reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Olsztyńskie mamy.

Witam przyszłe mamy:)

Mam do sprzedania krem Fissan w dobrej cenie 21 zł za opakowanie. Kupiłam je w promocji, ale urodziłam miesiąc wcześniej i zostało mi 6 opakowań, może któraś z was byłaby zainteresowana zakupem. W olsztyńskich aptekach ceny są owieke wyższe od 27 do 30 zł. Zainteresowane osoby proszę o kontakt.
Pozdrawiam

reklama
Hej ale fajnie ze dziewczyny piszecie.
Ja tez rodziłam w Wojewodzkim.Poszczescilo mi sie bo mialam przy porodzie polozna Jowitkę i Wspomniana wczesniej Elę.Gdyby nie one to mialabym CC a one pokazaly cwiczenia zeby mlody wstwil sie w kanal bo nie mogl.Potem pomagaly przy samych parciach tak ze szok.M poił je woda z butelki miedzy skurczami:-D Mimo ze rodzilam 10 h to super uczucie i szybko zapomniałam o bolu.Chociaz pamietam ze mialam w pewnym momecie blagac juz o cc bo mialam dosyc.One mnie przekonaly zebym sprobowala jeszcze troszke.I tez czulam sie jak na haju...lekarz zszywal mnie ponad godzine a ja nic nie pamietam.heheheh.

Dziwne uczucie :), mój TŻ ma inne wspomnienia niż ja z porodu :), ja połowy nie pamiętam :) i przyznam się w sekrecie, że zapierałam się rękami i nogami, żeby nie brać kamery a teraz tak troszeczkę, żałuję, ze nie uwieczniłam naszych emocji jak Michaś się pojawił :), ja płakałam i mój maz tez łezkę uronił, Michas był fioletowy jak sliwka, a ja krzyczłam "jaki on piekny " kurcze echhhh to już 3,5 miesiąca minęło od tego czasu, jak ten czas leci :)... A mój synek juz waży ponad 7kilo :) i nie mieści się w wiekszość ciuszków które kupiłam na poczatku :)...

To ja z innej beczki. Zrobiłam inwentaryzację w rzeczach Amelki i widzę, że czas uzupełnić zasoby :-) Może któraś z Was ma na sprzedaż rzeczy 98 cm (duuuużą mam dziewczynkę).

Izza no ja niestety nie pomoge bo moj Oli tez spory chlopak a wchodzimy w 92 dopiero a starszy.Jak wagowo i wzrostowa Twoja corcia stoi?Moj jak sie urodzil miał 4200.Teraz wazy 13 kg i ma okolo 90 cm.

To ja z innej beczki. Zrobiłam inwentaryzację w rzeczach Amelki i widzę, że czas uzupełnić zasoby :-) Może któraś z Was ma na sprzedaż rzeczy 98 cm (duuuużą mam dziewczynkę).
o matko a ile wazy corcia?
Cześć dziewczyny, widzę, że wątek zaczyna się znów rozkręcać.
Co do pielęgnacji skóry, to wszystko zależy od dziecka, nam pomogła kąpiel w emolium i często w ciągu dnia krem SVR Topialyse. Tylko my mamy problem z azs, a nie tylko z suchą skórką.

Co do położnej Eli - to faktycznie cudowna kobieta.
u nas z kolei jest skaza i podejrzewam azs. jak sobie z tym radzicie?

Nabyłam emulsję do ciała Emolium, dwa razy dziennie robię masaż ciałka i nareszcie widzę efekty :-) Skóra Miłosza jest już taka jak powinna być - gładziutka i delikatna...juuupi

Porodów naturalnych zazdroszczę, bardzo, bardzo. Mój Młody nie chciał się przekręcić i leżał miednicowo... także jakie było moje zdziwienie i zaskoczenie na sali podczas cięcia gdy pani doktor wychyliła się zza parawanika i zapytała "dlaczego cesarskie ciecie?", odpowiedziałam więc zbita z pantałyku, że z powodu ułożenia dzidziusia. A Ona na to "no to się przekręcił..." I cisza na sali... Najlepsze jest to, że nikt mi nie zrobił usg podczas przyjęcia dzień wcześniej i była niezła afera w szpitalu (chociaż ja czuję, że On się przekręcił w nocy poprzedzającej kiedy robiono mi KTG i brzuch miałam ściśnięty pasami). A w wypisie ze szpitala mam napisane, że powodem cięcia była mała ilość wód płodowych...
Generalnie to fizycznie nawet dobrze się czułam po tym zabiegu i szybko się podniosłam aby zajmować się już swoim maluszkiem... ale psychicznie było mi bardzo ciężko, coś mnie jednak ominęło :(
heh, jak zwykle się rozpisałam

A mój szkrab to taki mikrusek w porównaniu z Twoim Melakarmelata :) Ale i tak jestem z niego dumna bo ładnie przybrał i już nawet ma potrójny podbródek :)

hehe to takie dziwne uczucie taka duma z dziecka :) i że te nasze wydaje się najpiękniejsze :) moja przyjaciółka ma dziewczynkę starszą o 4 tygodnie śliczniutką, a i tak mój mi się wydaje doskonalszy, a jak patrzę na nią to wiem, że ona mysli dokładnie tak samo :) hi hi...

No my też smarujemy emolium i jest wmiarę oki, ale też 2 razy dziennie, bo po nocy znowu skórka lekko wysuszona, ale chyba jest lepiej niz wcześniej :). Michas to rośnie jak klopsik trzeci kombinezon musiałam kupić bo już 68 sie nie dopina, a nie będę go tak ściskać, bo przecież dopiero niedawno odkrył, że rękoma i nogami można machać :)

A napiszcie mi jaką ma roczny chłopczyk stopę :) chciałabym buciki kupić na przecenie na przyszłą zimę, ale nie wiem czy trafię z rozmiarem, w zimę będzie miał od roku do 1,5 :) tak myślałam o 23-24, bo on sporawy chłopak rośnie teraz ma 3,5 miesiąca waży ponad 7kilo i na moje oko to musi mieć z 68 cm wzrostu :), ale pewna nie jestem bo go nie mierzą a sama to tak na oko go zmierzyłam( ciuszki nosi body 74, bluzy,68, spodenki 62 - krótkie nóżki ma :) )

Ostatnia edycja:
reklama
Odkrycie swoich rączek i nóżek to bardzo ważne wydarzenie:) Podczas przewijania Młody wierzga tak, że zapiąć pieluszki nie można, a jaką ma przy tym zadowoloną minę:) Ale najlepsze są chwile kiedy ogląda własne rączki i jest tym faktem tak bardzo zafascynowany, że nie zwraca uwagi na nic innego.
Ech, można tak pisać i pisać o tych małych-wielkich odkryciach ... :)

hej nata :)))))

Ostatnia edycja:
Do góry