blizniaki2000
Fanka BB :)
Arlets, moja mała też sie strasznie wygina do tyłu, a główka jeszcze chwiejna i nie moze utrzymać.
Dzień dobry...
Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.
Ania Ślusarczyk (aniaslu)
Ewelw a jak mała wypluje cycusia to jak nacisniesz to mleko jeszcze leci czy juz nie?
Bo moze jest tak ze na poczatku jest mocno leci potem juz słabiej i nie chce jej sie ciagnąć, a jak dasz druga piers to znowu leci lepiej na poczatku.
mi non stop tłukli żeby koniecznie wybudzać - nawet w nocy co 2-3 godziny więc może nie pozwalaj jej na takie długie drzemki... (ja czasem w nocy daje co 4 godz. ale sporadycznie) zresztą na początku nie mogłam go nawet wybudzić i też mi się zdarzyło że spał i 6 godz. ale to nie jest zbyt dobre
no i trzymać przy piersi 30 min, a potem drugą - 30 min. (tak mi położna mówiła)
(chyba zbyt szybko jej zabierasz piersi)
czy wasze dzieciaczki - wyginają głowe mocno do tyłu???
coś mnie to troszkę niepoki!
Witam!!
Dziewczyny mamy z małą problem. W zeszłą sobotę się urodziła z wagą 2100 - mała waga no i spadła do 2050 w pon. a we wtorek utrzymała wagę taką samą - 2050; w śr. 2070 i w czw 2090 - więc zaczęła przybywać - i w czw. wyszliśmy ze szpitala - ze względu na małą i problemy z laktacją - bo przez 2 pierwsze dni nie miałam dużo pokarmu.piłam - i piję ziółka na laktację. Troszkę ją dokarmiali - między moim karmieniem piersią w szpitalu.
Ja się martwię, bo mała nie robiła kupki od 5 dni. I nie bardzo przybyła na wadze - wczoraj wieczorem ważyła na naszej elektronicznej wadze 2090. PONOĆ KAŻDA WAGA TROCHĘ INACZEJ WSKAZUJE. Wczoraj też byliśmy u pediatry, mówiła- że ją to niepokoi - że niebardzo przybrała i kupki nie robi...no i jeszcze - żeby jeszcze jutro przyjść ponownie (ale inna doktor będzie już)
Po porodzie miała dużo smółki przez 2 dni i w środę już kupkę jedną taką żółtawą jak jajecznica - ok.(ale przecież była modyfikowanym dokarmiona - więc może dlatego zrobiła...) I od tamtej pory nic...
Jak obserwuję - to mleka mam sporo - bo czasem nawet kapie - daję najpierw jedną pierś ok. 10 min. potem drugą ok. 10-15 min. No i oczywiście zawsze na żądanie... Sika dużo...
Mnie się wydaje, że je sporo co 1-2 - a czasem 3 godziny. słychać jak przełyka... No nie wiem może się bardziej napaja.... Duuużo śpi w dzień po 3-4 godz a w nocy jak o 11 zasypia to o 4 budzi na jedzonko..
Możecie coś doradzić????? Miała któraś z Was taki problem?? Byłabym wdzięczna za odp...
blizniaki a ile mała przybrała ?Przed chwilą poszła położna, no i niestety okazało sie ze Malutka za mało przybiera i chyba na noc bede dokarmiać
Na szczęście zostawiła mi specjalną wagę, którą mogę mieć do wtorku, wieć zobaczymy czy sie coś ruszy
A tak wogóle to ile dziennie powinna przybierać?
Ze szpitala wyszłyśmy równo 2 tygodnie temu i ważyła 2480 g, dzisiaj jest 2800 g, czyli przybrała 300 g w dwa tygodnie