reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Opieka nad maluszka i wszystko co nią związane

Cypi tez szybko zaczal sie slinic itd a jednak potrwalo dlugo zanim zabek wyszedl
Ksawer natomiast od urodzenia ma bardzio wyrazne(biale) miejsca na dolne jedynki i lewa trojke

reklama
Jak to sie nie poprawi mam nadzieje ze w przyszlym tygodniu nie bedziemu musieli jechac do szpitala bo moj pediatra wyjezdza na wakacje :crazy: i to wczoraj telefonicznie mnie o tym poinformowali... rychlo w czas:crazy:
I tak jestem w szoku, ze wogóle ktos informuje, u nas jak nie ma mojej pediatry, to trzeba sie porosic drugiej zeby przyjeła, ale ta ma swoich pacjentów i nie zawsze jejs ie chce, wiec przewaznie trzeba szukac gdzies prywatnie

Dokładnie, ja musiałam przychodnie zmieniac bo była jedna lekarka i nowych pacjentów traktowali tam jak zło konieczne na szczescie teraz lepiej trafiłam ale za to mam dalej , landryneczko bedzie ok ;-)wytrzymacie ten tydzien:tak:

I tak jestem w szoku, ze wogóle ktos informuje, u nas jak nie ma mojej pediatry, to trzeba sie porosic drugiej zeby przyjeła, ale ta ma swoich pacjentów i nie zawsze jejs ie chce, wiec przewaznie trzeba szukac gdzies prywatnie

Ło matko to niefajnie, ja ostatnio poszlam na kontrole i okazalo sie ze moja pediatra jest na zdrowej stronie i dopiero za godzinke bedzie przyimowac chore dzieci to pielegniarka przeniosla mi karte do innej lekarki ktora wlasnie przyimowala a mamusie czekajace w kolejce z dziecmi starszymi przepuscily mnie z Filipkiem w kolejce normalnie w szoku bylam:szok::szok::szok:

No właśnie a co do za pasów na późnej. 7 marca wychodzę z koleżankami z pracy z okazji dnia kobiet i chcę sobie odciągnąć mleczko i się tak zastanawiam ile czasu takie mleko może być w lodówce ? i czy z paru odciągnięć mogę zmieszać mleko?

Wg mnie można z całego dnia mieszać tylko mleczko musi mieć podobną temperaturę, czyli jeśli masz w lodówce to to odciągnięte najpierw też musisz schłodzić i dopiero później wymieszać.

Ząbkowanie !!!:tak:

Czy możecie pomóc??

Co stosowałyście u starszych dzieci aby złagodzic ból i kiedy pojawiły się pierwsze ząbki oraz jak to dzieciaki znosiły. Proszę o pomoc bo zaraz się wykończymy obydwie:-(
Uuuu to poważna sprawa! Masz już prawie dorosłą córę :-D

no własnie zanim ząbki sie pojawią to długo jeszcze mogą dziąsełka dawać o sobie znać ! spróbuj żel i tak jak pisano tu gryzaczek w lodówce schłodzony !
Marzycielko a moze to marudzenie to inna przyczyna ?!

a jak wygląda śluz w kupce bo juz ostatnio sie zastanawiałam ?! bo czasem mam wrażenie czy to nie to w Lenkowej kupce !!!

Śluz to takie ciągnące się glutki przezroczyste.

Ło matko to niefajnie, ja ostatnio poszlam na kontrole i okazalo sie ze moja pediatra jest na zdrowej stronie i dopiero za godzinke bedzie przyimowac chore dzieci to pielegniarka przeniosla mi karte do innej lekarki ktora wlasnie przyimowala a mamusie czekajace w kolejce z dziecmi starszymi przepuscily mnie z Filipkiem w kolejce normalnie w szoku bylam:szok::szok::szok:

U mnie to Cię zlinczują prędzej jak zapytasz czy możesz wejść przed nimi. Ale nie dziwi mnie to wcale. Wiocha po prostu i tyle.

Mamusie butelkowe rozmawiałyście z pediatrą o rozszerzaniu diety????

Ja wczoraj pytałam i kazała mi zacząć od łyżeczki soczku:-pa póżniej zwiększać ilość soczku, następnie przeciery owocowe a na końcu zupki....

Uprzedziła nas że mogą pojawić się rzadkie,zielone kupki:szok::szok::szok:

A co Wam mwią lekarze jestem bardzo ciekawa????
ojej ja jeszcze nie poruszalam tego tematu ale w przyszlym tygodniu idziemy na szczepienie wiec sie spytam:tak::tak: przyznam sie ze juz sie nie moge doczekac podawania nowych specyfikow Fifiemu i jego reakcji na nie:-D kurcze to trzeba zaczasc jakas zastawe powoli stolowa kupowac dla dziecka:-D:-D:-D

Tygrysek - no to ja tez jestem w szoku.

Dziewczyny, wy i tak macie dobrze w tych polskich przychodniach - w Anglii jest dopiero kongo... nie dość, że mój lekarz przyjmuje trzy dni w tygodniu po 2 godziny, to jeszcze zanim dziecko trafi do pediatry to najpierw musi iść do kogoś w rodzaju pielęgniarki środowiskowej (HV), dopiero ona decyduje czy dziecko ma iść do pediatry, a jak Michalina nam zaczęła gorączkować w czwartek, to wizytę zabukowaliśmy najszybciej na wtorek - do tego czasu zdążyła wyzdrowieć. Ostatnio jak poszłąm z Inaną na szczepienie, to musiałam najpierw iść do HV, potem do pediatry, znowu do HV i dopiero na szczepienie, wszędzie musiałam czekać - spędziłam z nią w przychodni ponad 3 godziny! A i tak moja przychodnia jest suuuper w porównaniu z innymi.

Ja u Michaliny stosowałam Calgel i jeszcze coś podobnego, napewno w aptece wam doradzą. Miśka zaczęła być marudna w 4 miesiącu, a pierwszy ząb miała w 7-8 miesiącu.

Ja dzisiaj dentka jestem, bo dzisiejszej nocy Inana spałą tylko kiedy miała w buzi cyca...

reklama
No to macie lux.
U nas są 2 przychodnie i szczerze mówiac to jedna gorsza od drugiej. oststanio jak byłam na szczepieniu: każą przyjść na 12 bo między 12-13 jest u naszej pediatry szczepienie, byliśmy za 10 dwunasta i było już 7 dzieci, po mnie przyszło jeszcze 6. minęła 12, 12:30, a pani doktor dalej przyjmuje chorych, do szcepienia zaczeła badać chwilę przed 13, a na 13 do gabinetu obok zaczeli schodzic sie chorzy, bo tamta doktórka miałą akurat drugą zmianę, wiec siedziały dzieci zdrowe na szczepienie, a obok masa chorych:szok:, na dodatek siedziałam tam ponad 2 godziny.

Do góry