reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

no to gotujemy ;)

ooo Weroniczka, ciekawy wynalazek, ale dla mnie chyba zbyt egzotyczny zeby sobie samej to upichcic... ale jak by ktos mnie poczestowal to na pewno bym sprobowala:tak:
Mnie to ten cukier tylko odstrasza, bo slodkosci lubie (niestety) ale niekoniecznie na obiad:-)
Hehe R by mnie chyba z takim obiadem z domu wygonil:-D Chyba, ze by mi sie te truskawki pod miesem udalo schowac:-D
Ale on ma w ogole z jednej strony tradycyjny, polski smak, a z drugiej nie pogardzi krewetkami czy kalmarami:baffled:

A tak a`propos restauracji... Jak kiedys przez pare miesiecy w niemczech mieszkalismy, to sie zdarzalo dosc czesto nam po restauracjach chodzic, a ze rownie czesto sie jakies potrawy z sosami trafialy, to mi sie strasznie przejadly i mowie sobie w koncu, ze chce zwykle, suche miecho, wiec zamowilam grilowany sznycel nadziewany pieczarkami... i co? przekrawam nozem, a tam pieczarki w smietanowym sosie wyplywaja!:szok: No myslalam, ze mnie trafi, bo to juz ktorys raz z rzedu sie trafilo ze z pozoru bezsosowa potrawa(z nazwy i opisu), byla jednak z sosem:baffled:

reklama
podam wam przepyszny i prościutki przepis na:

KAPUŚNIAK PO WĘGIERSKU

1 kg kapusty kiszonej
20 dag wędzonego boczku lub wędzonki (wiadomo boczek lepszy)
2-3 cebule
ząbek czosnku
20 dag kiełbasy
szklanka śmietany
łyżka mąki
łyżeczka mielonej papryki
sol pieprz

cebulę posiekać, wędzony boczek pokroić w drobną kostkę i z cebulką oraz rozgniecionym czosnkiem podsmażyć
kapustę kiszoną zalać 3 litrami wody, zagotować
dodać cebulkę i boczek
gdy kapusta będzie miękka garnek zdjąć z ognia, dodać pokrojoną i podsmażoną wcześniej kiełbaskę
śmietanę wymieszać z mąką i papryką, dodać do kapuśniaku, doprowadzić do wrzenia
chwilę gotować na małym ogniu

podawać z chlebem lub wcześniej ugotować ziemniaczki i wrzucić przed kapustą ;-)

pycha! :-p

ja robiłam z połowy składników a i tak wyszedł spory garczek więc na początek polecam podzielić składniki na pół :tak:

kapusniak??hmmm....musi byc smaczny;-)
Katka a nie wychodzi za tłusty??? jejku ja tak nie lubie tłustych rzeczy...tzn. jak bym zrobiła to z jakąś wedzonką...ale musiałabym poszukac coś chudego...ale jestem wybredna nie??? hihi...
ja z mięsa to tylko zjem pierś z kurczaka....no i raz w roku kiełbaskę (jedną albo poł) z grila...a tak to wszystko wydaje mi sie takie tłuste:-D

i tak mysle co dodac do tej zupy zamiast kiełbasy?? kielbasa jest bleee....no wiem,ze bez kiełby to wyjdzie kiepskie...
moze kostki rosołowe?
dobra juz siedze cicho bo zepsuje cały przepis;-)

dota a wiejska drobiowa? nie jest tłusta a delikatna
a z boczku możesz samo mięsko wykroić bez tłuszczu
śmietanę też chudszą daj
tylko to już wtedy inny przepis :-D

ja też nie lubię tłusto i ten taki nie wychodzi - zależy właśnie od mięsa jakie wkroisz

chyba nie boisz się utyć? :rofl2:

Katka ja??? :-D

tylko nigdy nie jadłam tłustych rzeczy....i chyba bym nie przełknęła...;-)

ale kapusniak zrobie:tak: przyjedzie moja mama, to zrobimy razem:tak:
powiem Jej, ze to moj wlasny przepis:-D:-p

Kasia dokladnie!! nawet mowilam Ci otym...no ale byłas pijana:-p:-p

rok temu zjadlam kielbaske z grila na zlocie a teraz u Was...no i mam ten rok z glowy:-D

reklama
a jak wpadniecie w sierpniu....to co???
nie robimy grilla :-D:wściekła/y:......
no dobra -to Ty ten chlebek czosnkowy dostaniesz :-p

ja pijana???-to Ty nalewkę łykałaś :-p
ja grzecznie pokładłam Was spać :rolleyes::rofl2::-D

Do góry