reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Opieka nad maluszka i wszystko co nią związane

Aha, no to teraz jest to dla mnie jasne :tak:Nasza rehabilitantka też mówiła,że do końca 3 miesiąca z leżaczkiem ostrożnie i nie za długo.
A jaki antybiotyk bierzecie? Bo my Zinnat.

Augmentin:tak: Wybierajac antybiotyk kierowala sie antybiogramem z posiewu zeby zlikwidowac tez wyhodowana bakterie Klebsielle:-(

reklama
Mamuski tak Ws podczytuje i zauwazyam,ze podobno nie jest wskazane lezenie dzieciaczka pod kontem do któregos tam miesiaca...a mi wrecz nakazała lekara,zeby tak mała kłasc,bo ma te reflukcje....i zeby jej to do noska nie wpadało...spi tak w nocy i w dzien..mam pod materacem podłozony zwiniety recznik...

No i mam jesce pytanko odnosnie kapieli....jak czesto kąpiecie malenstwa???? Bo my co drugi dzien i moja kumpela byla zdziwiona,ze nie codziennie.....

Nam polozna tez kazala cos pod materacyk podlozyc zeby wlasnie sie nie cofalo jedzonko czy jakos tak ale skoro ortopeda powiedzial zeby nie klasc po katem to ja wyciagnelam ta ksiazke i narazie unikam lezaczka:zawstydzona/y::zawstydzona/y::zawstydzona/y: ale co lekarz to inne opinie jak juz zauwazylysmy nie raz:tak::tak:

JA kapie niuniusia codziennie:tak::tak: ja bardzo lubie ga kapac on sie lubi kapac wiec sobie nie odmawiamy tej przyjemnosci:-D:-D:-D

Cześć kobitki kochane, właśnie wróciłyśmy z kontroli i już na oskrzelach czysto, katarku nie ma, ale jeszcze troszkę kaszelek został, więc antybiotyk do piątku i koniec :-):-):-)
Co do przekręcania się to mimo, że moja Juleczka kończy dzisiaj 3 miesiące przewraca się tylko jak ją na boczek położę z boczku na plecki. Że ma rączki w ogóle nie wie. I wcale się m nie martwię bo wiem, że każde dziecko ma swój rytm. Z większych osiągnięć to robi scyzoryk ( ja na to tak mówię) czyli podnosi się do siadania ramionka, główkę i nóżki do góry :-D

Moja mała też troszkę inne kupki ma po antybiotyku.
Pytia mam nadzieje, że twoja Hania tez niedługo będzie zdrowa jak rybka.:-)

Nio karuzele sa fajne dla dzieci:tak::tak: moj miso uwielbia lezac w lozeczku patrzec sie na miski i gada do nich:-D:-D ma tez pilota wiec jak konczy sie muzyczka to nie pokazujac sie jemu na oczka zalaczam znow i znow jest hipnoza :-D:-D czesto tez zasypia sobie przy muzyczce:-D:-D a my may taka
FISHER PRICE KARUZELA Z MISIAMI C0108 wys 0 zł WR (555835659) - Aukcje internetowe Allegro

I ja również mam taką, tylko, że z rybkami :tak::tak:, widać, że chyba są dość popularne :-D:-D, a wręcz rozchwytywane :-D:-D:tak::tak:

No no tygrysku pewnie jak Wam to taka frajde sprawia to nie ma co:p hahaha u nas podobnie,ale widziesz znowu klania sie lekarka powiedziala nam,ze maluszki maja taka delikatna skorke,ze szkoda ja wysuszac....codzinnymi kapielami...wiesz co ja juz sama nie wiem.....
Co prawda z tym ulewaniem to nam sie polepszyło i poki co reczniczek jest.....:zawstydzona/y:badz tu mądry...

Lece bo bobasek wzywa....jejku.....

Fasolka bardzo sie ciesze,ze z malutka lepiej....:) oby tak dalej...
Edee my tez chcielismy taka Fisher Price ale nasza malutka tak zawsze wodziła wzrokiem na wzorami biało-czarnymi,ze sie zdecydowalismy z misiekim na ta Tiny Love.....i powiem,ze naprawde rewela cja.....mala lezy jak w hipnozie..
Sorki za przekrety,ale mam malutka na kolankach....hahahah spodobala jej sie spacja....

spokojnie mamusiu jeszcze ma czas !!!

a macie w ksiązeczkach zdrowia taką tabelke z miesiącami ? tam własnie jest wyszczególnione co dzieciaczki w którym miesiacu powinny robić !!!

Justynko masz taka książeczke z reklamą Cebionumulti???chodzi i o ta tabelka na 14 stronie??:zawstydzona/y:

Mamuski tak Ws podczytuje i zauwazyam,ze podobno nie jest wskazane lezenie dzieciaczka pod kontem do któregos tam miesiaca...a mi wrecz nakazała lekara,zeby tak mała kłasc,bo ma te reflukcje....i zeby jej to do noska nie wpadało...spi tak w nocy i w dzien..mam pod materacem podłozony zwiniety recznik...

No i mam jesce pytanko odnosnie kapieli....jak czesto kąpiecie malenstwa???? Bo my co drugi dzien i moja kumpela byla zdziwiona,ze nie codziennie.....

Kana my nasza Julcie tez kładziemy wyzej, kupiłam jej nawet taka specjalna poduszkę:tak:wszystko przez ulewanie
Co do kapieli to kapiemy codziennie, chyba że śpiąca krolewna nie chce obudzic się to jej darujemy...tak było wczoraj:-D:-D:-DPól godziny ja budziłam i poddałam się;-)

Ostatnia edycja:
reklama

Kanusiu, skarbie powinno się codziennie :tak:, a to nie tylko z racji higieny (ale to też:tak:), ale dlatego, że dla dziecka to jest jak rytuał, czynność która mu się powinna przyjemnie kojarzyć i by oznaką np. zbliżającej się pory wieczornej (tak gdzieś czytałam :zawstydzona/y:) i my myjemy codziennie, w miarę o stałej porze np.19, potem butla , lulanie, i nyny ;-)

Do góry