reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Olsztyńskie mamy.

reklama
nabuu - u nas ze snem było tak - mała jak miała 3 miesiące zaczęła przesypiac całą noc - oj jaka ja byłam szcześliwa i wyspana, po 3 miesiącach jej minęło - był okres kiedy budziła się trzy, cztery razy na jedzenie teraz budzi się raz.

Ja też byłam szczęśliwa jak mogłam sobie pospać chociaż do tej 3 w nocy:) Miałam nadzieję, że już tak zostanie...a tu ZONK :)))

A tak poza tym to daleko mieszkamy od siebie, że musimy rozmawiać przez forum :-D

nabuu nasze chłopaki prawie w jednym wieku :) mój 27.02 skończy cztery miesiące i jest identycznie jak u ciebie był moment, że zasypiał o 22 i budził się 4.00-6.00 rano, a teraz sam się przestawił i chodzi max o 20.00- 20.30 spać no i zaczyna się polka od 24.00 :) tak jak mniej więcej kładę się spać ja :-) je o 24.00 potem 1.30-2.00, potem 3.30-4.00 potem 5.00-6.00 heh a głodny sie budzi taki jakby wieki nie jadł jak sie zorientuję, że chcę go przewinąc to uderza w lament okropny :), jak juz jadł mało w nocy to go nie przewijałam i rano pieluszka była praktycznie suchutka a teraz przynajmniej raz w nocy musze go przewinąć... Słyszałam że miedzy 3-4 miesiącem zmienia sie pokarm na lżejszy, iże wiele kobiet przestaje wtedy karmić bo uważa, że traci pokarm, no i że trzeba ten okres przetrwać, może to z tm coś jest związane... widać nie jestem sama :)

ania_g21 kupiłam buciki nr 22 zobaczymy jak nie trafie to odsprzedam, fajne z geoxa oddychajace i porządne na przecenie za 60zł. Likwiduje się sklep Kiddi koło reala i są ekstra przeceny ciuszki i buty -70%, za garniturek do chrztu zapłaciłam 27zł :).

chciałam sobie zrobić suwaczek na dole z wiekiem mojego małego ale holera coś mi nie wychodzi :), gdzie mam wkleić podany link podpowiedzcie :)

Tak, to pocieszające jak się nie jest samemu w swojej boleści i można się wyżalić :)
Mojego kładę do łóżeczka po 19, zasypia po kilkunastu minutach gadania do Małpy-maskotki i gapienia się w gwiazdki wirujące na suficie (projektor gwiazd by dyskont w kropki :) ). No a potem to taka sama historia jak u Ciebie :)
Przewijam raz, robię to po karmieniu - trochę się Młody rozbudza ale przynajmniej nie ryczy. Poświęcam więc Mu troszkę czasu, kładę na brzuch aby się odrobinkę zmęczył i znowu do wyrka, wkładam tysiąc razy wypluty smoczek i Młody śpi... godzinę.
Też zastanawiałam się nad tym tzw. kryzysem laktacyjnym, więc w dzień częściej przystawiam i piję litrami herbatkę na laktację. Piersi mam faktycznie bardziej miękkie (nie są już takie spuchnięte i wielkie) ale wydaje mi się, że Miłosz się najada bo humor mu dopisuje:)

Co do butów ... Jak będą za małe to my się po nie zgłosimy na jesień :)

Ja z kolei nie umiem zacytować kilku postów naraz w odpowiedzi :)

gosiaczek1 najtaniej to kupisz na allegro, ja tak zrobiłam mam mini elektric, a tak to chyba w niezłej cenie jest przez internetowe apteki
• medela • Apteka internetowa doz.pl

- Apteka internetowa kosmetyki naturalne Nuxe Vichy Eris - Fabryka Zdrowia

zamawiasz przez internet i odbierasz w Olsztynie:).

