reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Opieka nad maluszka i wszystko co nią związane

Agacia, gratuluję.
Ja też nie mogę narzekac, w ciągu dnia Mała woli spać na rączkach, czasem zdarzy jej sie zasnąc w łóżeczku lub leżaczku, ale już wieczorem zasypia sama w swoim łózeczku, chociaż na początku nie było tak różowo, umiała tylko spać ze mną w łóżeczku

reklama
Napiszcie jak przyzwyczailiście dzieci, żeby same zasypiały w łóżeczku....

Misiowka ja swojej nie przyzwyczajalam, sama sie nauczyla:tak:.
Widze ze dzisiaj dyskusja na temat wagi, moja mala jak sie urodzila to wazyla ponad 4 kilo, przybiera miesiecznie ponad kilo - teraz za tydzien konczy 3 miechy i wazy 7 kilo.wedlug mnie trzeba patrzec na wage poczatkowa.
Anka34 i justynko napiszcie prosze ile wasze pociechy waza

Mamuski tak Ws podczytuje i zauwazyam,ze podobno nie jest wskazane lezenie dzieciaczka pod kontem do któregos tam miesiaca...a mi wrecz nakazała lekara,zeby tak mała kłasc,bo ma te reflukcje....i zeby jej to do noska nie wpadało...spi tak w nocy i w dzien..mam pod materacem podłozony zwiniety recznik...

No i mam jesce pytanko odnosnie kapieli....jak czesto kąpiecie malenstwa???? Bo my co drugi dzien i moja kumpela byla zdziwiona,ze nie codziennie.....

a z tym kątem do spania to nasza tez ma podłożony klin pod materac ale materac jest prosty wiec ok a w lezaczku to tak sie zapada i jednak nie jest on całekim prosto i zapewne o to chodzi lekarzom !!

a jak śpią z Wami dzieci to jak ? bo moja przyznaje sie czasem przy karmieniu mi sie przyśnie i tak śpimy na poduszce mojej :zawstydzona/y:

Justynko masz taka książeczke z reklamą Cebionumulti???chodzi i o ta tabelka na 14 stronie??:zawstydzona/y:

nie inną !
ale w każdej chyba to jest na kazdy miesiąc !

Mamuśki od kiedy zamierzacie swoje maluszki wozić w spacerówkach????:zawstydzona/y::zawstydzona/y::zawstydzona/y:

ja na wiosne bo mi poprostu w gondoli sie pomału nie mieści !!!
a spacerówka na płasko sie rozkłada wiec ok !!!

Marzycielka ja nie mówię,że bym nie chciała albo,że takie dziecko źle wygląda.Ale jak od małego dziecko jest grube (nie mówię o dzieciach okrąglutkich,ale grubych!) to źle dla jego zdrowia.Każde dziecko jest ładne,kochane i najważniejsze zeby było szczęśliwe.Ale jak dziecko z powodu tego,ze jest grube będzie miało problemy ze zdrowiem to szczęśliwe też tak do końca nie będzie.Prawda?

a ja sie zgadzam z Anią ! Wiadomo każda mama cieszy sie jak dziecko ładnie je ale czasami to karmienie przeradza sie w tucz gęsi :baffled: i niestety znam takie przypadki i niechodzi tu o dzieci w wieku naszych maluszków tylko starsze które juz wiecej sie ruszają i jedzą rózne rzeczy ! Znam takie dziecko które cały czas ma coś w ręce do jedzenia i zapija sokami typu kubuś cały spacer jest wozone w wózku i zajada bułke a ma raptem niewiele ponad rok i pomimo ze jest śliczne i ma cudne oczka to żal mi tego dzieciaczka bo jest naprawde moim zdaniem przekarmiony ! mało ruchu i tylko wpychnie czegos do jedzenia !

Marzycielko nie obraź sie ale zauważyłam że wszystko odbierasz bardzo do siebie ! inaczej jak sie rozmawia a inaczej jak tu piszemy i czasami jakies zdanie napisane moze byc zinterpretowane na kilka sposobów !

Reniu moja przy urodzeniu miała 3050 a dwa tyg temu miała 5770 ! Lekarka powiedziałą ze super przybiera!

A ja mam pytanie takie do którego miesiąca trzeba dziecko odbijać?

I moje dziecko też zasypia z nam w naszym łóżku i też na naszej poduszce to źle?:baffled:

Sawka Twoja malutka ślicznie wygląda:tak: I z grubaskiem to ona nie ma nic wspólnego:tak:

Misiówka ja Ci powiem,że my od początku wkładaliśmy małego do łóżeczka żeby spał i jakoś mi nie przyszło do głowy żeby robić inaczej...Czasami płakał i nawet krzyczał,ale wtedy tuliłam go leżącego w łóżeczku albo staliśmy i głaskaliśmy go po nosku tak długo aż zasnął.Fabianek przed 19:00 jest kąpany,później jedzonko,wkładamy go do łóżeczka i śpi.Nawet jak nie zaśnie od razu to my wychodzimy z sypialni,a on zasypia:tak: Ogólnie jest bardzo samodzielny.Rano zawsze bierzemy go do siebie do łóżka jak się obudzi żeby sobie pogadać:tak: Czasem chciałabym jeszcze zasnąć,ale on marudzi i mnie zaczepia.Wtedy rezygnuję i idę na śniadanie,a jak do niego zaglądam to on już śpi:-p I śmiejemy się z mężem,że musi mieć całe wyrko dla siebie i nas wygania:-p

reklama
nasza Lenka ok 20 idzie do łózeczka i sobie leży i zasypia sama ale jak ok 2 w nocy sie obudzi to biore ją do siebie i na leżąco karmie a potem nie ma szans żeby pozbyć sie intruza z łózka :-D jak odkładam ją do łóżeczka to stęka ulewa jej sie marudzi a jak wezme do siebie to leży i zasypia ładnie a jak sie tak przytuli to nie mam sumienia ją wygonić :rofl2: poprostu ja tez lubie z nią spać ! Aha i śpi potem na samym materacu czasami śpi na podusi !

Do góry