Na opakowaniu napisane jest ze w 100g proszku jest 9,7 uq wit.D3 a w 100ml gotowego do spozycia mleczka 1,4
Czyli sklad jest taki sam i ilosc witaminy sie zgadza.
Ntalkaa bebilon 2 to odpowiedznik aptamilu 3 nie 2.
Ja podaję w takich ilościach :
Wit. D3 1kropla
Cebionmulti 3 krople
Cebion 5 kropli aż do ukończenia roczku
Nam lekarz nie kazal dawac zadnych dodatkowych witamin
Moim skromnym zdaniem to w Polsce stanowczo przesadza się z lekami. W innych krajach nie podaje sie wiaminy D a nie wszystkie są tak nasłonecznione jak np Włochy i nic nie słychac o masowych zachorowaniach na krzywicę.
To samo się tyczy witaminy K. Jeszzcze trzy lata temu podawana była tylko zaraz po porodzie a potem się komuś odmyśliło i zalecił podawac codzinnie do trzeciego miesiąca
Moim skromnym zdaniem równiez.Tutaj wit. k tez jest podawana tylko po porodzie i lekarz z pl nie kazał wiecej jej dawac
Chyb tylko Ty taka nawiedzona Nie, zartuje blizniaczku nie wiem jak inne laseczki, ale my sie juz przesiedlismy na spacerowke, a jesli chodzi o siedzenie, to moj juz raczej sie nie przewraca, czasem jak chce dosiegnac jakas zabawke, ale mam wrazenie ze to specjalnieA dzisiaj jak go postawilismy przy luzku to tak z 3 minuty sam stal ) A jak trzymacie wasze dzieci za roczki to stapaja na nozkach?? Bo moj juz w miejscu nie ustoi, potrafi tak cale mieszkanie przejsc
My tez juz od dawna w spacerówce, jakos od polowy kwietnia. Hania na spacerach nie ulezy, musi siedziec i wszystko widziec, a najbardziej jej odpowiada spacer w takim siedzonku w duzym wozku w marketach. Wtedy widzi wszystko