reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Opieka nad maluszka i wszystko co nią związane

kana a co ile próbowałaś ściągać pokarm??? i czy mimo ściągania przystawiałaś małą do piersi???:-(

reklama
Ja na poczatku sciagłam 4-6 razy dziennie tak srednio co 3 godzinki tak jak mala wczesniej piła...zeby w tym cycusku sie troszke nazbierało.... mała przystawiałam,ale ona nie bardzo chciała....na koncu skoncyzo si tak,ze sciagałam dwa razy dziennie....9 rano i 21wieczorkiem....ale ostatnio mała zaczeła chetniej ciagnac cycka,bo przeszłysmy na mleczko Enfamil AR i ono nie barzo jej smakuje.... tak wiec teraz produkacja idzie duzo lepiej...

Yoka ja karmię tylko piersią i ostatnio jakieś 2 tyg temu miałam kryzys laktacyjny. Mała się darła bo była głodna, a ja nie miałam wystarczająco dużo pokarmu, aż mój mąż ją nakarmił butlą i krzyczał, że dziecko nie będzie głodne. Przystawiałam małą cały czas nawet jak nie bylo mleka to sobie ciumkała i tak parę dni i zaczęłam pić herbatkę na laktację z hippa i teraz kochana to ja bym mogła parę dzieciaczków wykarmić tak się laktacja rozkręciała i i wszystkie butelki są pochowane :-):-) Musisz wierzyć, że wykarmisz swoje dziecko i przystawiaj lub odciągaj często a zobaczysz co to jest CUD :-D Trzymam kciuki rzymaj sie

Dziewczyny błagam o pomoc:-:)-:)-(.....moja mała juz prawie wcale nie chce cyca....juz z jednej butli na noc przeszłam na 3 dziennie bo mała po 2 minutach ssania dostaje szału...cycochy mam puste i nie wiem co robić:-:)-:)-( chciałabym nadal karmić albo chociaż ściągać pokarm ale kiedy używam laktatora to leci tylko kilka kropelek...czy to oznacza że nie mam juz szans????:-:)-:)-(
Trzymam kciuki zeby sie udało.
Moja niesttey odrzuciła cyca i wogóle nie da sobie wsadzić, tylko w nocy mi sie udaje.

Dziewczyny błagam o pomoc:-:)-:)-(.....moja mała juz prawie wcale nie chce cyca....juz z jednej butli na noc przeszłam na 3 dziennie bo mała po 2 minutach ssania dostaje szału...cycochy mam puste i nie wiem co robić:-:)-:)-( chciałabym nadal karmić albo chociaż ściągać pokarm ale kiedy używam laktatora to leci tylko kilka kropelek...czy to oznacza że nie mam juz szans????:-:)-:)-(

Asieńko nie poddawaj się, tylko "baw" sie laktatorem...podobno są takie kryzysy z mlekiem...nie wiem czy czytałaś ale kiedyś pisałam o sposobie na zwiększenie laktacji...laktatorem ściągasz pokarm 4-5 razy dziennie i tak zacznasz od 7 min z każdej, później po 5 minut i kończysz po 3 minuty z każdej piersi-na zmianę oczywiście!!!!!Aaaaa i nie martw się jeśli nie będzie nic leciało:tak:to ma służyć pobudzaniu piersiątek!!!!!
Koleżanka poleciła mi jeszcze takie urządzonko jej bardz pomogło
System wspomagający karmienie SNS : Medela : MamoTato.pl : Wszystko dla dziecka : Sklep internetowy
U mnie niestety było już za późno:-(

Trzymam za Was kciuki!!!!

Dzięki Madzienko, ale ona nie chce cyca wziac do buzi, wiec to urządzenie chyba nie pomoze.
Ale wzięłąm prysznic i udało mi sie ściągnąć jedną porcyjkę 120 ml (z obu cyców), wiec moze nie bedzie tak źle. Chciałąbym żeby chociaż połowę karmień dziennie dostawała moje mleczko, a cyca nadal bede próbowała jej pakować do buzi:-p.

Dziewczyny ja juz kiedys pisalam o tym i nie wiem czy Wam sie to przyda ale jak ja mialam problemy z moja corcia - nie chciala cycka - to gdy ja karmilam po kropelce polewalam piers mlekiem modyfikowanym i poskutkowalo, dzisiaj daje jej tylko dwa razy na dzien butle... w dzien jak jestem w pracy i na noc ... wtedy dluzej spi:tak:

kana a co ile próbowałaś ściągać pokarm??? i czy mimo ściągania przystawiałaś małą do piersi???:-(

ja na pobudzenie piję herbatkę Hippa na laktacje i zaparzana znacznie lepsza herbate z Herbapolu fito-mixfix 4 nazywa sie to srodek mlekopedny:-)poza tym piwo ma tez wlasciwosci mlekopedne i pije czasmi Karmi 0,5% i daje to dobre efekty:-)
trzymam kciuki -

reklama
Yoka najważniejsze, żebyś ty w siebie uwierzyła, dużo pij i jak najcześciej przystawiaj małą. Będzie dobrze

Do góry