reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Olsztyńskie mamy.

reklama
Ja też siedzę cichutko ale od czasu do czasu zerkam tutaj do Was :) Mój Młody kończy dzisiaj 3 miesiące i domaga się aby coraz więcej czasu z nim spędzać i dyskutować :) Już nie ma szans na wrzucenie malucha do łóżeczka aby sobie pospał kilka godzin i korzystanie z tego czasu wolnego, hehe
Przeszłam już okres kolek (na szczęście niezbyt ciężkich), łojotokowego zapalenia skóry i ciągle zatkanego nosa ... teraz się martwię bo Młody ma bardzo suchą skórkę na tułowiu i mam wielką nadzieję, że to nie alergia (chociaż to prawdopodobne bardzo bo ja sama jestem alergiczką:( )
Co stosujecie do pielęgnacji swoich maluchów?

Mój Michaś 27 skończył 3 miesiące :) i tez zaczyna sie awanturować jak mama z nim nie gada :), chociaż jeszcze czasem pośpi nie za długo :). Też ma suchą skórę i wrażliwą na wszelkie kosmetyki ja używam do kąpieli emolium i po kąpieli emulsji z emolium, bardzo fajnie nawilża :) i na allegro można kupic naprawdę niedrogo. Również super są kosmetyki z mustelli krem, chusteczki, płyn do twarzy i pośladków, pomadka ochronna na mróz rewelacja, ślicznie pachną i nie uczulają małego :)

WItajcie. To i ja się tu przykleje:) w sumie jestem tak pół na pół ostatnio.. 5 miesięcy w Olsztynie 7 na Opolszczyżnie (niestety) ale jakby nie patrzał z rodowita Olsztynianka:))
Nasz synek ma 2 latka i 8 miesięcy:) drugi przyjdzie na świat jakoś w marcu (nestety cesarka:/)
Pozdrawiam wszytskie Mamusie;)

Ja na samym początku do kąpieli zakupiłam Oilatum, miałam nadzieję, że tylko to wystarczy aby skórka była ładnie nawilżona - niestety nie sprawdziło się :szok:
Dokupiłam mleczko do ciała i krem do buzi na podwórko Bubchen - na mleczko Miłosz reagował głośnym płaczem gdyż nie mogłam go zagrzać w dłoniach, jakaś taka dziwna wodnista konsystencja, a kremu używałam sama bo nie zauważyłam, że w składzie jest woda...
Potem próbowałam kąpać w mące ziemniaczanej, zwykłym mydełkiem dla dzieci bambino i smarować oliwką bambino - nie pomogło :-(
Teraz próbuję emulsji do kąpieli Oillan - chociaż już widzę, że skóra nadal jest szorstka...
A do pupy od samego początku używam linomagu - i jeszcze ani razu nie mieliśmy odparzeń :-)
Ech, w zamiarze miałam używanie jak najmniejszej ilości kosmetyków a teraz robię z dziecka królika doświadczalnego. Ostatnio na szczepieniach zagadnęłam Panią doktor o tę sucha skórę a ona mi odpowiedziała, że On nie ma suchej skóry tylko mieszaną i delikatnie mnie zbyła jakbym przesadzała...
Taaa, jasne a ta tarka na brzuszku, ramionach i nóżkach to taka uroda?
Melakarmelata myślałam już o tej musteli i jeszcze gdzieś na forum znalazłam, że Pharmaceris, dr Ireny Eris też ładnie nawilża - więc trzeba będzie nadal próbować nadal aby uzyskać skórkę delikatną i gładziutką :tak:

Justi83 witamy i czekamy razem z Tobą ;-)
... cesarka ... źle wspominam niestety, brzuch ciągle mam taki nie swój i zdrętwiały jakby mi go ktoś znieczulił na stałe.

reklama
Ja niestety pierwsza tez źle wspominam... po 18h.. cesarka:/ wydawało mi się , że juz to co złe dawno zapomniałam, a jednak im bliżej porodu tym bardziej mi sie przypomina bol po CC .. ale damy radę:)) a do olsztyna wrócimy juz w 4 na sam poczatek maja:))))

Do góry