reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Olsztyńskie mamy.

:( biedny dzieciaczek
Trzymamy kciuki aby wszystko dobrze się skończyło i żeby Rybka już nie chorowała!

reklama
Witam!

Czy któraś z Was wynajmowała położną do porodu?

Termin mam za 2 miesiące i w sumie nadal sie zastanawiam.

Proszę o dopowiedz.

Pozdrawiam

Dzięki dziewczyny za miłe słowa. Musi być dobrze, nawet gdyby lekarz potwierdził astmę. Da się żyć z tą chorobą w miarę normalnie. Są gorsze nieszczęścia.
Poza tym piękna pogoda, słońce i pierwsze wiosenne ćwierkania ptaków bardzo pozytywnie mnie nastawiają :)

ja nie wynajmowałam i w sumie dobrze, bo miałam cc. Ale leżałam na sali z koleżanką, która wynajmowała i bardzo sobie to chwaliła, również po porodzie ta pani położna do niej zaglądała i pomagała jej.

W zasadzie wszystkie znajome mi dziewczyny które korzystały z pomocy wynajmowanej położnej sobie chwalą.
Wiadomo jest to indywidualna pomoc a wiadomo że z porodami jest różnie, jedne idą szybko a drugie trwają po 12 godz.

Czy znacie jakies położne godne polecenia z Szp.Wojewódzkiego i ile mniej więcej kosztuje taka opieka?

Dzięki dziewczyny za miłe słowa. Musi być dobrze, nawet gdyby lekarz potwierdził astmę. Da się żyć z tą chorobą w miarę normalnie. Są gorsze nieszczęścia.
Poza tym piękna pogoda, słońce i pierwsze wiosenne ćwierkania ptaków bardzo pozytywnie mnie nastawiają :)

Jasne, najważniejsze jest pozytywne myślenie! :tak:

A jeżeli chodzi o położną to ja zanim dowiedziałam się, że będę miała cc to zastanawiałam się nad tym. Kilka moich znajomych wynajmowało taką osobę i były zadowolone. A w zeszłym roku w maju koleżanka płaciła dla położnej z Wojewódzkiego ok 600 zł (jak ją spotkam i jak nie zapomnę to zapytam ją o kontakt)

reklama
U mnie była Elunia z wojewódzkiego, kobieta anioł :). Ja miałam lekki poród, bo na porodówkę weszłam 19.20, a urodziłam 21.25 :). Mimo to nie wyobrażam sobie tego bez niej :), najważniejsze to jest to, ze Cie wspiera i informuje co się dzieję, ile jeszcze ... rewelacja. Przed zastanawiałam się bardzo czy skorzystać, ale wiem, że to były dobrze wydane pieniądze, i przy następnym dziecku nie będę się zastanawiała ani chwili. Kobieta która nie rodziła nie zdaje sobie sprawy z tego jak to wygląda, i wydaje się jej że moment ten nigdy nie nadejdzie :) ( ja tak mialam ) i że jakoś to będzie, bo przeciez miliony rodzą, ale dopiero po wie jak ważne jest to, żeby mieć w pobliżu zaufaną, fachową osobę :). Ela do mnie zaglądała równiez po, co jest fajne, bo można wypytać o wszystko, a panie od dzieci w wojewódzkim niezbyt fajne.

A mój Michał się dziś pierwszy raz przekręcił z brzuszka na plecy i widac strasznie mu sie to podoba :)

Do góry