reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Opieka nad maluszka i wszystko co nią związane

To jak tak z innej beczki żeby zsiąśc z Ani.
zaczynałam się martwic bo wasze dzieciaczki już ślicznie dzwigają główki jak leżą na brzuszkach a mój leniuszek nie chce. Zawsze jak ją kładłam na brzuch to przekręcała głowę na bok a nie chciała jej podnosic. Jak ja noszę w pionie to ładnie trzyma sztywno głowę i to już od dawna. Podciągana za rączki pięknie siada i nawet ostatnio zaczęła się rozglądac w tej pozycji. Tylko ten nieszczęsny brzuszek. I wyczytałam w jakiejs gazecie że dobrze jest podkładac dziecku zrolowany kocyk pod ramionka i powiem wam że to działa. Dzisiaj leżała juz długo i nawet się rozglądała.
'

A możesz napisać gdzie dokładnie mam dać ten kocyk maluszkowi :zawstydzona/y:, bo ja głupia nie zrozumiałam, a dziś na wizycie mówiłam lekarce, że martwi mnie słabe trzymanie główki Alana, to kazała dużo kłaść na brzuniu (czego zbytnio nie lubi :zawstydzona/y::-:)crazy:) i do kontroli za miesiąc, jakie postępy :sorry2:

reklama
A i mówiłam jak ze ściąganiem tej skórki na siusiaku, to mówiła, że absolutnie nie !! że dopiero jak skończy roczek, że teraz mogę mu krzywde zrobić i mu mogą jakieś naczynka popękać, bądz ja je pourywam :baffled::szok::szok:, cholerka i bądz tu człowieku mądry, co człowiek (lekarz) to opinia :wściekła/y::wściekła/y:

Ojojoj przeczytałam dzisiejsze posty i tak:
100 latek dla wszystkich świetujących dzisiaj :tak:
a jeśli chodzi o wage dzieciaczków to najważniejsze żeby były zdrowe
i szczęśliwe i kochane itd itp etc;-)

..acha moja Pati wczoraj wróciła ze spacerku z chrypką i katarkiem temp 37,8 i już byłam w rozpaczy że sie rozłoży na dobre tymczasem dzisiaj wszystko przeszło został tylko lekki katarek a pediatra powiedziała że oskrzela i gardło czyściutkie i nie ma sie czym martwic
Hurrrra:-)

A i mówiłam jak ze ściąganiem tej skórki na siusiaku, to mówiła, że absolutnie nie !! że dopiero jak skończy roczek, że teraz mogę mu krzywde zrobić i mu mogą jakieś naczynka popękać, bądz ja je pourywam :baffled::szok::szok:, cholerka i bądz tu człowieku mądry, co człowiek (lekarz) to opinia :wściekła/y::wściekła/y:

Mimo, że ja mam córcię to oglądałam kiedyś jakiś program o pielęgnacji chłopców i też mówili, że dopiero po roczku odciągać.

Mopek to git, że wszystko w porządku :-)

Dziewczynki jeżeli chodzi o dyskusje na temat wagi dzieciątek - ja się bardzo bałam, że Jasiek będzie grubaskiem, że będzie od małego miał problemy z wagą - tak jak jego tatuś. A mój mąż bardzo jako dziecko był gnębiony za to, że był grubym dzieckiem. I również wolałabym żeby mały od dziecka przejął nawyki żywieniowe po mnie. Ale jak wiadomo życie złośliwe i póki co cały czas się martwię że za mało zjada :baffled:

A ja mam powody do dumy...:-)

Mój synek od jakiegos czasu, po kapieli ma czas wyciszenia, czyli ... kładziemy go na kanapie a on się rozgląda , przymy juz oczka, ale jeszcze jest ciekawy co rodzice robia, polezy tak z 15-30 min i lulu :-D. I takim sposobem mały juz robi dawno lulu. Oby tak dalej.

moja Niuńka ma 3 miesiące i wazy 5700, lekarka mówi że Mała trochę za mało przybiera :confused: ale na razie nie kazała mi ja dokarmiać... moim zdaniem Mała wygląda całkiem, całkiem... nawet mały z niej "grubasek" ;-):-D same zobaczcie...
http://img172.imageshack.us/img172/2664/11774771.jpg

A ja mam powody do dumy...:-)

Mój synek od jakiegos czasu, po kapieli ma czas wyciszenia, czyli ... kładziemy go na kanapie a on się rozgląda , przymy juz oczka, ale jeszcze jest ciekawy co rodzice robia, polezy tak z 15-30 min i lulu :-D. I takim sposobem mały juz robi dawno lulu. Oby tak dalej.
oj jaki ci zazdroszczę :tak: moja Niuńka zasypia tylko na raczkach i przy tym musi być lulana:tak:

reklama
Do góry