reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Opieka nad maluszka i wszystko co nią związane

Justynko ja odkładam Fabianka do łóżeczka z własnej,bo muszę się rozłożyć jak śpię:-p A jak śpię z nim to muszę uważać i to guzik jest,a nie spanie:-p

reklama
Witajcie

Mam pytanko, na jak długo starczyły wam pieluszki pampers 2, bo mi się wydaje ze one juz małego obciskają. Bliźniaki ile twoja mała wazy? Uzywasz przy tej wadze pieluszki 2? Bo maly wazy 4800 g i juz chyba sa za małe :baffled:

Ja też kładłam Patkę od początku do łóżeczka żeby ją przyzawyczajać do spania w nim i mimo tego, że w nocy, jak się urodziła wolałam ją mieć przy sobie i spała w gondolce w wózku, obok łóżka, to w dzień kładłam do spania do łóżeczka i teraz nie ma problemu.
Po wieczornym rytuale kąpielowo- jedzeniowym jeszcze się nie zdarzyło chyba, żeby płakała i spać w nim nie chciała(oczywiście tylko w nocy bo w dzień to nie jest tak różowo:rofl2:) a budzi się różnie najcześciej 5-6 czasem o 4 czasem o 7 ale ogólnie nie narzekam i odpukuję w niemalowane, żeby nie zapeszyć :-p

Witajcie

Mam pytanko, na jak długo starczyły wam pieluszki pampers 2, bo mi się wydaje ze one juz małego obciskają. Bliźniaki ile twoja mała wazy? Uzywasz przy tej wadze pieluszki 2? Bo maly wazy 4800 g i juz chyba sa za małe :baffled:
Pati też miała ok 5000 g jak kupiłam Pampers 3 i Huggis taka seria Jeans z Carrefoura bo były na promocji .
Wygląda to tak: Pampersy, są spore, ale jak to pampersy poza tym ze ma dość wysoko na pleckach to ok, a Huggisy są odrobinę mniejsze ale wydaje mi się że są wilgotne na zewnątrz jak mała nasiusia i to wcale nie jak jest bardzo pełny tylko od razu wiec drugi raz nie kupię, znajomi polecal mi jakieś gaga czy guga z Biedronki ponoć rewelacyjne i nie uczulają a sporo tańsze ale ja jeszcze ich nie miałam

Justynko ja odkładam Fabianka do łóżeczka z własnej,bo muszę się rozłożyć jak śpię:-p A jak śpię z nim to muszę uważać i to guzik jest,a nie spanie:-p

no własnie z jednej strony uwielbiam sie rozłożyć i spać w poprzek łóżka a przy Lence to bardziej czuwam ! tak wiec łózko dla siebie mam od 24 jak ide spać do ok 2 w nocy :-D A zawsze sobie obiecuje ze wezme ją do nas dopiero nad ranem a potem chyba z lenistwa i dla wygody ją zostawiam bo tak mi sie wije w łóżeczku, ulewa jej sie i stęka. Tak wiec i tak nie dobrze i tak źle :-D Czekam aż bedzie spać jeszcze dłużej !!!

Witajcie

ja juz daje 3 !!! ale mała wazy kilo wiecej niz twoj !

Pati też miała ok 5000 g jak kupiłam Pampers 3 i Huggis taka seria Jeans z Carrefoura bo były na promocji .
Wygląda to tak: Pampersy, są spore, ale jak to pampersy poza tym ze ma dość wysoko na pleckach to ok, a Huggisy są odrobinę mniejsze ale wydaje mi się że są wilgotne na zewnątrz jak mała nasiusia i to wcale nie jak jest bardzo pełny tylko od razu wiec drugi raz nie kupię, znajomi polecal mi jakieś gaga czy guga z Biedronki ponoć rewelacyjne i nie uczulają a sporo tańsze ale ja jeszcze ich nie miałam

Te pampersy z "biedronki" to "dada" fakt są tańsze, też je już sprawdziłam i...jak dla mnie są okropne :no::no: tylko czekałam, zeby sie szybko skończyły i zaraz wróciłam do oryginalnych pampersów :tak::tak:, ale każda matka ma swoją opinię co do firm pieluszek ( i nie tylko;-))

Te pampersy z "biedronki" to "dada" fakt są tańsze, też je już sprawdziłam i...jak dla mnie są okropne :no::no: tylko czekałam, zeby sie szybko skończyły i zaraz wróciłam do oryginalnych pampersów :tak::tak:, ale każda matka ma swoją opinię co do firm pieluszek ( i nie tylko;-))
to w takim razie chyba nie będe na małej testować;-)

Witajcie. Edee z tym kocykiem to chodziło mi że składasz go tak jak na załączonym zdjęciu i na nim układasz dziecko tak jak na drugim zdjęciu.

Załączniki

• IMG_0222.jpg
    IMG_0222.jpg
    23,9 KB · Wyświetleń: 30
  • IMG_0223.jpg
    IMG_0223.jpg
    28,2 KB · Wyświetleń: 38
Justyna moja niuńka też pół nocy przesypia w łóżeczku a drugie pół z nami. I nawet jak ja potem odkładam to się dotąd kręci i marudzi aż ja wezmę do nas spowrotem i wystarczy że poczuje że jest u nas i juz śpi jak zabita.
Natalka nawet jak ją kładę na poduszcze to długo na niej nie uleży bo zaraz z niej "schodzi". A dzisiaj mnie przeraziła. Bo zostawiłam ja śpiącą na środku łóżka a na brzegu ułożyłam poduchy i po niecałej godzince mała leżała już 2cm od brzega i to w poprzek i na dodatek nakryła się na głowę poduszką:szok:

reklama
Witajcie. Edee z tym kocykiem to chodziło mi że składasz go tak jak na załączonym zdjęciu i na nim układasz dziecko tak jak na drugim zdjęciu.

Uratowałaś nas :tak:, właśnie jesteśmy po próbie leżenia na brzusiu (bez koca i tragedia) a za chwilę spróbujemy z nim i dam znać z jakim efektem, u Was to super wychodzi :tak::tak:

Do góry