reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Opieka nad maluszka i wszystko co nią związane

AAAA Yoka i jeszcze moja okresowo tez nie chce cyca ale np. prawego tak jej się ubzdura. I wtedy daje jej lewego parę karmień. Może twoja też tak ma....

reklama
Dzięki dziewczyny za wsparcie....młoda nadal nie chce cyca...ani jednego...ani drugiego...ale wczoraj wieczorem laktatorem ściągnęłam 50ml...może nie dużo ale zawsze....myslałam że dziś po nocy będzie lepiej ale jest jeszcze gorzej...tylko 20 ml....:-( herbatki na laktację piję od zawsze ale jakoś nie widzę żeby było po nich lepiej...:-(ale się nie poddaję i będę ściągać tyle ile się da...szkoda tylko że młoda nie chce ssać....:-(

Yoka a może spróbuj karmic przez nakładki silikonowe, albo mleko podawaj nie z butli ale łyżeczka lub strzykawką. Może małej trzeba pokazać, że albo cycuś, albo karmienie nie będzie takie fajne...
U mnie kilka razy te nakładki się sprawdziły jak młody mi się przy cycku pręzył...

witam niedzielnie
Ja pije tylko herbatke z kopru wloskiego bo tylko taka tu dostalam i mam mleka jak dojna krowa... ja to przed karmieniem nagrzewam piersi YOKA moze i ty sprubuj bo moj maly tak ssie mocno ze szok wiec nagrzewam piersi i mleko latwiej splywa i maly juz tak nie ssie mocno...
zapominajka ja kupilam te nakladki sylikonowe z firmy AVENT i albo nie umiem ich zakladac albo sa za duze sutki to w nich plywaja... a niby rozmiar uniwersalny!!!!

mam do was pytanie moj maly ma poltora miesiaca i sie bardzo slini mam nadzieje ze to nic zlego :-( ma ktoras z was cos takiego ze swoim maluszkiem?????

Ostatnio edytowane przez moderatora:
Landryneczko nic się nie martw kilka dziewczyn juz wczesniej pisało że ich maluszki się ślinią i nasz mała też się strasznie ślini. To normalne a na ząbki to jeszcze za wcześnie:-)

witam niedzielnie
Ja pije tylko herbatke z kopru wloskiego bo tylko taka tu dostalam i mam mleka jak dojna krowa... ja to przed karmieniem nagrzewam piersi YOKA moze i ty sprubuj bo moj maly tak ssie mocno ze szok wiec nagrzewam piersi i mleko latwiej splywa i maly juz tak nie ssie mocno...
zapominajka ja kupilam te nakladki sylikonowe z firmy AVENT i albo nie umiem ich zakladac albo sa za duze sutki to w nich plywaja... a niby rozmiar uniwersalny!!!!

mam do was pytanie moj maly ma poltora miesiaca i sie bardzo slini mam nadzieje ze to nic zlego :-( ma ktoras z was cos takiego ze swoim maluszkiem?????
Landryneczka mój mały tez się slini :baffled:. A co do nakładek z aventu to ja miałam tak samo, są mega wielkie i nie było szans zebym mogła z mini małego nakarmic :dry:

Dziewczyny błagam o pomoc:-:)-:)-(.....moja mała juz prawie wcale nie chce cyca....juz z jednej butli na noc przeszłam na 3 dziennie bo mała po 2 minutach ssania dostaje szału...cycochy mam puste i nie wiem co robić:-:)-:)-( chciałabym nadal karmić albo chociaż ściągać pokarm ale kiedy używam laktatora to leci tylko kilka kropelek...czy to oznacza że nie mam juz szans????:-:)-:)-(

Yoka ja też tak miałam że mało moglam odciągnąć. Zawzięłam się i co dwie godziny siadałam z laktatorem i tym sposobem Madzienki sciagałam (7min,5min,3min) po dwóch trzech dniach odciągałam 125ml w 15min:) Oprócz tego bardzo dużo piłam wody, soku i herbatki hippa oraz przed odciąganiem ogrzewałam piersi.
Teraz jak udało mi się wrócić do cyca to mała go kocha ale niestety bardziej jako uspokajacz, co nie zmienia faktu że coraz więcej zjada bo mi rozkręca laktację tym częstym przystawianiem:)
Uwierz w siebie i nie miej dołków i od razu będzie lepiej! Wiem coś o tym bo ja na początku siedziałam z laktatorem przy cycku i ryczałam jak głupia, zawzięłam się i zaczęłam myśleć pozytywnie i od razu było lepiej:)
A nawet jak nie bedziesz mogła karmić to pamiętaj że to nie jest koniec świata! Są gorsze problemy. Tak naprawde statystyki pokazują że większość matek po 1 m-cu jednak nie karmi swoim mlekiem.

Medela ma rozne rozmiary nakladek.
dziewczyny znacie jakis sposob na to zeby corcia nie odwracala sobie uszek, boje sie zeby nie miala odstajacych:-(

Dziewczyny czy wasze dzieciaczki śpią w nocy w całkowitej ciemności czy zostawiacie włączona jakąś małą lampkę?
Nasza mała spi przy włączonej lampce i mój mężuś się śmieje że go puścimy z torbami:-D Ta lampka to chyba raczej mój wymysł mała chyba wcale jej nie potrzebuje ale mnie sie wydaję że jak ona się przebudzi w nocy i będzie całkiem ciemno to może się wystraszyć:-)
Przy Wiktorze też tak robiłam i potem mieliśmy problem z odzwyczajeniem go od spania przy świetle:no:
Dodam jeszcze że młoda spi z nami w łóżku i tu chyba tez przesadzam ale sama nie wiem dlaczego wolę ją mieć blisko siebie:-)
Sama juz nie wiem czy to normalne czy moze ja jestem głupią przewrażliwioną mamuśką:-)

reklama
nikado ja na poczatku tez swiecilam lampke, ale moj M strasznie ze mna walczyl zeby wylanczac - ze mala sie przyzwyczai i ze bedzie sie ciemnosci bac i mala spi teraz bez lampki

Do góry