tygrysek82
Fanka BB :)
Mi się smiac chce jak Fifi trzyma grzechotke np to ja do buzi juz wciska i ja chce zjesc
Dzień dobry...
Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.
Ania Ślusarczyk (aniaslu)
Ja tez dzisiaj lałam po nogach normalnie jak Pati ogladała maja reke chwytała w obie raczki moje palce i próbowała sobie do buzi wsadzic taka miała minke przy tym ze komedia
dzieki
Nie wiem czy powinnam martwic sie ale nasza Julcia nie umie jeszcze przewracac sie z brzucha na plecy i odwrotnie????
Pytiu nam ortopeda powiedzial ze dziecko w 4 miesiacu zycia powinno zaczynac siadac podparte podusiami , w 5 miesiacu podciagac sie juz powinno za raczki do pozycji siedzacej w 6 siadac trzymajac sie a w 7 juz samo siedziec bez podparcia ale dosyc krotko dopiero w 8 siedzi juz swobodniea oczywiscie jest to wiadomo srednia przyjeta dla dzieci gdyz niektore dzieciaczki troszke pozniej moga dane rzeczy zaczynzac robic (albo wczesniej)j
Pytia a jak kupki po smekcie juz sie poprawily??? powiem ci ze u nas kupki od kiedy podaje antybiotyk tez sa troszke inne tzn jest fajna plastelinka tylko dodatkowo w pieluszke wsiaka jakbu taka woda zabtudzona kupkagdyz widac to po drugiej stronie pieluszki a w pieluszce jest sama plastelinka. Taka kupka jest porzadna raz dziennie a w kazda pieluszke dodatkowoo robi taka mala kupke jajecznice nawet nie wiem kiedy :-(i teraz jak caly czas ma kupke w pieluszce to takie lekkie odparzenie sie jemu wdalo w pupci:--( teraz podsypuje kartoflanka gdyz slyszalam ze jest bardzo dobra na takie zaczerwienienieale tlumacze sobie ze te kupki to od antybiotyku gdyz przeciez to cos nowego dla organizmu:-( kurcze jutro mam kontrole u lekarza to sie spytam czy tak ma byc:--(
tygrysku, ale po co sadzać dziecko w 4 miesiącu i podpierać je poduszkami??? Czy chodzi raczej o to, że gdyby je tak podeprzeć, to już by potrafiło utrzymać taką pozycję?
U nas podobnie z tymi kupkami, też podejrzewam, że to wina antybiotyku. Tylko też się trochę martwię, bo w prawie każdej pieluszce kupka, czasem zdarzają się rzadkie, a Hania je ostatnio bardzo mało :-(
Chodzi o to ze juz potrafi to zrobic i wtedy np moze juz bezpiecznie dla kregoslupa lezec w lezaczku czego wg tego lekarza nie moze robic do 3 miesiaca zycia gdyz nawet lezaczek rozlozony do pozycji rozlozonej jest po katem ulozony;///