reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Olsztyńskie mamy.

reklama
Ja też siedzę cichutko ale od czasu do czasu zerkam tutaj do Was :) Mój Młody kończy dzisiaj 3 miesiące i domaga się aby coraz więcej czasu z nim spędzać i dyskutować :) Już nie ma szans na wrzucenie malucha do łóżeczka aby sobie pospał kilka godzin i korzystanie z tego czasu wolnego, hehe
Przeszłam już okres kolek (na szczęście niezbyt ciężkich), łojotokowego zapalenia skóry i ciągle zatkanego nosa ... teraz się martwię bo Młody ma bardzo suchą skórkę na tułowiu i mam wielką nadzieję, że to nie alergia (chociaż to prawdopodobne bardzo bo ja sama jestem alergiczką:( )
Co stosujecie do pielęgnacji swoich maluchów?

Mój Michaś 27 skończył 3 miesiące :) i tez zaczyna sie awanturować jak mama z nim nie gada :), chociaż jeszcze czasem pośpi nie za długo :). Też ma suchą skórę i wrażliwą na wszelkie kosmetyki ja używam do kąpieli emolium i po kąpieli emulsji z emolium, bardzo fajnie nawilża :) i na allegro można kupic naprawdę niedrogo. Również super są kosmetyki z mustelli krem, chusteczki, płyn do twarzy i pośladków, pomadka ochronna na mróz rewelacja, ślicznie pachną i nie uczulają małego :)

WItajcie. To i ja się tu przykleje:) w sumie jestem tak pół na pół ostatnio.. 5 miesięcy w Olsztynie 7 na Opolszczyżnie (niestety) ale jakby nie patrzał z rodowita Olsztynianka:))
Nasz synek ma 2 latka i 8 miesięcy:) drugi przyjdzie na świat jakoś w marcu (nestety cesarka:/)
Pozdrawiam wszytskie Mamusie;)

Ja na samym początku do kąpieli zakupiłam Oilatum, miałam nadzieję, że tylko to wystarczy aby skórka była ładnie nawilżona - niestety nie sprawdziło się :szok:
Dokupiłam mleczko do ciała i krem do buzi na podwórko Bubchen - na mleczko Miłosz reagował głośnym płaczem gdyż nie mogłam go zagrzać w dłoniach, jakaś taka dziwna wodnista konsystencja, a kremu używałam sama bo nie zauważyłam, że w składzie jest woda...
Potem próbowałam kąpać w mące ziemniaczanej, zwykłym mydełkiem dla dzieci bambino i smarować oliwką bambino - nie pomogło :-(
Teraz próbuję emulsji do kąpieli Oillan - chociaż już widzę, że skóra nadal jest szorstka...
A do pupy od samego początku używam linomagu - i jeszcze ani razu nie mieliśmy odparzeń :-)
Ech, w zamiarze miałam używanie jak najmniejszej ilości kosmetyków a teraz robię z dziecka królika doświadczalnego. Ostatnio na szczepieniach zagadnęłam Panią doktor o tę sucha skórę a ona mi odpowiedziała, że On nie ma suchej skóry tylko mieszaną i delikatnie mnie zbyła jakbym przesadzała...
Taaa, jasne a ta tarka na brzuszku, ramionach i nóżkach to taka uroda?
Melakarmelata myślałam już o tej musteli i jeszcze gdzieś na forum znalazłam, że Pharmaceris, dr Ireny Eris też ładnie nawilża - więc trzeba będzie nadal próbować nadal aby uzyskać skórkę delikatną i gładziutką :tak:

Justi83 witamy i czekamy razem z Tobą ;-)
... cesarka ... źle wspominam niestety, brzuch ciągle mam taki nie swój i zdrętwiały jakby mi go ktoś znieczulił na stałe.

reklama
Ja niestety pierwsza tez źle wspominam... po 18h.. cesarka:/ wydawało mi się , że juz to co złe dawno zapomniałam, a jednak im bliżej porodu tym bardziej mi sie przypomina bol po CC .. ale damy radę:)) a do olsztyna wrócimy juz w 4 na sam poczatek maja:))))

Do góry