reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Opieka nad maluszka i wszystko co nią związane

reklama
Ja tez dzisiaj lałam po nogach normalnie jak Pati ogladała maja reke chwytała w obie raczki moje palce i próbowała sobie do buzi wsadzic taka miała minke przy tym ze komedia:-D:-D:-D:-D

Dokładnie :tak::-)
Teraz wcina falche obiadowa i wyruszam na jakis krótki spacerek bo pogoda do bani ale w domku to korzonki juz do kanapy zapuszczam :dry:

dzieki:tak::tak:
Nie wiem czy powinnam martwic sie ale nasza Julcia nie umie jeszcze przewracac sie z brzucha na plecy i odwrotnie????:zawstydzona/y::zawstydzona/y::zawstydzona/y:

spokojnie mamusiu jeszcze ma czas !!!

a macie w ksiązeczkach zdrowia taką tabelke z miesiącami ? tam własnie jest wyszczególnione co dzieciaczki w którym miesiacu powinny robić !!!

Pytiu nam ortopeda powiedzial ze dziecko w 4 miesiacu zycia powinno zaczynac siadac podparte podusiami , w 5 miesiacu podciagac sie juz powinno za raczki do pozycji siedzacej w 6 siadac trzymajac sie a w 7 juz samo siedziec bez podparcia ale dosyc krotko dopiero w 8 siedzi juz swobodniea:tak::tak::tak: oczywiscie jest to wiadomo srednia przyjeta dla dzieci gdyz niektore dzieciaczki troszke pozniej moga dane rzeczy zaczynzac robic (albo wczesniej)j:tak:

tygrysku, ale po co sadzać dziecko w 4 miesiącu i podpierać je poduszkami???:confused::sorry2: Czy chodzi raczej o to, że gdyby je tak podeprzeć, to już by potrafiło utrzymać taką pozycję?

Pytia a jak kupki po smekcie juz sie poprawily??? powiem ci ze u nas kupki od kiedy podaje antybiotyk tez sa troszke inne tzn jest fajna plastelinka tylko dodatkowo w pieluszke wsiaka jakbu taka woda zabtudzona kupka:baffled::baffled:gdyz widac to po drugiej stronie pieluszki a w pieluszce jest sama plastelinka. Taka kupka jest porzadna raz dziennie a w kazda pieluszke dodatkowoo robi taka mala kupke jajecznice nawet nie wiem kiedy :-(i teraz jak caly czas ma kupke w pieluszce to takie lekkie odparzenie sie jemu wdalo w pupci:-:)-( teraz podsypuje kartoflanka gdyz slyszalam ze jest bardzo dobra na takie zaczerwienienie:baffled::baffled:ale tlumacze sobie ze te kupki to od antybiotyku gdyz przeciez to cos nowego dla organizmu:-( kurcze jutro mam kontrole u lekarza to sie spytam czy tak ma byc:-:)-(

U nas podobnie z tymi kupkami, też podejrzewam, że to wina antybiotyku. Tylko też się trochę martwię, bo w prawie każdej pieluszce kupka, czasem zdarzają się rzadkie, a Hania je ostatnio bardzo mało :-(

tygrysku, ale po co sadzać dziecko w 4 miesiącu i podpierać je poduszkami???:confused::sorry2: Czy chodzi raczej o to, że gdyby je tak podeprzeć, to już by potrafiło utrzymać taką pozycję?

U nas podobnie z tymi kupkami, też podejrzewam, że to wina antybiotyku. Tylko też się trochę martwię, bo w prawie każdej pieluszce kupka, czasem zdarzają się rzadkie, a Hania je ostatnio bardzo mało :-(

Chodzi o to ze juz potrafi to zrobic :tak::tak:i wtedy np moze juz bezpiecznie dla kregoslupa lezec w lezaczku czego wg tego lekarza nie moze robic do 3 miesiaca zycia:baffled::baffled: gdyz nawet lezaczek rozlozony do pozycji rozlozonej jest po katem ulozony;///

A to mnie uspokoilas tymi kupkami teraz juz jestem bardziej pewna ze to widocznie taka reakcja na ten lek paskudny:-:)-(

Dziewczyny mam takie pytanie, pamietam ze kiedys wysylalyscie sobie na skrzynki kolysanki Magdy Umer i Turnała czy ma ktoras moze te kolysanki i czy moglaby mi je przeslac:zawstydzona/y::zawstydzona/y::zawstydzona/y::zawstydzona/y::sorry2::sorry2::sorry2::sorry2:

Chodzi o to ze juz potrafi to zrobic :tak::tak:i wtedy np moze juz bezpiecznie dla kregoslupa lezec w lezaczku czego wg tego lekarza nie moze robic do 3 miesiaca zycia:baffled::baffled: gdyz nawet lezaczek rozlozony do pozycji rozlozonej jest po katem ulozony;///

Aha, no to teraz jest to dla mnie jasne :tak:Nasza rehabilitantka też mówiła,że do końca 3 miesiąca z leżaczkiem ostrożnie i nie za długo.
A jaki antybiotyk bierzecie? Bo my Zinnat.

reklama
Mamuski tak Ws podczytuje i zauwazyam,ze podobno nie jest wskazane lezenie dzieciaczka pod kontem do któregos tam miesiaca...a mi wrecz nakazała lekara,zeby tak mała kłasc,bo ma te reflukcje....i zeby jej to do noska nie wpadało...spi tak w nocy i w dzien..mam pod materacem podłozony zwiniety recznik...

No i mam jesce pytanko odnosnie kapieli....jak czesto kąpiecie malenstwa???? Bo my co drugi dzien i moja kumpela byla zdziwiona,ze nie codziennie.....

Do góry