reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Nocniczek-mój przyjaciel;-)

Dziewczyny! Gratuluję Wam postępów Waszych maluchów!!!:-) my nie mamy póki co się czym pochwalić więc cierpliwie czekamy:tak:

reklama
my też narazie spałzowałyśmy, Natalka jedynie wyciąga nocniczek i siada na nim w ubranku, czasem ją rozbiorę ale zazwyczaj nic nie zrobi tylko chwilkę posiedzi i zmyka, za to uwielbia na swoim zielonym nocniczku... jeździć ;-)

a my robimy siusiu bez problemu a z grubszą sprawą różnie bywa... ale co mnie bardziej cieszy mały woła że chcę mu się... najczęściej w chwili gdy już robi ale popracujemy nad tym i będzie oki i mam plan ze w koniec czerwca/ lipiec będziemy próbować odzwyczajać się od pieluch przynajmniej w dzień na noc jeszcze je zostawię

Przymierzamy się do rozpoczęcia odpieluchowywania póki pogoda sprzyja lataniu bez pieluszki. Zastanawiam się nad zakupem albo takich wkładów do majteczek wkładki wkłady pieluszki wielorazowe z mikrofibry (2373723263) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej. albo Majteczki majtki treningowe do nauki siusiania11kg (2408167684) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej. w celu uniknięcia dużych kałuż. Używacie lub planujecie zakupić coś takiego?

Ja też przymierzam się do pożegnania z pielucha Wojtka i miałam właśnie teraz zaczynać ale odstawiamy się od cyca więc poczekam żeby nie wszystko na raz robić, i miałam właśnie w tym celu zakupić takie majteczki, ale stwierdziłam że nie bedę go przyzwyczjac do kolejnej nowości żeby potem mu zmieniać za chwilę a wydaje mi się ze w tym majteczkach mialby tylko mokro w pupę a tak poczuje jak to jest jak pocieknie i po nóżkach i ewentualnie piasek na dworze zacznie się przyklejać żeby zobaczył że to nie jest przyjemne i skojarzył co i jak.... a mały mi woła już sisi i tfeee jak chce grubszą sprawę tylko zazwyczaj robi to w momencie gdy zaczyna juz robić ale praktyka czyni mistrza

Madiu - ja nie zamierzam non stop zakładać mu tych majteczek tylko np na wyjście przed blok itp, a o tych wkładach pomyślałam, żeby wkładać je na początku. Młody by czuł, że ma mokro, ale nie wszystko byłoby do prania. Jak by było tak upalnie to latał by w samych majcioszkach, ale wiadomo będa chłodniejsze dni również i wtedy taki wkład, majteczki i spodenki. Jak się wezmę za to odpieluchowywanie to chcę być konsekwentna. Znajoma tak oduczyła córcie, że ta na 2 latka sama na muszli( z nakładką) się załatwiała, sama się ubierała, spuszczała wodę i myła rączki.

magdzior, madiu ale u Was postępy - super!!! moja Zosia wprawdzie miała tydzień przyjaźni z nocnikiem po drzemce - ale znów się zbuntowała i nie chce siadać - więc czuję że z pieluszką będziemy się żegnać za długi czas....

reklama
u nas z racji ostatnich odparzeń i ciepłej pogody Natka lata po domu z gołą pupą, raz siknie na podłogę, raz na nocnik a raz na poduszkę :-D

Ostatnia edycja:
Do góry