reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Opieka nad maluszka i wszystko co nią związane

To jak tak z innej beczki żeby zsiąśc z Ani.
zaczynałam się martwic bo wasze dzieciaczki już ślicznie dzwigają główki jak leżą na brzuszkach a mój leniuszek nie chce. Zawsze jak ją kładłam na brzuch to przekręcała głowę na bok a nie chciała jej podnosic. Jak ja noszę w pionie to ładnie trzyma sztywno głowę i to już od dawna. Podciągana za rączki pięknie siada i nawet ostatnio zaczęła się rozglądac w tej pozycji. Tylko ten nieszczęsny brzuszek. I wyczytałam w jakiejs gazecie że dobrze jest podkładac dziecku zrolowany kocyk pod ramionka i powiem wam że to działa. Dzisiaj leżała juz długo i nawet się rozglądała.
'

A możesz napisać gdzie dokładnie mam dać ten kocyk maluszkowi :zawstydzona/y:, bo ja głupia nie zrozumiałam, a dziś na wizycie mówiłam lekarce, że martwi mnie słabe trzymanie główki Alana, to kazała dużo kłaść na brzuniu (czego zbytnio nie lubi :zawstydzona/y::-:)crazy:) i do kontroli za miesiąc, jakie postępy :sorry2:

reklama
A i mówiłam jak ze ściąganiem tej skórki na siusiaku, to mówiła, że absolutnie nie !! że dopiero jak skończy roczek, że teraz mogę mu krzywde zrobić i mu mogą jakieś naczynka popękać, bądz ja je pourywam :baffled::szok::szok:, cholerka i bądz tu człowieku mądry, co człowiek (lekarz) to opinia :wściekła/y::wściekła/y:

Ojojoj przeczytałam dzisiejsze posty i tak:
100 latek dla wszystkich świetujących dzisiaj :tak:
a jeśli chodzi o wage dzieciaczków to najważniejsze żeby były zdrowe
i szczęśliwe i kochane itd itp etc;-)

..acha moja Pati wczoraj wróciła ze spacerku z chrypką i katarkiem temp 37,8 i już byłam w rozpaczy że sie rozłoży na dobre tymczasem dzisiaj wszystko przeszło został tylko lekki katarek a pediatra powiedziała że oskrzela i gardło czyściutkie i nie ma sie czym martwic
Hurrrra:-)

A i mówiłam jak ze ściąganiem tej skórki na siusiaku, to mówiła, że absolutnie nie !! że dopiero jak skończy roczek, że teraz mogę mu krzywde zrobić i mu mogą jakieś naczynka popękać, bądz ja je pourywam :baffled::szok::szok:, cholerka i bądz tu człowieku mądry, co człowiek (lekarz) to opinia :wściekła/y::wściekła/y:

Mimo, że ja mam córcię to oglądałam kiedyś jakiś program o pielęgnacji chłopców i też mówili, że dopiero po roczku odciągać.

Mopek to git, że wszystko w porządku :-)

Dziewczynki jeżeli chodzi o dyskusje na temat wagi dzieciątek - ja się bardzo bałam, że Jasiek będzie grubaskiem, że będzie od małego miał problemy z wagą - tak jak jego tatuś. A mój mąż bardzo jako dziecko był gnębiony za to, że był grubym dzieckiem. I również wolałabym żeby mały od dziecka przejął nawyki żywieniowe po mnie. Ale jak wiadomo życie złośliwe i póki co cały czas się martwię że za mało zjada :baffled:

A ja mam powody do dumy...:-)

Mój synek od jakiegos czasu, po kapieli ma czas wyciszenia, czyli ... kładziemy go na kanapie a on się rozgląda , przymy juz oczka, ale jeszcze jest ciekawy co rodzice robia, polezy tak z 15-30 min i lulu :-D. I takim sposobem mały juz robi dawno lulu. Oby tak dalej.

moja Niuńka ma 3 miesiące i wazy 5700, lekarka mówi że Mała trochę za mało przybiera :confused: ale na razie nie kazała mi ja dokarmiać... moim zdaniem Mała wygląda całkiem, całkiem... nawet mały z niej "grubasek" ;-):-D same zobaczcie...
http://img172.imageshack.us/img172/2664/11774771.jpg

A ja mam powody do dumy...:-)

Mój synek od jakiegos czasu, po kapieli ma czas wyciszenia, czyli ... kładziemy go na kanapie a on się rozgląda , przymy juz oczka, ale jeszcze jest ciekawy co rodzice robia, polezy tak z 15-30 min i lulu :-D. I takim sposobem mały juz robi dawno lulu. Oby tak dalej.
oj jaki ci zazdroszczę :tak: moja Niuńka zasypia tylko na raczkach i przy tym musi być lulana:tak:

reklama
Do góry