reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Najważniejsze wiadomości o koronawirusie. Aktualizacja na bieżąco.

Troszkę z jaśniejszych wiadomości, jak tv chce pomóc w walce z wirusem:

reklama

Porównania epidemii ostatnich lat.
#Świnka Grypa#PtasiaGrypa#Ebola#Coronawirus#

Moim zdaniem Onet nie jest zbyt wiarygodnym źródłem informacji - nawet bibliografii ( źródeł ) nie ma podanych w artykule. Nie wiadomo czy ktoś to pisał z Wikipedii czy na podstawie badań naukowych 🤷‍♀️

To nie było nic złośliwego - ja poprostu uważam ze na onetach czy innych popularnych kanałach więcej siania paniki niż faktów 🤷‍♀️ Na tym drugim artykule źródło to ogólnikowo healthline. Np. Mp- medycyna praktyczna na tym portalu zawsze są adnotacje do artykułów naukowych, publikacji itp. Albo jak w przypadku covid do stron rządowych czy who 😁 to nie jest złośliwość - poprostu warto się sugerować artykułami medycznymi pisanymi przez specjalistów ☺️

Dziewczyny, dla mnie niestety te porównania nie są pocieszające i w obecnej sytuacji nie są adekwatne, bo covid 19 idzie jak burza... wczoraj w Polsce prawie 400 nowych zarażonych...z każdym dniem wzrasta...strach wyjść za drzwi mieszkania ☹

Dziewczyny, dla mnie niestety te porównania nie są pocieszające i w obecnej sytuacji nie są adekwatne, bo covid 19 idzie jak burza... wczoraj w Polsce prawie 400 nowych zarażonych...z każdym dniem wzrasta...strach wyjść za drzwi mieszkania ☹

Ten wzrost jest dlatego że właśnie mijają książkowe 2 tyg kiedy wirus się uaktywnia. Najważniejsze to stosować się do wytycznych :)
Czuję że większe bum będzie w przyszłym tygodniu bo w poprzedni weekend dużo ludzi za sprawą ładnej pogody, powychodziło z domów. :(

Uwaga, ważna wiadomość. Od jutra mamy nosić maski, ale ... nie zakładamy ich niemowlakom i maluszkom. Poczytajcie

reklama
Do góry