reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Opieka nad maluszka i wszystko co nią związane

dziecko ubierasz w co chcesz tzn wiadomo na bialo ale dla dziewczynek jest tyle slicznych ciuszkow do chrztu i nie tylko ale moim zdaniem najlepiej kup cos takiego w czym twoja kruszynka potem bedzie mogla chodzic bo szkoda wyrzucac kase na jeden raz ja mam chlopca i do chrztu byl w bialym dresiku:)mial 3 miesiace wiec w rożek sie nie zmiescil juz :tak:

reklama
Dziewczyny, czy wasze maluszki potrafią zasnąć same? Ja mojego muszę lulać, bo sam absolutnie nie zaśnie:-(, zupełnie nie wiem jak tego oduczyć...

Zapominajko, u nas było dokładnie tak samo! Lulanie około godzinki i dopiero jak mocno zasnął mogłam małego włożyć do łóżeczka. Ale jakieś 2 tygodnie temu zauważyłam, że lulanie wcale nie jest konieczne. Położyłam go kiedyś na naszym łóżku na chwilę i po kilku minutach zasnął :szok: sam, bez lulania :-D no i od tego dnia zawsze koło 22 kładę go na naszym łóżku i max. do pół godzinki Bartuś śpi :tak: wtedy odkładam go do łóżeczka i już się nie budzi :tak:

Ja od razu z 1 new born na trójki przeszłam, bo kiedyś dziewczyny pisały, że niewielka jest różnica. I jestem zadowolona.:-)

Witam ponownie:)
Mam pytanie do mamusiek z UK.... Jakim mleczkiem karmicie swoje maluchy?
Ja do tej pory karmilam mala aptamilem, ale malutka ciagle miala swedzaca wysypke, na glowce wysypala sie ciemieniucha i skorka pekala jej za uszkami no i nie chciala jesc!!!!!! jednorazowo jak wypila 60 ml na 3 godziny to byl sukces i jeszcze awantura w trakcie kazdego jedzonka byla, wiec przewaznie probowalam karmic ja na spiocha...
Od poniedzialku zmienilam jej mleczko na aptamil easy digest i jest duza poprawa, wszystkie krostki z buzki zniknely, mala wcina jednorazowo 100-120ml co 3 godzinki ale.... widze, ze popoludniami pobolewa ja brzuszek i ma problem z gazami, ale tlumacze to zmiana mleczka i czekam, brzusio musi sie przeciez przyzwyczaic..... druga sprawa- to mleczko jest gesciejsze i zauwazylam, ze nie do konca sie rozpuszcza, kurcze nie wiem , moze zle je przyrzadzam, w butelce osadzaja sie takie przezroczyste drobinki, moza ktoras z Was wie cos na ten temat?
... no i problem ktory najbardziej mnie martwi- zielona kupka! czy to przejdzie? moze ktoras z mamusiek cos poradzi.... pomozcie dziewczyny, bo nie wiem czy czekac czy zmieniac mleko na inne...

Nikita My naszą kruszynkę dokarmiamy tez Aptamilem.Cały czas jest na cyckowym ale karmimy się co 2 godzinki więc wieczorem żeby mogła dłuzej pospać dajemy butle.Robimy tak już ok 1,5 miesiąca.
Po kilku dniach zaczęły się problemy z brzuszkiem mysleliśmy że to od modyfikowanego i zakupiliśmy Aptamil Easy Digest ale mała nawet nie chciała go tknąć więc wróciliśmy do zwykłego Aptamilu i jest wszystko ok:-)
Jeśli chodzi o zielone kupki to u nas była taka tylko 2 razy i podaliśmy małej Lakcid i problem zniknął.
Na kolki my też z polecenia położnej ,health visitor i GP podawaliśmy Infacol ale niestety nie pomógł. U nas sprawdziła sie woda koperkowa:-)

reklama
Do góry