reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Opieka nad maluszka i wszystko co nią związane

reklama
Ja też mam taką karuzelkę z misiami i zamiast pilota do niej zwykle używam pilota od telewizora a czasem nawet się włącza od fal z komórki jak ją kupiłąm i pierwszy raz się tak włączyła to normalnie myślałam że duchy w domu mam :-D:-D
Ale karuzelka fajna i nieraz miałam dzieki niej Patkę uśpioną albo przynajmniej zajętą teraz właśnie się baterie wyczerpały i musze kupic nowe.

podobniez w 4 miesiacu powinny juz umiec siedziec podparte poduszkami:confused::confused:

Nie powinno się tak sadzać dziecka, tzn. podpierać go poduszkami, bo to może spowodować, że będzie potem siadać w nieprawidłowej pozycji albo osłabi sobie kręgosłup. Dziecko usiądzie samo, kiedy będzie do tego gotowe

Mamuśki od którego miesiaca dzieciaczki zaczynaja siadać???:zawstydzona/y::zawstydzona/y::zawstydzona/y:

Najczęściej dzieje się to około 6 miesiąca życia.

dzieki:tak::tak:
Nie wiem czy powinnam martwic sie ale nasza Julcia nie umie jeszcze przewracac sie z brzucha na plecy i odwrotnie????:zawstydzona/y::zawstydzona/y::zawstydzona/y:

Zdecydowanie sie nie martwić, bo to jest za wcześnie! Julcia ma jeszcze sporo czasu na takie wygibasy.

Ja też mam taką karuzelkę z misiami i zamiast pilota do niej zwykle używam pilota od telewizora a czasem nawet się włącza od fal z komórki jak ją kupiłąm i pierwszy raz się tak włączyła to normalnie myślałam że duchy w domu mam :-D:-D
Ale karuzelka fajna i nieraz miałam dzieki niej Patkę uśpioną albo przynajmniej zajętą teraz właśnie się baterie wyczerpały i musze kupic nowe.

Mopku u nas tez dziala na piloty domowe:-D:-D czasami jak zagubi sie ten wlasciwy pilot to tez uzywamy od tv:-D:-D:-D ale z pilotem telewizyjnym nieharmonijnie wspołgra tzn trzeba kilka razy np naciskac zeby sie wylaczyla bo zamiast sie wylaczyc to zmieniaja sie melodyjki co mnie do furii doprowadza:-D:-D:-D

Nie powinno się tak sadzać dziecka, tzn. podpierać go poduszkami, bo to może spowodować, że będzie potem siadać w nieprawidłowej pozycji albo osłabi sobie kręgosłup. Dziecko usiądzie samo, kiedy będzie do tego gotowe

Najczęściej dzieje się to około 6 miesiąca życia.

Zdecydowanie sie nie martwić, bo to jest za wcześnie! Julcia ma jeszcze sporo czasu na takie wygibasy.

Pytiu nam ortopeda powiedzial ze dziecko w 4 miesiacu zycia powinno zaczynac siadac podparte podusiami , w 5 miesiacu podciagac sie juz powinno za raczki do pozycji siedzacej w 6 siadac trzymajac sie a w 7 juz samo siedziec bez podparcia ale dosyc krotko dopiero w 8 siedzi juz swobodniea:tak::tak::tak: oczywiscie jest to wiadomo srednia przyjeta dla dzieci gdyz niektore dzieciaczki troszke pozniej moga dane rzeczy zaczynzac robic (albo wczesniej)j:tak:

Ostatnia edycja:
My tez mamy tą karuzelke z misiami i mała też do nich guga i sie cieszy.
A dzisiaj to ma jakis śpiacy dzień, chyba coś za ciśnieniem albo to po wczorajszym szczepieniu, śpi i śpi, czekam aż wstanie zeby dać amciu i na dwór.

Pytia a jak kupki po smekcie juz sie poprawily??? powiem ci ze u nas kupki od kiedy podaje antybiotyk tez sa troszke inne tzn jest fajna plastelinka tylko dodatkowo w pieluszke wsiaka jakbu taka woda zabtudzona kupka:baffled::baffled:gdyz widac to po drugiej stronie pieluszki a w pieluszce jest sama plastelinka. Taka kupka jest porzadna raz dziennie a w kazda pieluszke dodatkowoo robi taka mala kupke jajecznice nawet nie wiem kiedy :-(i teraz jak caly czas ma kupke w pieluszce to takie lekkie odparzenie sie jemu wdalo w pupci:-:)-( teraz podsypuje kartoflanka gdyz slyszalam ze jest bardzo dobra na takie zaczerwienienie:baffled::baffled:ale tlumacze sobie ze te kupki to od antybiotyku gdyz przeciez to cos nowego dla organizmu:-( kurcze jutro mam kontrole u lekarza to sie spytam czy tak ma byc:-:)-(

My tez mamy tą karuzelke z misiami i mała też do nich guga i sie cieszy.
A dzisiaj to ma jakis śpiacy dzień, chyba coś za ciśnieniem albo to po wczorajszym szczepieniu, śpi i śpi, czekam aż wstanie zeby dać amciu i na dwór.

Blizniaki cisnienie niskie na dworze bo moj Fifi tez juz spi ktoras godzinke:baffled::baffled::sorry2::sorry2:

Dziękuję dziewczyny!!!!!

Moja Julcia właśnie cos dziwnego swiczy na kanapie, jakby próbowała sie przekrecic na brzuch:-D:-D:-D:-D

I od 3 dni nasza Julcia zobaczyła że ma rączkę:-D:-D:-Dna razie prawa tylko...bardzo dokładnie ja oglada i przekreca sobie:-p:-p:-prozgina paluszki i zaciska piąsteczke:happy::happy::happy:

reklama
dziękuję dziewczyny!!!!!

Moja julcia właśnie cos dziwnego swiczy na kanapie, jakby próbowała sie przekrecic na brzuch:-d:-d:-d:-d

i od 3 dni nasza julcia zobaczyła że ma rączkę:-d:-d:-dna razie prawa tylko...bardzo dokładnie ja oglada i przekreca sobie:-p:-p:-prozgina paluszki i zaciska piąsteczke:happy::happy::happy:
:-d:-d:-d:-d:-d

Do góry