reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Olsztyńskie mamy.

reklama
Dziewczyny może widziałyście w jakimś sklepie bolerko (rozmiar ok. 68 cm), kozaczki (maluteńkie - 10cm wkładka wewnętrzna) - kolor ecru. Pilnie poszukiwane :-p

czesc dziewczyny

przylanczam sie do grona Olsztynianek:)

mam 25 lat , od 3 lat mezatka, mama slicznej dziewczynki i przyszla mama naszej malej niespodzianki:)

jestem na etapie wyboru lekarza- bylam prywatnie u dr Gimeły ale szukam kogos na fundusz- zapisalam sie do Kopczyńskiego , znacie go moze??

w poprzedniej ciazy chodzilam do Wanczyka i rodzilam w Wojewodzkim, porod byl oki ale potem na oddziale nieciekawie- lezalam na patologii i babkiniektore paskudne-zwlaszcza te od zajmowania sie dziecmi, wrrrrrrrrrr

Hej dziewczyny :).
ja chcę znowu pozawracać Wam głowę szpitalami do porodu:p.
A więc na stronie "rodzić po ludzku" znalazłam oferty szpitali w Olsztynie. No i wychodzi z tego że w wojewódzkim jest darmowy poród w wodzie, darmowa obecność osoby towarzyszącej przy porodzie (zarówno sn jak i cc ) i że w miejskim podobnie tyle że przy cesarce jest sama rodząca.
Wydaje się być pięknie tylko ile z tych informacji jest prawdą?

Rozmawiałam ze swoim ginem na temat szpitala u Malarkiewicza :) Powiedział, że w ostatnim czasie nie ma nawału tylu pacjentek, ale zawsze trzeba dzwonić i pytać czy są miejsca, po za tym powiedział, że spróbuję mnie upchać w razie co :) Jestem spokojniejsza i mówił abym się nie martwiła, na pewno dojadę do szpitala, w końcu czasami przez cały Olsztyn przejechać też zajmuję sporo czasu.

Tam poród rodzinny również jest bezpłatny, wanny nie mają, a obecność męża przy cc nie wskazana.

A więc na stronie "rodzić po ludzku" znalazłam oferty szpitali w Olsztynie. No i wychodzi z tego że w wojewódzkim jest darmowy poród w wodzie, darmowa obecność osoby towarzyszącej przy porodzie (zarówno sn jak i cc ) i że w miejskim podobnie tyle że przy cesarce jest sama rodząca.

ja rodzilam w wojewodzkim i pytalam sie wczesniej poloznych na oddziale , mowily ze nie praktykuja raczej porodow w wodzie, miejski szpital podobno tak. Podczas porodu jedynie oferowali mi dla zlagodzenia skurczow kapiel w wannie ale zeby w niej rodzic raczej nie byli chetni:baffled:
a gdzie masz swojego lekarza?tzn w ktorym szpitalu pracuje?bo to jest warzne, jesli masz lekarza z wojewodzkiego to raczej nie przyjma cie w miejskim

Dziewczyny chcialabym was podpytac o przedszkola w Olsztynie, chodzi mi o publiczne, kryteria dostania sie itp. jestem na wychowawczym a maz ma swoja dzialalnosc mamy marne szanse na dostanie miejsca dla malej? lepiej by to wygladalo gdybym pracowala prawda?w pazdierniku urodzi sie kolejna dzidzia i to juz chyba wogule zmniejsza nasze szanse?:-(

ja muszę do szpitala dojechać 60 km:D do malarkiewicza mam akurat najbliżej ze wszystkich olsztyńskich lekarzy . Ja dziś juz sobie listę z numerami napisałam i w razie czego będę dzwonić:).
Mój lekarz jest z wojewódzkiego więc nawet nie chce sobie wyobrażać jego reakcji jaka będzie gdy mu powiem że nie rodze u nich :)).
ccaroline85 a Ty jak będziesz dzwoniła do szpitala to od razu będziesz mówila że chcesz jechać na poród na nfz czy Ty bedziesz tam rodziła prywatnie ?

ja muszę do szpitala dojechać 60 km:D do malarkiewicza mam akurat najbliżej ze wszystkich olsztyńskich lekarzy . Ja dziś juz sobie listę z numerami napisałam i w razie czego będę dzwonić:).
Mój lekarz jest z wojewódzkiego więc nawet nie chce sobie wyobrażać jego reakcji jaka będzie gdy mu powiem że nie rodze u nich :)).
ccaroline85 a Ty jak będziesz dzwoniła do szpitala to od razu będziesz mówila że chcesz jechać na poród na nfz czy Ty bedziesz tam rodziła prywatnie ?
Do Olsztyna muszę dojechać 50 km, rodzić będę na NFZ tak jak Dawida, zadzwonię powiem, że zaczęłam rodzić, że chodzę do lekarza pracującego w szpitalu, czy są miejsca i czy mogę przyjechać :)

Ostatnia edycja:
reklama

Cześć :)

jeśli chodzi o poród w wodzie, to jedyne z czym się spotkałam we wszystkich możliwych szpitalach w Olsztynie, to właśnie korzystanie z wanny. Chciałam skorzystać z tej metody, ale patrzono na mnie jak na yeti i jedna z pielęgniarek powiedziała "a co może prywatny basen dla rodzących", wiec nie liczyłabym na Twoim miejscu na więcej niż wannę czy prysznic. Moja znajoma rodziła w Wojewodzkim i tam bez problemu mogła "ulżyć" cierpieniom w wodzie bądź na piłce.

Do góry