reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Olsztyńskie mamy.

:) :) mój tez wierzga przy przewijaniu :) i jak leży to jakby biegł tak nóżkami wywija :) i niedawno odkrył, że można piszczeć krzyczeć :) :) więc co najmniej jedn parogodzinny koncert dziennie :) ach ten mój słodziak :)

reklama
Witamy:)

tak, krzyki, piski a najzabawniejsze u nas jest takie charakterystyczne, dające do myślenia pokasływanie w stylu "nudzi mi się samemu, pobawmy się może w końcu" :)
no i oczywiście wszystko do buzi :)

A jak to jest z przesypianiem nocy dziewczyny? Mój ma 3,5 m-ca i jakiś czas już spał spokojnie do 3 rano, ale ostatnio szaleje i chce jeść co godzina-dwie, jak po urodzeniu. W niektórych nie-poradnikach czytam, że tak czasami jest w innych czytam, że to nie dobrze i głupieję, w innych czytam, że On może chce się tylko potulić (hmmm, jasne...) Ja rano z oczami na zapałkach a Młody jak skowronek. Jak niedługo nie wykorkuję z niewyspania to będę pełna podziwu swojej wytrwałości i zgłoszę się do jakiegoś survivalu:)

Ostatnia edycja:
hej!!witajcie olsztyńskie mamusie ,,,ja w sumie podczytuje Was od dość długiego czasu...i również mam nadziję ze sie tu jakoś odnajdę...synus śpi ,a ja postanowiłam dziś napisać;)

:) :) mój tez wierzga przy przewijaniu :) i jak leży to jakby biegł tak nóżkami wywija :) i niedawno odkrył, że można piszczeć krzyczeć :) :) więc co najmniej jedn parogodzinny koncert dziennie :) ach ten mój słodziak :)
Pytałaś o nożke.wiesz z bucikami to ciezko poniewaz moj tez duzy chlopak sie urodzil i teraz tez spory a nozke ma malutka bo 21 w maxie a ma prawie 2 lata :) buzkiki zawsze trzeba zmierzyc,czy dziecko dobrze w nim nozke stawia i czy wogole wsadzi nozke w nigo bo jak bedzie mialo wysokie podbicie do doopa.

nabuu - u nas ze snem było tak - mała jak miała 3 miesiące zaczęła przesypiac całą noc - oj jaka ja byłam szcześliwa i wyspana, po 3 miesiącach jej minęło - był okres kiedy budziła się trzy, cztery razy na jedzenie teraz budzi się raz.

nabuu nasze chłopaki prawie w jednym wieku :) mój 27.02 skończy cztery miesiące i jest identycznie jak u ciebie był moment, że zasypiał o 22 i budził się 4.00-6.00 rano, a teraz sam się przestawił i chodzi max o 20.00- 20.30 spać no i zaczyna się polka od 24.00 :) tak jak mniej więcej kładę się spać ja :-) je o 24.00 potem 1.30-2.00, potem 3.30-4.00 potem 5.00-6.00 heh a głodny sie budzi taki jakby wieki nie jadł jak sie zorientuję, że chcę go przewinąc to uderza w lament okropny :), jak juz jadł mało w nocy to go nie przewijałam i rano pieluszka była praktycznie suchutka a teraz przynajmniej raz w nocy musze go przewinąć... Słyszałam że miedzy 3-4 miesiącem zmienia sie pokarm na lżejszy, iże wiele kobiet przestaje wtedy karmić bo uważa, że traci pokarm, no i że trzeba ten okres przetrwać, może to z tm coś jest związane... widać nie jestem sama :)

ania_g21 kupiłam buciki nr 22 zobaczymy jak nie trafie to odsprzedam, fajne z geoxa oddychajace i porządne na przecenie za 60zł. Likwiduje się sklep Kiddi koło reala i są ekstra przeceny ciuszki i buty -70%, za garniturek do chrztu zapłaciłam 27zł :).

chciałam sobie zrobić suwaczek na dole z wiekiem mojego małego ale holera coś mi nie wychodzi :), gdzie mam wkleić podany link podpowiedzcie :)

Ostatnia edycja:
reklama
Ja się nie orientuję gdzie choć swojego czasu też szukałam ! Ale przez internet można zamówić tylko fakt że nie da się najpierw takiego sprzętu pomacać! Można też wypożyczać w poradniach laktacyjnych

Do góry