reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Opieka nad maluszka i wszystko co nią związane

pytia - moja rybka podobnie, ale nie tyle, ze nie umie, tylko raczej, ze nie chce, jak wychodze na dłuzej i zostawiam mężowi butelkę, to ona za Chiny nie wypije - jak jej wkłada do buzi smoka, to ona mu się śmieje w żywe oczy, ostatnio czekała na mnie 4 godziny!! Natomiast czasami odemnie wypije z butli, ale to od wielkiego dzwonu - ja bym się nie martwiła, nic w tym złego, że nie chce butli, niektóre dzieci tak mają.

reklama
Bardzo proszę laseczki :tak:Też byłam zaskoczona, że taki prosty pomysł, a człowiek sam by na to nie wpadł :-D

fasolkamaria - super o tym karmieniu :-)Coś w tym jest faktycznie.
Cyprysiowa - ja chciałam złamać pkt. 8, ale moje dziecię mnie przechytrzyło :-D

Ja mam pytanko do mam, które karmią tylko piersią. Czy próbowałyście podać kiedyś coś dziecku z butelki? Bo ja dzisiaj musiałam dać małej smectę, rozpuszczoną w moim mleku, trochę tego było, więc wymyśliłam, że zamiast męczyć sie z łyżeczką czy strzykawką, dam jej w butli. No i kurcze, ona nie umie z butli pić :baffled::confused:

Mój Olek jest tylko na piersi i jak za pierwszym razem próbowałam podać mu pokarm z butelki, to nie chciał cwaniaczek, bo już wcześniej najadł się z cycusia. Za drugim razem dałam mu jak był głodny i ślicznie wypił. Ale on w ogóle chyba lubi takie nowości, bo kropelki z łyżeczki też łyka od małego bez problemu :-) W szczepionce na rotawirusa też się rozsmakował....:-D
A tak w ogóle to moje dziecię jest dzisiaj strasznie płeczliwe po tych szczepionkach. Niedawno zasnął, ale wcześniej tak strasznie płakał, że aż mu łzy ciekły po policzkach. Mam wrazenie, że chyba ma gorączkę, ale nie zdążyłam mu zmierzyć, bo zasnął. A teraz żal mi go budzić...

Mój Olek jest tylko na piersi i jak za pierwszym razem próbowałam podać mu pokarm z butelki, to nie chciał cwaniaczek, bo już wcześniej najadł się z cycusia. Za drugim razem dałam mu jak był głodny i ślicznie wypił. Ale on w ogóle chyba lubi takie nowości, bo kropelki z łyżeczki też łyka od małego bez problemu :-) W szczepionce na rotawirusa też się rozsmakował....:-D
A tak w ogóle to moje dziecię jest dzisiaj strasznie płeczliwe po tych szczepionkach. Niedawno zasnął, ale wcześniej tak strasznie płakał, że aż mu łzy ciekły po policzkach. Mam wrazenie, że chyba ma gorączkę, ale nie zdążyłam mu zmierzyć, bo zasnął. A teraz żal mi go budzić...

OOOO mojemu Fifiemy=u nie smakowala szczepionka :sorry2::sorry2::sorry2: musial biedaczek na sile ja zjesc gdyz nie chcial:-:)-:)-(ale np antybiotyk uwielbia i smieje sie jak go zjada:-D:-D:-D a z kropelek lubi Cebionmulti zawsze fajna mine robi po nim jak dostaje , gorzej z witaminka d:sorry2::sorry2::sorry2:

Ja mam pytanko do mam, które karmią tylko piersią. Czy próbowałyście podać kiedyś coś dziecku z butelki? Bo ja dzisiaj musiałam dać małej smectę, rozpuszczoną w moim mleku, trochę tego było, więc wymyśliłam, że zamiast męczyć sie z łyżeczką czy strzykawką, dam jej w butli. No i kurcze, ona nie umie z butli pić :baffled::confused:

Pytia a moż spróbuj takim kubeczkiem
MEDELA - KUBECZEK do karmienia 30 ml (559168414) - Aukcje internetowe Allegro

dzieki:tak::tak:
Nie wiem czy powinnam martwic sie ale nasza Julcia nie umie jeszcze przewracac sie z brzucha na plecy i odwrotnie????:zawstydzona/y::zawstydzona/y::zawstydzona/y:

Madziu jeszcze za wczesnie zeby sie sama przewracala z pleckow na brzuszek i odwrotnie :tak: z boczku tzn jak lezy na boczku oczywiscie wtedy juz tak moj fifek jak go tylko na boczku przekrece w sekudzie przekreca sie do swojej pozycji:-(

Madziu Mariczka jak juz pisalam wczoraj narazie przewraca sie bez problemu z brzuszka na boczki i plecki,ale z plecków tylko na boczki....na brzuszek to chyab troszke szybko jesce co????

W ogole musze sie Wam pochwalic...zamówiłam karuzele dla mojej niuni i jest rewelacyjna....jak tylko malutka sie obudzi to wypróbujemy....
Karuzelka Tiny Love Symfonia w ruchu (553616352) - Aukcje internetowe Allegro

reklama
Madziu Mariczka jak juz pisalam wczoraj narazie przewraca sie bez problemu z brzuszka na boczki i plecki,ale z plecków tylko na boczki....na brzuszek to chyab troszke szybko jesce co????

W ogole musze sie Wam pochwalic...zamówiłam karuzele dla mojej niuni i jest rewelacyjna....jak tylko malutka sie obudzi to wypróbujemy....
Karuzelka Tiny Love Symfonia w ruchu (553616352) - Aukcje internetowe Allegro

Nio karuzele sa fajne dla dzieci:tak::tak: moj miso uwielbia lezac w lozeczku patrzec sie na miski i gada do nich:-D:-D ma tez pilota wiec jak konczy sie muzyczka to nie pokazujac sie jemu na oczka zalaczam znow i znow jest hipnoza :-D:-D czesto tez zasypia sobie przy muzyczce:-D:-D a my may taka
FISHER PRICE KARUZELA Z MISIAMI C0108 wys 0 zł WR (555835659) - Aukcje internetowe Allegro

Ostatnia edycja:
Do góry