reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Opieka nad maluszka i wszystko co nią związane

reklama
Ja tez dzisiaj lałam po nogach normalnie jak Pati ogladała maja reke chwytała w obie raczki moje palce i próbowała sobie do buzi wsadzic taka miała minke przy tym ze komedia:-D:-D:-D:-D

Dokładnie :tak::-)
Teraz wcina falche obiadowa i wyruszam na jakis krótki spacerek bo pogoda do bani ale w domku to korzonki juz do kanapy zapuszczam :dry:

dzieki:tak::tak:
Nie wiem czy powinnam martwic sie ale nasza Julcia nie umie jeszcze przewracac sie z brzucha na plecy i odwrotnie????:zawstydzona/y::zawstydzona/y::zawstydzona/y:

spokojnie mamusiu jeszcze ma czas !!!

a macie w ksiązeczkach zdrowia taką tabelke z miesiącami ? tam własnie jest wyszczególnione co dzieciaczki w którym miesiacu powinny robić !!!

Pytiu nam ortopeda powiedzial ze dziecko w 4 miesiacu zycia powinno zaczynac siadac podparte podusiami , w 5 miesiacu podciagac sie juz powinno za raczki do pozycji siedzacej w 6 siadac trzymajac sie a w 7 juz samo siedziec bez podparcia ale dosyc krotko dopiero w 8 siedzi juz swobodniea:tak::tak::tak: oczywiscie jest to wiadomo srednia przyjeta dla dzieci gdyz niektore dzieciaczki troszke pozniej moga dane rzeczy zaczynzac robic (albo wczesniej)j:tak:

tygrysku, ale po co sadzać dziecko w 4 miesiącu i podpierać je poduszkami???:confused::sorry2: Czy chodzi raczej o to, że gdyby je tak podeprzeć, to już by potrafiło utrzymać taką pozycję?

Pytia a jak kupki po smekcie juz sie poprawily??? powiem ci ze u nas kupki od kiedy podaje antybiotyk tez sa troszke inne tzn jest fajna plastelinka tylko dodatkowo w pieluszke wsiaka jakbu taka woda zabtudzona kupka:baffled::baffled:gdyz widac to po drugiej stronie pieluszki a w pieluszce jest sama plastelinka. Taka kupka jest porzadna raz dziennie a w kazda pieluszke dodatkowoo robi taka mala kupke jajecznice nawet nie wiem kiedy :-(i teraz jak caly czas ma kupke w pieluszce to takie lekkie odparzenie sie jemu wdalo w pupci:-:)-( teraz podsypuje kartoflanka gdyz slyszalam ze jest bardzo dobra na takie zaczerwienienie:baffled::baffled:ale tlumacze sobie ze te kupki to od antybiotyku gdyz przeciez to cos nowego dla organizmu:-( kurcze jutro mam kontrole u lekarza to sie spytam czy tak ma byc:-:)-(

U nas podobnie z tymi kupkami, też podejrzewam, że to wina antybiotyku. Tylko też się trochę martwię, bo w prawie każdej pieluszce kupka, czasem zdarzają się rzadkie, a Hania je ostatnio bardzo mało :-(

tygrysku, ale po co sadzać dziecko w 4 miesiącu i podpierać je poduszkami???:confused::sorry2: Czy chodzi raczej o to, że gdyby je tak podeprzeć, to już by potrafiło utrzymać taką pozycję?

U nas podobnie z tymi kupkami, też podejrzewam, że to wina antybiotyku. Tylko też się trochę martwię, bo w prawie każdej pieluszce kupka, czasem zdarzają się rzadkie, a Hania je ostatnio bardzo mało :-(

Chodzi o to ze juz potrafi to zrobic :tak::tak:i wtedy np moze juz bezpiecznie dla kregoslupa lezec w lezaczku czego wg tego lekarza nie moze robic do 3 miesiaca zycia:baffled::baffled: gdyz nawet lezaczek rozlozony do pozycji rozlozonej jest po katem ulozony;///

A to mnie uspokoilas tymi kupkami teraz juz jestem bardziej pewna ze to widocznie taka reakcja na ten lek paskudny:-:)-(

Dziewczyny mam takie pytanie, pamietam ze kiedys wysylalyscie sobie na skrzynki kolysanki Magdy Umer i Turnała czy ma ktoras moze te kolysanki i czy moglaby mi je przeslac:zawstydzona/y::zawstydzona/y::zawstydzona/y::zawstydzona/y::sorry2::sorry2::sorry2::sorry2:

Chodzi o to ze juz potrafi to zrobic :tak::tak:i wtedy np moze juz bezpiecznie dla kregoslupa lezec w lezaczku czego wg tego lekarza nie moze robic do 3 miesiaca zycia:baffled::baffled: gdyz nawet lezaczek rozlozony do pozycji rozlozonej jest po katem ulozony;///

Aha, no to teraz jest to dla mnie jasne :tak:Nasza rehabilitantka też mówiła,że do końca 3 miesiąca z leżaczkiem ostrożnie i nie za długo.
A jaki antybiotyk bierzecie? Bo my Zinnat.

reklama
Mamuski tak Ws podczytuje i zauwazyam,ze podobno nie jest wskazane lezenie dzieciaczka pod kontem do któregos tam miesiaca...a mi wrecz nakazała lekara,zeby tak mała kłasc,bo ma te reflukcje....i zeby jej to do noska nie wpadało...spi tak w nocy i w dzien..mam pod materacem podłozony zwiniety recznik...

No i mam jesce pytanko odnosnie kapieli....jak czesto kąpiecie malenstwa???? Bo my co drugi dzien i moja kumpela byla zdziwiona,ze nie codziennie.....

Do góry