reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Opieka nad maluszka i wszystko co nią związane

reklama
Ja też mam taką karuzelkę z misiami i zamiast pilota do niej zwykle używam pilota od telewizora a czasem nawet się włącza od fal z komórki jak ją kupiłąm i pierwszy raz się tak włączyła to normalnie myślałam że duchy w domu mam :-D:-D
Ale karuzelka fajna i nieraz miałam dzieki niej Patkę uśpioną albo przynajmniej zajętą teraz właśnie się baterie wyczerpały i musze kupic nowe.

podobniez w 4 miesiacu powinny juz umiec siedziec podparte poduszkami:confused::confused:

Nie powinno się tak sadzać dziecka, tzn. podpierać go poduszkami, bo to może spowodować, że będzie potem siadać w nieprawidłowej pozycji albo osłabi sobie kręgosłup. Dziecko usiądzie samo, kiedy będzie do tego gotowe

Mamuśki od którego miesiaca dzieciaczki zaczynaja siadać???:zawstydzona/y::zawstydzona/y::zawstydzona/y:

Najczęściej dzieje się to około 6 miesiąca życia.

dzieki:tak::tak:
Nie wiem czy powinnam martwic sie ale nasza Julcia nie umie jeszcze przewracac sie z brzucha na plecy i odwrotnie????:zawstydzona/y::zawstydzona/y::zawstydzona/y:

Zdecydowanie sie nie martwić, bo to jest za wcześnie! Julcia ma jeszcze sporo czasu na takie wygibasy.

Ja też mam taką karuzelkę z misiami i zamiast pilota do niej zwykle używam pilota od telewizora a czasem nawet się włącza od fal z komórki jak ją kupiłąm i pierwszy raz się tak włączyła to normalnie myślałam że duchy w domu mam :-D:-D
Ale karuzelka fajna i nieraz miałam dzieki niej Patkę uśpioną albo przynajmniej zajętą teraz właśnie się baterie wyczerpały i musze kupic nowe.

Mopku u nas tez dziala na piloty domowe:-D:-D czasami jak zagubi sie ten wlasciwy pilot to tez uzywamy od tv:-D:-D:-D ale z pilotem telewizyjnym nieharmonijnie wspołgra tzn trzeba kilka razy np naciskac zeby sie wylaczyla bo zamiast sie wylaczyc to zmieniaja sie melodyjki co mnie do furii doprowadza:-D:-D:-D

Nie powinno się tak sadzać dziecka, tzn. podpierać go poduszkami, bo to może spowodować, że będzie potem siadać w nieprawidłowej pozycji albo osłabi sobie kręgosłup. Dziecko usiądzie samo, kiedy będzie do tego gotowe

Najczęściej dzieje się to około 6 miesiąca życia.

Zdecydowanie sie nie martwić, bo to jest za wcześnie! Julcia ma jeszcze sporo czasu na takie wygibasy.

Pytiu nam ortopeda powiedzial ze dziecko w 4 miesiacu zycia powinno zaczynac siadac podparte podusiami , w 5 miesiacu podciagac sie juz powinno za raczki do pozycji siedzacej w 6 siadac trzymajac sie a w 7 juz samo siedziec bez podparcia ale dosyc krotko dopiero w 8 siedzi juz swobodniea:tak::tak::tak: oczywiscie jest to wiadomo srednia przyjeta dla dzieci gdyz niektore dzieciaczki troszke pozniej moga dane rzeczy zaczynzac robic (albo wczesniej)j:tak:

Ostatnia edycja:
My tez mamy tą karuzelke z misiami i mała też do nich guga i sie cieszy.
A dzisiaj to ma jakis śpiacy dzień, chyba coś za ciśnieniem albo to po wczorajszym szczepieniu, śpi i śpi, czekam aż wstanie zeby dać amciu i na dwór.

Pytia a jak kupki po smekcie juz sie poprawily??? powiem ci ze u nas kupki od kiedy podaje antybiotyk tez sa troszke inne tzn jest fajna plastelinka tylko dodatkowo w pieluszke wsiaka jakbu taka woda zabtudzona kupka:baffled::baffled:gdyz widac to po drugiej stronie pieluszki a w pieluszce jest sama plastelinka. Taka kupka jest porzadna raz dziennie a w kazda pieluszke dodatkowoo robi taka mala kupke jajecznice nawet nie wiem kiedy :-(i teraz jak caly czas ma kupke w pieluszce to takie lekkie odparzenie sie jemu wdalo w pupci:-:)-( teraz podsypuje kartoflanka gdyz slyszalam ze jest bardzo dobra na takie zaczerwienienie:baffled::baffled:ale tlumacze sobie ze te kupki to od antybiotyku gdyz przeciez to cos nowego dla organizmu:-( kurcze jutro mam kontrole u lekarza to sie spytam czy tak ma byc:-:)-(

My tez mamy tą karuzelke z misiami i mała też do nich guga i sie cieszy.
A dzisiaj to ma jakis śpiacy dzień, chyba coś za ciśnieniem albo to po wczorajszym szczepieniu, śpi i śpi, czekam aż wstanie zeby dać amciu i na dwór.

Blizniaki cisnienie niskie na dworze bo moj Fifi tez juz spi ktoras godzinke:baffled::baffled::sorry2::sorry2:

Dziękuję dziewczyny!!!!!

Moja Julcia właśnie cos dziwnego swiczy na kanapie, jakby próbowała sie przekrecic na brzuch:-D:-D:-D:-D

I od 3 dni nasza Julcia zobaczyła że ma rączkę:-D:-D:-Dna razie prawa tylko...bardzo dokładnie ja oglada i przekreca sobie:-p:-p:-prozgina paluszki i zaciska piąsteczke:happy::happy::happy:

reklama
dziękuję dziewczyny!!!!!

Moja julcia właśnie cos dziwnego swiczy na kanapie, jakby próbowała sie przekrecic na brzuch:-d:-d:-d:-d

i od 3 dni nasza julcia zobaczyła że ma rączkę:-d:-d:-dna razie prawa tylko...bardzo dokładnie ja oglada i przekreca sobie:-p:-p:-prozgina paluszki i zaciska piąsteczke:happy::happy::happy:
:-d:-d:-d:-d:-d

Do góry