reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Opieka nad maluszka i wszystko co nią związane

Agacia, gratuluję.
Ja też nie mogę narzekac, w ciągu dnia Mała woli spać na rączkach, czasem zdarzy jej sie zasnąc w łóżeczku lub leżaczku, ale już wieczorem zasypia sama w swoim łózeczku, chociaż na początku nie było tak różowo, umiała tylko spać ze mną w łóżeczku

reklama
Napiszcie jak przyzwyczailiście dzieci, żeby same zasypiały w łóżeczku....

Misiowka ja swojej nie przyzwyczajalam, sama sie nauczyla:tak:.
Widze ze dzisiaj dyskusja na temat wagi, moja mala jak sie urodzila to wazyla ponad 4 kilo, przybiera miesiecznie ponad kilo - teraz za tydzien konczy 3 miechy i wazy 7 kilo.wedlug mnie trzeba patrzec na wage poczatkowa.
Anka34 i justynko napiszcie prosze ile wasze pociechy waza

Mamuski tak Ws podczytuje i zauwazyam,ze podobno nie jest wskazane lezenie dzieciaczka pod kontem do któregos tam miesiaca...a mi wrecz nakazała lekara,zeby tak mała kłasc,bo ma te reflukcje....i zeby jej to do noska nie wpadało...spi tak w nocy i w dzien..mam pod materacem podłozony zwiniety recznik...

No i mam jesce pytanko odnosnie kapieli....jak czesto kąpiecie malenstwa???? Bo my co drugi dzien i moja kumpela byla zdziwiona,ze nie codziennie.....

a z tym kątem do spania to nasza tez ma podłożony klin pod materac ale materac jest prosty wiec ok a w lezaczku to tak sie zapada i jednak nie jest on całekim prosto i zapewne o to chodzi lekarzom !!

a jak śpią z Wami dzieci to jak ? bo moja przyznaje sie czasem przy karmieniu mi sie przyśnie i tak śpimy na poduszce mojej :zawstydzona/y:

Justynko masz taka książeczke z reklamą Cebionumulti???chodzi i o ta tabelka na 14 stronie??:zawstydzona/y:

nie inną !
ale w każdej chyba to jest na kazdy miesiąc !

Mamuśki od kiedy zamierzacie swoje maluszki wozić w spacerówkach????:zawstydzona/y::zawstydzona/y::zawstydzona/y:

ja na wiosne bo mi poprostu w gondoli sie pomału nie mieści !!!
a spacerówka na płasko sie rozkłada wiec ok !!!

Marzycielka ja nie mówię,że bym nie chciała albo,że takie dziecko źle wygląda.Ale jak od małego dziecko jest grube (nie mówię o dzieciach okrąglutkich,ale grubych!) to źle dla jego zdrowia.Każde dziecko jest ładne,kochane i najważniejsze zeby było szczęśliwe.Ale jak dziecko z powodu tego,ze jest grube będzie miało problemy ze zdrowiem to szczęśliwe też tak do końca nie będzie.Prawda?

a ja sie zgadzam z Anią ! Wiadomo każda mama cieszy sie jak dziecko ładnie je ale czasami to karmienie przeradza sie w tucz gęsi :baffled: i niestety znam takie przypadki i niechodzi tu o dzieci w wieku naszych maluszków tylko starsze które juz wiecej sie ruszają i jedzą rózne rzeczy ! Znam takie dziecko które cały czas ma coś w ręce do jedzenia i zapija sokami typu kubuś cały spacer jest wozone w wózku i zajada bułke a ma raptem niewiele ponad rok i pomimo ze jest śliczne i ma cudne oczka to żal mi tego dzieciaczka bo jest naprawde moim zdaniem przekarmiony ! mało ruchu i tylko wpychnie czegos do jedzenia !

Marzycielko nie obraź sie ale zauważyłam że wszystko odbierasz bardzo do siebie ! inaczej jak sie rozmawia a inaczej jak tu piszemy i czasami jakies zdanie napisane moze byc zinterpretowane na kilka sposobów !

Reniu moja przy urodzeniu miała 3050 a dwa tyg temu miała 5770 ! Lekarka powiedziałą ze super przybiera!

A ja mam pytanie takie do którego miesiąca trzeba dziecko odbijać?

I moje dziecko też zasypia z nam w naszym łóżku i też na naszej poduszce to źle?:baffled:

Sawka Twoja malutka ślicznie wygląda:tak: I z grubaskiem to ona nie ma nic wspólnego:tak:

Misiówka ja Ci powiem,że my od początku wkładaliśmy małego do łóżeczka żeby spał i jakoś mi nie przyszło do głowy żeby robić inaczej...Czasami płakał i nawet krzyczał,ale wtedy tuliłam go leżącego w łóżeczku albo staliśmy i głaskaliśmy go po nosku tak długo aż zasnął.Fabianek przed 19:00 jest kąpany,później jedzonko,wkładamy go do łóżeczka i śpi.Nawet jak nie zaśnie od razu to my wychodzimy z sypialni,a on zasypia:tak: Ogólnie jest bardzo samodzielny.Rano zawsze bierzemy go do siebie do łóżka jak się obudzi żeby sobie pogadać:tak: Czasem chciałabym jeszcze zasnąć,ale on marudzi i mnie zaczepia.Wtedy rezygnuję i idę na śniadanie,a jak do niego zaglądam to on już śpi:-p I śmiejemy się z mężem,że musi mieć całe wyrko dla siebie i nas wygania:-p

reklama
nasza Lenka ok 20 idzie do łózeczka i sobie leży i zasypia sama ale jak ok 2 w nocy sie obudzi to biore ją do siebie i na leżąco karmie a potem nie ma szans żeby pozbyć sie intruza z łózka :-D jak odkładam ją do łóżeczka to stęka ulewa jej sie marudzi a jak wezme do siebie to leży i zasypia ładnie a jak sie tak przytuli to nie mam sumienia ją wygonić :rofl2: poprostu ja tez lubie z nią spać ! Aha i śpi potem na samym materacu czasami śpi na podusi !

Do góry