Melakarmelata
Zaangażowana w BB
Faktycznie electrica słychać ale chyba nie aż tak jak jest to pokazane na filmiku ( tam chyba mikrofon mocno ściąga dzwięk ), jak mój mały był malutki to go usypiał ten dźwięk bo to takie rytmiczne szumienieWiem, że może okazać się niepotrzebny.
Wstrzymam się z zakupem, tylko że jak będzie mi potrzebny to czas dostawy to będzie jakieś 2-3 dni.
Medela Electric jest podobno bardzo dobrym laktatorem, jest dużo tańszy od Swinga, ale przeraża mnie jego hałas YouTube - Noise of Breast Pumps - Mini Electric and Swing
O rety... mój Młody też dzisiaj obudził się tylko dwa razyI też pożerałam drożdżówkę
Ja myślę, że jedzenie na pewno ma jakiś wpływ na mleko ale czy robi je bardziej kaloryczne to nie jestem pewna. Ja walczę z moją mamą i jej starą opinią "tłuste - chude mleko", z tego co wszędzie czytam to mleko jest zawsze takie jak ma być - czyli zawsze dostosowane do potrzeb dziecka, w dzień troszkę lżejsze a w nocy troszkę bardziej pożywne (brzdąc, który się rozwija i więcej się rusza spala w dzień więcej mleczka i dlatego w nocy je częściej żeby nadrobić to co spalił) Ale to oczywiście przeczytane teorie![]()
Pozostaje nam tylko jedno - jeść dużo drożdżówek bo widocznie dobrze działają na nasze maluchyGorzej na nas i nasze pupy... ale to zawsze można spalić podczas aerobiku. No właśnie - ja też stęskniłam się za dżinsami sprzed ciąży, zaczynam dbać o siebie i w ramach tego planuję chodzić na step dwa razy w tygodniu
![]()
Szczepiliśmy 6w1 i rotawirusy. Pneumokoki też mamy w planach ale może troszkę później. Jak narazie Młody nie ma zbyt wielu kontaktów z innymi dziećmi więc chyba nic się nie stanie jeżeli zaszczepimy go jak będzie miał około roczku.
No i kolejny argument, żeby jeść pyszne drożdzówki które uwielbiam
Ja o pneumokokach też pomyslałam jak będzie ciut starszy, bo wtedy będzie miał większy kontakt z innymi dziećmi, a teraz to głównie z nami. Jest taka wojna wokół szczepionek jedni krzyczą szczepić inni nie, że naprawdę dla mnie to był ogromny dylemat co wybrać...