reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Opieka nad maluszka i wszystko co nią związane

reklama
Dziewczyny, czy wasze maluszki potrafią zasnąć same? Ja mojego muszę lulać, bo sam absolutnie nie zaśnie:-(, zupełnie nie wiem jak tego oduczyć...

Nasza niunia usypia sama i nie ukrywam ze jest to bardzo wygodne:tak:

A my od początku w ogóle nie lulaliśmy Fabianka.Zasypia sam albo stoimy nad łóżeczkiem i głaskamy go po nosku aż zaśnie:tak: Znaleźliśmy jego ulubioną pozycję-na prawym boczku,buzią prawie w poduszce,przytulony do misiaka i nakryty po same uszy:-D Tak zasypia momentalnie:tak:

Hanie tez usypia głaskanie po nosku:tak:

Witam ponownie:)
Mam pytanie do mamusiek z UK.... Jakim mleczkiem karmicie swoje maluchy?
Ja do tej pory karmilam mala aptamilem, ale malutka ciagle miala swedzaca wysypke, na glowce wysypala sie ciemieniucha i skorka pekala jej za uszkami no i nie chciala jesc!!!!!! jednorazowo jak wypila 60 ml na 3 godziny to byl sukces i jeszcze awantura w trakcie kazdego jedzonka byla, wiec przewaznie probowalam karmic ja na spiocha...
Od poniedzialku zmienilam jej mleczko na aptamil easy digest i jest duza poprawa, wszystkie krostki z buzki zniknely, mala wcina jednorazowo 100-120ml co 3 godzinki ale.... widze, ze popoludniami pobolewa ja brzuszek i ma problem z gazami, ale tlumacze to zmiana mleczka i czekam, brzusio musi sie przeciez przyzwyczaic..... druga sprawa- to mleczko jest gesciejsze i zauwazylam, ze nie do konca sie rozpuszcza, kurcze nie wiem , moze zle je przyrzadzam, w butelce osadzaja sie takie przezroczyste drobinki, moza ktoras z Was wie cos na ten temat?
... no i problem ktory najbardziej mnie martwi- zielona kupka! czy to przejdzie? moze ktoras z mamusiek cos poradzi.... pomozcie dziewczyny, bo nie wiem czy czekac czy zmieniac mleko na inne...

Ach i jeszcze pytanko do Anoli- jaki specyfik od kolek kupilas dla malutkiej?
Ja z polecenia healt visitor od poczatku uzywam infacolu, jest nawet skuteczny dla mojej malej tylko zauwazylam ze jak jej go podam to sie wscieka przez chwile, musze ja najpierw uspokoic i dopiero po chwili daje mleczko, probowalam podawac jej w mleku ale nie chce wtedy go tknac, wypluwa smoczka i sie wscieka...
pozdrawiam wszystkie mamusie i buziolki dla maluszkow...

Pewnie mleczko ma w sobie jakiś składnik ktory własnie tak sie osadza, w Polsce jest np mleczko Bebilon comfort w ktorym tez są takie jakby kryształki osadzające się na butelce i tak ma byc :tak::tak:

Nikita jutro zmieniam mleko:dry: moja Hania ma wszystkie objawy ktore opisałas:crazy: byla wysypka i ciemieniucha, skóra za uszami mimo kąpieli w oliatum nadal strasznie sucha i od jakiegos tygodnia bóle brzucha. Na brzuszek pomógł DENTINOX. Kupiłam w aptece. Jest gęsty i dodaje go do mleka. Mleko ma wtedy smak koperkowy ale Hania się nie krzywi:tak:

tygrysek aptamil to własnie ang. odpowiednik bebilonu:tak:

:szok:Rany, ale brzuchol!!!!!!!!!!!!!!!!! Normalnie niesmaczne aż. Ale to bezsens, że jej lekarze tyle tych zarodków wszczepili :baffled:

My też na trójeczkach Pampersach jedziemy i jest w porządku.
A do chrztu mieliśmy białe śpioszk, na to białą sukienkę, ale w kościele i tak był w kremowym kombinezonie, bo zimno było strasznie.

reniu - myśle, że warto zaiwestować w matę edukacyjną, parę grzechotek wystarczy na początek.

witam:-)
ostatnio nawet was nie czytam jakos niema nawet ochoty :zawstydzona/y: u nas znow niciekawie maly mial robiona morfologie nieznam sie zbytnio na tym ale duzo jest odchylow od normy czesc swiadczy o anemii to wiedzialam tyle ze niewiem czy bardzo zle sa te wyniki a czesc o roznych innych a najgorsze ze musze czekac do poniedzialku i sie nakrecam:-( jakby tego bylo malo to ma nosek zawalony i straszny katarek naszczescie osluchowo wszystko w pozadku dostal wit.c i wapno tyle ze zbytnio niepomaga:-(

Dagulla glowka do góry trzymam kciuki,zeby wszystko się pomyslnie ułożyło....

DZIEWCZYNY CO DO TEGO BRZUSZKA TO MASAKRA.....ta kobieta jest faktycznie obłakana....

A jezeli chodzi o pampersy to ja na samym poczatku używałam papmpers 1, potem 2 a ostatnio chciałam sie przerzucic na 3 ,ale sa jeszcze za duze...wiec poki co konczymy paczke 2...

Dziewczyny błagam o pomoc:-:)-:)-(.....moja mała juz prawie wcale nie chce cyca....juz z jednej butli na noc przeszłam na 3 dziennie bo mała po 2 minutach ssania dostaje szału...cycochy mam puste i nie wiem co robić:-:)-:)-( chciałabym nadal karmić albo chociaż ściągać pokarm ale kiedy używam laktatora to leci tylko kilka kropelek...czy to oznacza że nie mam juz szans????:-:)-:)-(

reklama
Yoka Twoje cycuszki musza sie rozkrecic....jak na poczatku jak uzywałam laktatora to tz mi nic nie leciało.....ale w miare upływ czasu leciało coraz wiecej....i moze spróbuj recznie ...mi to na poczatku pomogło....
trzymam kciuki:*

Do góry