reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Opieka nad maluszka i wszystko co nią związane

dziecko ubierasz w co chcesz tzn wiadomo na bialo ale dla dziewczynek jest tyle slicznych ciuszkow do chrztu i nie tylko ale moim zdaniem najlepiej kup cos takiego w czym twoja kruszynka potem bedzie mogla chodzic bo szkoda wyrzucac kase na jeden raz ja mam chlopca i do chrztu byl w bialym dresiku:)mial 3 miesiace wiec w rożek sie nie zmiescil juz :tak:

reklama
Dziewczyny, czy wasze maluszki potrafią zasnąć same? Ja mojego muszę lulać, bo sam absolutnie nie zaśnie:-(, zupełnie nie wiem jak tego oduczyć...

Zapominajko, u nas było dokładnie tak samo! Lulanie około godzinki i dopiero jak mocno zasnął mogłam małego włożyć do łóżeczka. Ale jakieś 2 tygodnie temu zauważyłam, że lulanie wcale nie jest konieczne. Położyłam go kiedyś na naszym łóżku na chwilę i po kilku minutach zasnął :szok: sam, bez lulania :-D no i od tego dnia zawsze koło 22 kładę go na naszym łóżku i max. do pół godzinki Bartuś śpi :tak: wtedy odkładam go do łóżeczka i już się nie budzi :tak:

Ja od razu z 1 new born na trójki przeszłam, bo kiedyś dziewczyny pisały, że niewielka jest różnica. I jestem zadowolona.:-)

Witam ponownie:)
Mam pytanie do mamusiek z UK.... Jakim mleczkiem karmicie swoje maluchy?
Ja do tej pory karmilam mala aptamilem, ale malutka ciagle miala swedzaca wysypke, na glowce wysypala sie ciemieniucha i skorka pekala jej za uszkami no i nie chciala jesc!!!!!! jednorazowo jak wypila 60 ml na 3 godziny to byl sukces i jeszcze awantura w trakcie kazdego jedzonka byla, wiec przewaznie probowalam karmic ja na spiocha...
Od poniedzialku zmienilam jej mleczko na aptamil easy digest i jest duza poprawa, wszystkie krostki z buzki zniknely, mala wcina jednorazowo 100-120ml co 3 godzinki ale.... widze, ze popoludniami pobolewa ja brzuszek i ma problem z gazami, ale tlumacze to zmiana mleczka i czekam, brzusio musi sie przeciez przyzwyczaic..... druga sprawa- to mleczko jest gesciejsze i zauwazylam, ze nie do konca sie rozpuszcza, kurcze nie wiem , moze zle je przyrzadzam, w butelce osadzaja sie takie przezroczyste drobinki, moza ktoras z Was wie cos na ten temat?
... no i problem ktory najbardziej mnie martwi- zielona kupka! czy to przejdzie? moze ktoras z mamusiek cos poradzi.... pomozcie dziewczyny, bo nie wiem czy czekac czy zmieniac mleko na inne...

Nikita My naszą kruszynkę dokarmiamy tez Aptamilem.Cały czas jest na cyckowym ale karmimy się co 2 godzinki więc wieczorem żeby mogła dłuzej pospać dajemy butle.Robimy tak już ok 1,5 miesiąca.
Po kilku dniach zaczęły się problemy z brzuszkiem mysleliśmy że to od modyfikowanego i zakupiliśmy Aptamil Easy Digest ale mała nawet nie chciała go tknąć więc wróciliśmy do zwykłego Aptamilu i jest wszystko ok:-)
Jeśli chodzi o zielone kupki to u nas była taka tylko 2 razy i podaliśmy małej Lakcid i problem zniknął.
Na kolki my też z polecenia położnej ,health visitor i GP podawaliśmy Infacol ale niestety nie pomógł. U nas sprawdziła sie woda koperkowa:-)

reklama
Do góry