Mojemu tez humor dopisuje w końcu je co godzinę :). I mamy nową zabawę :), dziś go nakarmiłam po kąpieli, ale kawaler jakoś nie za bardzo miał ochotę spać więc go hyc do łóżeczka, włączyłam karuzelkę i wyszłam z pokoiku i tak słyszę przez nianię cmokanie, myślałam, że paluszki w buzi, po kilku minutach poszłam włączyć ją ponownie, a mój syn wycmokał połowę kołdry :) i w świetnym humorku nie zamierza zasnąć :) :)

Uporałam się z suwaczkiem jupii !!!

A co do cytowania to w prawym dolnym rogu postu jest taka ikonka multicytat chyba to trzeba kliknąc przy postach które chcesz zacytować :)

Ostatnia edycja:
Melakarmelata Dzieki za info o kiddie,ze wczesniej nie przeczytałam,bo zakupiłam przejsciowe 21 dzisiaj takie w realu w tym z bucikami befado.Dałam 150 zł :wściekła/y::no: A Geoxy mamy teraz zimowe.Fajne sa,tylko jak dziec wejdzie w kaluze to przemakaja.Bo maja te dziurki od spodu,ale ciepłe sa ogolnie.Ja dalam za nie 160 zł na poczatku zimy.:wściekła/y:
Gosiaczek1 ja miałam laktator medeli kupywałam od pan prowadzacych zajecia ze szkoły rodzenia.Fajny jest ten reczny.Teraz uzyczyłam go sasiadce.Najlepiej przez internet.Tak w sklepie raczej nie pomacasz bo zapakowane wszystko.Nam w szkole rodzenia pokazali.A w maluszku nie maja?Kiedys mieli.

Dziękuję za odpowiedzi w sprawie laktatora. Chciałabym elektryczny, chyba jestem za swingiem. No i tak teraz przeglądam, że na allegro jednak będzie najtaniej.

Podpowiedzcie jeszcze gdzie najtaniej szczepionki można wykupić, apteki, czy jakieś punkty szczepień?

Gosiaczek teraz tak patrzę że Ty mamą dopiero zostaniesz może lepiej wstrzymaj się z kupnem laktatora do porodu! I wtedy zobaczysz czy będzie dla ciebie niezbędny!Ja też planowałam kupno ale moje koleżanki które są mamami mi odradziły i miały rację bo wcale go nie potrzebowałam :)

Gosiaczek a no ja tez wlasnie zobaczylam ze ty dopiero bedziesz rodzic.hihihihi.No ja tez bym sie wstrzymala z kupnem,tym bardziej elektrycznego.A moze nie bedzie ci potrzebny.Wiesz rozne zeczy moga sie zdazyc.Ja swojego uzylam moze ze 3 razy przed weselem swoim ze Olinek mogl mleczka pojesc jak bedzie poczatek imprezy,obiad itp keidy nie bede mogla wyjsc.A potem juz do niego poszlam nakarmic.:)Nie ma sie co spieszc z takimi zakupami.zawsze mozna wypozyczyc w szpitalu chyba.

Wiele osób właśnie odradza mi zakup laktatora przed porodem. Tylko, że ja bardzo chcę karmić piersią, a bardzo się boję że tego pokarmu za dużo mieć nie będę (moja mama miała mało i mnie nastraszyła, że ja na pewno tez dużo nie będę miała), a wiem że laktatorem można rozkręcić laktację.
Wypożyczanie laktatora nie opłaca się, oni coś sobie liczą 5zł za dobę, choć można wypożyczyć te Medeli z wyższej półki, które są bardzo dobre.

reklama
Kochana to że Twoja mama miała mało pokarmu to nie znaczy że i u Ciebie tak będzie! A co do rozkręcania laktacji to najlepszy nie będzie laktator tylko Twoja dziadzia ! I uwierz mi że dużo mam na początku ma mało pokarmu ale to się szybko zmienia z dnia na dzień jest coraz więcej i to sprawia właśnie dziecko ! A wiesz już gdzie byś chciała rodzić?

Do góry