reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Olsztyńskie mamy.

:( biedny dzieciaczek
Trzymamy kciuki aby wszystko dobrze się skończyło i żeby Rybka już nie chorowała!

reklama
Witam!

Czy któraś z Was wynajmowała położną do porodu?

Termin mam za 2 miesiące i w sumie nadal sie zastanawiam.

Proszę o dopowiedz.

Pozdrawiam

Dzięki dziewczyny za miłe słowa. Musi być dobrze, nawet gdyby lekarz potwierdził astmę. Da się żyć z tą chorobą w miarę normalnie. Są gorsze nieszczęścia.
Poza tym piękna pogoda, słońce i pierwsze wiosenne ćwierkania ptaków bardzo pozytywnie mnie nastawiają :)

ja nie wynajmowałam i w sumie dobrze, bo miałam cc. Ale leżałam na sali z koleżanką, która wynajmowała i bardzo sobie to chwaliła, również po porodzie ta pani położna do niej zaglądała i pomagała jej.

W zasadzie wszystkie znajome mi dziewczyny które korzystały z pomocy wynajmowanej położnej sobie chwalą.
Wiadomo jest to indywidualna pomoc a wiadomo że z porodami jest różnie, jedne idą szybko a drugie trwają po 12 godz.

Czy znacie jakies położne godne polecenia z Szp.Wojewódzkiego i ile mniej więcej kosztuje taka opieka?

Dzięki dziewczyny za miłe słowa. Musi być dobrze, nawet gdyby lekarz potwierdził astmę. Da się żyć z tą chorobą w miarę normalnie. Są gorsze nieszczęścia.
Poza tym piękna pogoda, słońce i pierwsze wiosenne ćwierkania ptaków bardzo pozytywnie mnie nastawiają :)

Jasne, najważniejsze jest pozytywne myślenie! :tak:

A jeżeli chodzi o położną to ja zanim dowiedziałam się, że będę miała cc to zastanawiałam się nad tym. Kilka moich znajomych wynajmowało taką osobę i były zadowolone. A w zeszłym roku w maju koleżanka płaciła dla położnej z Wojewódzkiego ok 600 zł (jak ją spotkam i jak nie zapomnę to zapytam ją o kontakt)

reklama
U mnie była Elunia z wojewódzkiego, kobieta anioł :). Ja miałam lekki poród, bo na porodówkę weszłam 19.20, a urodziłam 21.25 :). Mimo to nie wyobrażam sobie tego bez niej :), najważniejsze to jest to, ze Cie wspiera i informuje co się dzieję, ile jeszcze ... rewelacja. Przed zastanawiałam się bardzo czy skorzystać, ale wiem, że to były dobrze wydane pieniądze, i przy następnym dziecku nie będę się zastanawiała ani chwili. Kobieta która nie rodziła nie zdaje sobie sprawy z tego jak to wygląda, i wydaje się jej że moment ten nigdy nie nadejdzie :) ( ja tak mialam ) i że jakoś to będzie, bo przeciez miliony rodzą, ale dopiero po wie jak ważne jest to, żeby mieć w pobliżu zaufaną, fachową osobę :). Ela do mnie zaglądała równiez po, co jest fajne, bo można wypytać o wszystko, a panie od dzieci w wojewódzkim niezbyt fajne.

A mój Michał się dziś pierwszy raz przekręcił z brzuszka na plecy i widac strasznie mu sie to podoba :)

Do góry