blizniaki2000
Fanka BB :)
Słoiczki podgrzewam w mikrofali, a wodę na mleczko w czajniku bezprzewodowym, zawsze mam zagotowaną wodę i jak chce zrobic mleko, to włączam czajnik na chwilkę
Dzień dobry...
Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.
Ania Ślusarczyk (aniaslu)
Mamuśki ja chciałam sie Was zapytac jak podgrzewacie woda na mleczko czy herbatke szkarabom??? w podgrzewaczu czy jak???? ja ogólnie w podgrzeaczu,ale sporadycznie tez w mikrofali np w nocy,zeby było szybciej.....mam nadzieje,ze nie szkodze małej co???
Bliźniaczku lekarz powiedział nam,że ten naczyniak,którego ma Fabianek rośnie tylko do 6 miesiąca także większy już nie będzie.Poza tym widzi,ze o już jest w fazie zaniku i do dwóch latek powinien zniknąć.Najlepiej nic z nim nie robić.Jak się skaleczy to tylko opatrzyć.Na słońce też może wychodzić.Ogólnie wszystko jest ok![]()
a my mamy mega katarek:-(nie wiem czy te zęby kiedyś będą czy nie :-confused:
Skąd ja to znam
My jemy kaszkę z 180ml wody i 7 miarek kaszki mleczno-ryzowej
Julcia od dwóch dni jak wklada swoja ukochana zyrafkę do buzi(Mamusia i Karolinka bedą wiedziały o którą chodzi)to coś w buzi skrzypi...Myślicie ze to ząbek...????
Ja tam zaglądam ale nic nie widzę![]()
A mój w ogole kaszki nie chce jeść :-(, ani kleiku. W ogole jestm troche podłamana. Mały konczy 7 miesięcy a nawet nie siedzi a juz nie mówię o raczkowaniu czy podtrzymywaniu sie na wyprostowanych rączkach.
Kana my od początku wodę podgrzewamy w mikrofali i mały nigdy nie miał w związku z tym żadnych problemów brzuszkowychMamuśki ja chciałam sie Was zapytac jak podgrzewacie woda na mleczko czy herbatke szkarabom??? w podgrzewaczu czy jak???? ja ogólnie w podgrzeaczu,ale sporadycznie tez w mikrofali np w nocy,zeby było szybciej.....mam nadzieje,ze nie szkodze małej co???
Mamuśki ja chciałam sie Was zapytac jak podgrzewacie woda na mleczko czy herbatke szkarabom??? w podgrzewaczu czy jak???? ja ogólnie w podgrzeaczu,ale sporadycznie tez w mikrofali np w nocy,zeby było szybciej.....mam nadzieje,ze nie szkodze małej co???
Madzienko my tez jemy 180 wody i do tego kaszke ale 4 miarki, a 7 to chyba za gesto by byloa czym ty podajesz
łyzeczką czy smokiem
Chyba ze mleczno-ryzowa mniej zageszcza niz ryzowa
i trzeba dac jej wiecej
![]()
Moja ma na szyjce, jak bylam z sobą u dermatologa, to wzięłam ją z sobą i też nic nie kazała z tym robic, wchłonie się kiedyś
Cyprysiowa Mateuszkowi tez daje żelazo od ponad miesiaca, juz pewnie minie 2 miesiące i ostatnio na wynikach okazało się, że tez spada. miał 6,78 a po miesiącu brania 6,68.
Agatkas mi ostatnio pisała ze obnizanie sie moze swiadczyc tez o braku wit. B ( chyba) i kwasu foliowego.
Co do chodzikow to powiem tak. Jestem zdecydowanie przeciwna. Stawy biodrowe dzieci do roku sa jak plastelina, nie trudno zrobic dziecku krzywde wsadzajac do chodzika jesli dziecko jeszcze samo nie wstaje.
A ja swoją juz będę się bała zostawiac sama w łóżeczku bo dzisiaj po raz pierwszy się podniosła. Siedziała sobie bawiła się zabawkami aż jej się wkońcu znudziło, złapała za brzeg łóżeczka i cyk do góry. A jaka była z siebie zadowolona.
dziewczyny kapeicie jeszcze w dzidziusiowych wanienkach czy w duzych...My kapiemy sie w naszej ...juz od prawie miesiaca...mala byla za mala na Alexowe szalenstwa...pozatym Alex juz "kapie " sie sam jak lezy w wannie na brzuszku...
![]()
a my mamy mega katarek:-(nie wiem czy te zęby kiedyś będą czy nie :-confused:
Witamy po przerwie!
Weekend nam sie troszkę przedłużył i mamy nowy nabytek: Jest pierwszy ząbek:-).
