i nie dokucza mu brzuszek to jest ok tak mowila moj pediatra

kaja - zielone kupki moga byc jesli karmisz piersia, ale krew w kupce to bardzo zly znak.

Cyprysiowa - tylko pamiętaj, że jak zamrozisz mleczko, to ono musi potem samo roztopniec, nie mozesz go podgrzewac w mikrofali np bo sie zwarzy, a smierdzi wtedy niemilosiernie

fasolkamaria - ja bym nie dolewala, a stac moze w logowce tak jak pisze Kamila - 24h.

Zapominajka - chyba nie, moze gruczoły mlekowe predzej.

Witam...
Na forum jestem pierwszy raz.... i tak jak kazda z Was naleze do grudniowych mamusiek:biggrin2: Mój mały szkrab urodził się 18.12....nie było łatwo ale na szczescie to co wtedy bylo do nie ogarniecia szybko sie zapomina:-D
Mój mały skończy w czwartek 11 tyg...unormował już sobie jedzonko...tzn wypija 150(czasem 120 ml) i starcza mu to na 4-5 h....dokladnie tak jak napisane na opakowaniu...wychodzi nam 5 karmien na dobe:tak:
je normalnie a przybiera na wadze jak szalony....z kazdym porankiem jest coraz wiekszy;-) najlepiej widac po ciuszkach...ma z 62 cm wzrostu i wazy ok 6600...patrzac na siatke centymetrowa wychodzi 95...wiec za duzo...gruby nie jest...czy to wina grubych kosci...dodam ze podobny jest do tatusia...a tatus budowa nie grzeszy:biggrin2: tzn masywny jest!ha ha
i po drugie 3 dni temu zauwazylam n alokciach i kolanach Alexa wusyszona skorke...nie mam pojecia od czego to sie stalo...smaruje bepanthenem i jest poprawa....jesli robie cos nie tak prosze o rade:-p...fajnie ze istnieje takie forum szkoda tylko ze dopiero teraz do was dolaczam....
pozdrawiam wszystkie mamuski i ich kochane istotki....
pisalam juz na forum ogolnym....z polecenia kany 161 zagladnelam tutaj...:-D

Witam...
Na forum jestem pierwszy raz.... i tak jak kazda z Was naleze do grudniowych mamusiek:biggrin2: Mój mały szkrab urodził się 18.12....nie było łatwo ale na szczescie to co wtedy bylo do nie ogarniecia szybko sie zapomina:-D
Mój mały skończy w czwartek 11 tyg...unormował już sobie jedzonko...tzn wypija 150(czasem 120 ml) i starcza mu to na 4-5 h....dokladnie tak jak napisane na opakowaniu...wychodzi nam 5 karmien na dobe:tak:
je normalnie a przybiera na wadze jak szalony....z kazdym porankiem jest coraz wiekszy;-) najlepiej widac po ciuszkach...ma z 62 cm wzrostu i wazy ok 6600...patrzac na siatke centymetrowa wychodzi 95...wiec za duzo...gruby nie jest...czy to wina grubych kosci...dodam ze podobny jest do tatusia...a tatus budowa nie grzeszy:biggrin2: tzn masywny jest!ha ha
i po drugie 3 dni temu zauwazylam n alokciach i kolanach Alexa wusyszona skorke...nie mam pojecia od czego to sie stalo...smaruje bepanthenem i jest poprawa....jesli robie cos nie tak prosze o rade:-p...fajnie ze istnieje takie forum szkoda tylko ze dopiero teraz do was dolaczam....
witamyyyyyyyy :-D:-D:-D wsrod nas

Witam...
Witam, witam...
Jeżeli na łokciach i kolankach to nie mam pojęcia od czego, jeżeli w zgięciach pod kolanowych i łokciowych to może być to objaw alergii

Ząbkowanie !!!:tak:

Czy możecie pomóc??

Co stosowałyście u starszych dzieci aby złagodzic ból i kiedy pojawiły się pierwsze ząbki oraz jak to dzieciaki znosiły. Proszę o pomoc bo zaraz się wykończymy obydwie:-(

reklama
Ząbkowanie !!!:tak:

Czy możecie pomóc??

Co stosowałyście u starszych dzieci aby złagodzic ból i kiedy pojawiły się pierwsze ząbki oraz jak to dzieciaki znosiły. Proszę o pomoc bo zaraz się wykończymy obydwie:-(
Spróbuj dać gryzaki żelowe - wkładasz do lodówki schładzasz - i dajesz do gryzienia - ponoć jakaś ulga jest....

Życzę wszystkim spokojnej dłuuugiej i przespanej w pełni nocki!!!!!!!!!!!!!!

Do góry