reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Opieka nad maluszka i wszystko co nią związane

Witajcie

Mam pytanko, na jak długo starczyły wam pieluszki pampers 2, bo mi się wydaje ze one juz małego obciskają. Bliźniaki ile twoja mała wazy? Uzywasz przy tej wadze pieluszki 2? Bo maly wazy 4800 g i juz chyba sa za małe :baffled:
Moja waży 4500, mam jeszcze prawie całą pake pampersów i hugisów, obie paczki napoczęta bo ubieram na zmianę, jak to zużyję to napewno kupię już wieksze

reklama
Witajcie

Mam pytanko, na jak długo starczyły wam pieluszki pampers 2, bo mi się wydaje ze one juz małego obciskają. Bliźniaki ile twoja mała wazy? Uzywasz przy tej wadze pieluszki 2? Bo maly wazy 4800 g i juz chyba sa za małe :baffled:

Moja waży 4500, mam jeszcze prawie całą pake pampersów i hugisów, obie paczki napoczęta bo ubieram na zmianę, jak to zużyję to napewno kupię już wieksze

hmmmmm mój Fifi waży 5700 a ciagle na 2 jestesmy:zawstydzona/y::zawstydzona/y::zawstydzona/y::sorry2::sorry2::sorry2: tzn koncze teraz dwojki i jutro jade na zakupy wiec juz mam zamiar kupic te 3:sorry2::sorry2::sorry2: cholercia moje dziecie jest chyba za grube:baffled::baffled: skoro urodzil sie z waga taka jak wasze szkrabki Blizniaki i Agacia82 ale troche pozniej bo 14 grudnia i teraz wazy juz tyle:confused::confused: ale karmie go butla moze dlatego??:confused:

Mopek a my od początku używamy pieluszek Dada:tak: I jak dla mnie są świetne:tak: W szpitalu zakładali małemu też pampersy,huggisyi bellę i ja nie widziałam różnicy...Nie były jakoś specjalnie lepsze.Przez prawie 2 miesiące Fabianek nosił 1,a później 2 i widze,że jeszcze jakiś czas będziemy kupować 2,bo są duże.My chcieliśmy je wypróbować,bo faktycznie są tanie.1 kosztują 30 zł za 78 sztuk,a 2 30 zł za 64 sztuki.Mały ani razu nie miał odparzonej ani nawet zaczerwienionej pupci i nam jak najbardziej pasują:tak: Ja polecam do wypróbowania:tak:

Moj Kuba urodzil sie z waga 3380 g i dwa tygodnie temu w srode jak byl wazony u pediatry to wazyl 5780 g. Urodzil sie 8 grudnia. Odkad jest na butli (Nutramigen) to widze ze przybiera ladnie i na moje oko w normie:) A karmie go 6 razy dziennie 150 ml wody i 5 miarek. Czasem zjada wszystko, czasem zostawia w butli troche, ulewa dosyc czesto wiec ze sliniakiem urzeduje. Tez ma problemy z lezeniem na brzuszku- placze i ewidentnie mu sie to nie podoba ale staram sie chociaz 2 razy dziennie go ukladac bo slabo podnosi glowke. Jak nosze go w pozycji samolocika to trzyma ladnie glowke, w pionie tez tylko na brzuszku nie bardzo mu sie chce. Wyprobuje dzisiaj patenet z kocykiem, moze pomoze:)

Te pampersy z "biedronki" to "dada" fakt są tańsze, też je już sprawdziłam i...jak dla mnie są okropne :no::no: tylko czekałam, zeby sie szybko skończyły i zaraz wróciłam do oryginalnych pampersów :tak::tak:, ale każda matka ma swoją opinię co do firm pieluszek ( i nie tylko;-))

ja wlasnie uzywalam orginalnych pampersow i zalacze wam jedno zdjecie jakie sa super :crazy:
zmienilam na huggies i jestem bardzo zadowolona no i nie dostal alergi od niech a tego sie balam.

Załączniki

• 104_1636.jpg
    104_1636.jpg
    25,2 KB · Wyświetleń: 52
Landryneczko zdjęcie super, zastanawiam się jak młody tego dokonał:-D. U nas z kolei w tarkcie używania Huggisów 1 coś w tym stylu miało miejsce

Moj Kuba urodzil sie z waga 3380 g i dwa tygodnie temu w srode jak byl wazony u pediatry to wazyl 5780 g. Urodzil sie 8 grudnia. Odkad jest na butli (Nutramigen) to widze ze przybiera ladnie i na moje oko w normie:) A karmie go 6 razy dziennie 150 ml wody i 5 miarek. Czasem zjada wszystko, czasem zostawia w butli troche, ulewa dosyc czesto wiec ze sliniakiem urzeduje. Tez ma problemy z lezeniem na brzuszku- placze i ewidentnie mu sie to nie podoba ale staram sie chociaz 2 razy dziennie go ukladac bo slabo podnosi glowke. Jak nosze go w pozycji samolocika to trzyma ladnie glowke, w pionie tez tylko na brzuszku nie bardzo mu sie chce. Wyprobuje dzisiaj patenet z kocykiem, moze pomoze:)

Moj Fifi z 14 grudnia przy wypisie wazyl 2500 a teraz 5700:baffled::baffled:

justyna - moja jak śpi z nami to śpi na płasko, na swoim kocyku (jakieś 10 cm pod poduszką ma główkę).

ANIA - moja pchełka w ciągu dnia zasypia na rękach (zwykle przy cycku) i jest odkłądana do łóżeczka, ale sama w tym łóżeczku nie zaśnie za Chiny Ludowe. Ok 22-24 jest karmiona i jeszcze odkłądana do łóżeczka, a jak wstaje koło 2-3 to już się przenosi do mamy, z mojego czystego lenistwa. Niestety Inana należy do dzieci raczej niespokojnych i absorbujących czasem leży sobie w łóżeczku spokojnie, ale nie ma mocy, żeby tam zasnęła.

Agacia - moja waży ok 6 kg i my już 3 używamy od wczoraj.

landryneczka - wooow, ja myślałąm, że Inka jest niezłą, ale rękawem, to jej jeszcze nie poszło!

reklama
Landryneczko zdjęcie super, zastanawiam się jak młody tego dokonał:-D. U nas z kolei w tarkcie używania Huggisów 1 coś w tym stylu miało miejsce

to byl juz 2 raz ale za 1 razem nie zrobilam fotki a bylo jeszcze gorzej musialam wszytko wyrzucic bo sie nie chcialo doprac:-( zolte plamy zostaly.a najgorsze bylo jak to zdjac zeby bardziej dziecka nie upaprac ale i tak musialam go kapac a to bylo o 3 nad ranem:szok: wiec orginalne pampersy to ja bardzo podziekuje nie dosc ze kosztuja wiecej to jeszcze wydawac na nowe ubranka lekko mi sie nie oplaca ...:-( ja na mojego Alusia juz huggis 3 zakladam i niedlugo musze zmienic na 4:-D

Do góry