Czesc drogie mamy. Czzy Wasze dzieci tez sie tak zachowywaly przy wprowadzaniu nowosci? Chyba nie-tylko ja mam takiego dziwaka chybaDaje mu jabluszko, jabluszko z bananem, jabko z jagodami i nic- pociaga go na wymioty i tyle. Juz nie wiem jak sobie radzic z tym dzieckiem
Oczepuje go jakbym najwieksze swinstwo mu dawala. Podaje juz tak od kilku dni wiec powinien sie jakos przyzwyczaic a tu nic. Nie mam sil juz. Bylam u tej gastrolog prywatnie ale oczywiscie rzadnego sprzetu. Kazala przyjechac nam do szpitala na badania. Bedzie miar robione usg brzuszka, glowki, testy na alergie. Boje sie o ta glowke bo powiedziala, ze moze miec jakies zaburzenia neurologiczne. Nie spie juz po nocach-tak strasznie sie boje!!!!
kiedy nasze dzieci beda mogly byc sadzane do chodzika....kiedy ten etap sie zaczyna>??![]()
ja nie będę sadzać do chodzika, bo mój znajomy ortopeda powiedział ze to rujnuje stawy biodrowe
pyciolku - każdy ortopeda, rehabilitant i mądry pediatra odradzi ci chodzik. Dziecko powinno samo nauczyć sie chodzić, bez tego typu wspomagaczy, bo często wypaczają one późniejszy chód, powodują płaskostopie, itp.
Wow Cyprysiowa jestem pełna podziwu dla twych nowych umiejetnosci@!!!!![]()
Ja Jaśka zostawiam na podłodze. I tak nie usiedzi w jednym miejscu już teraz. Złazi mi z koca i się czołga jak komandos po domu.
Poddałam się już i go nie ścigam bo to i tak nic nie daje. A w łóżeczku też ma najniższy poziom i też uderza się o szczebelki więc właściwie tylko tam śpi. Jak się obudzi to kombinacje odstawia to wtedy łepetynka poobijana. Ale on twardziel jest i nawet nie piśnie![]()
a ja mam pytanie z innej beczki
moj maly jak sie obudzi podnosi nozki w pion i tak za kazdym razem no i jak usypia musi nogi na mnie wywalic i dopiero zasnieczy wasze dzieci tez tak maja
bo ja sie troszke martwie
dziewczyny kapeicie jeszcze w dzidziusiowych wanienkach czy w duzych...My kapiemy sie w naszej ...juz od prawie miesiaca...mala byla za mala na Alexowe szalenstwa...pozatym Alex juz "kapie " sie sam jak lezy w wannie na brzuszku...
![]()
Dziewczyny mój synuś od ok tygodnia budzi się w nocy o wiele częściej niż wcześniej. Mam 2 teorie i jedna mi podpowiada, że nie najada się na kolacyjkę...
Ile kaszki dostają wsze maluchy? Bo ja obawiam się, że jak mały żarłoczek dostanie więcej to pęknie...
blizniaku, moja tez jakimś niejadkiem jest, ja się śmieję ze ona od urodzenia dba o linie zeby nie być takim wielorybem jak mama:-)
Witamy po przerwie!
Weekend nam sie troszkę przedłużył i mamy nowy nabytek: Jest pierwszy ząbek:-)
Miłego dnia! Chyba Kubuń nie da mi popisać bo marudny taki i domaga sie uwagi. Narazie wszystko zwalamy na ząbeczka.
Czesc drogie mamy. Czzy Wasze dzieci tez sie tak zachowywaly przy wprowadzaniu nowosci? Chyba nie-tylko ja mam takiego dziwaka chybaDaje mu jabluszko, jabluszko z bananem, jabko z jagodami i nic- pociaga go na wymioty i tyle. Juz nie wiem jak sobie radzic z tym dzieckiem
Oczepuje go jakbym najwieksze swinstwo mu dawala. Podaje juz tak od kilku dni wiec powinien sie jakos przyzwyczaic a tu nic. Nie mam sil juz. Bylam u tej gastrolog prywatnie ale oczywiscie rzadnego sprzetu. Kazala przyjechac nam do szpitala na badania. Bedzie miar robione usg brzuszka, glowki, testy na alergie. Boje sie o ta glowke bo powiedziala, ze moze miec jakies zaburzenia neurologiczne. Nie spie juz po nocach-tak strasznie sie boje!!!!
Bliźniaczku lekarz powiedział nam,że ten naczyniak,którego ma Fabianek rośnie tylko do 6 miesiąca także większy już nie będzie.Poza tym widzi,ze o już jest w fazie zaniku i do dwóch latek powinien zniknąć.Najlepiej nic z nim nie robić.Jak się skaleczy to tylko opatrzyć.Na słońce też może wychodzić.Ogólnie wszystko jest ok![]()