reklama
Kata, a ktore smazone kotlety sa malo kaloryczne?;-)
Ja w jajku i mace ziemniaczanej smaze kurczaka do chinszczyzny, takie delikatniejsze sie miesko robi
Paula mialam zapytac... Ten Twoj murzynek na w-z ke jest taki wilgotniejszy, czy suchawy? Bo ja mam ochote na takiego fajnego murzynka, bez kremu czy smietany,ale zeby wlasnie geby nie zapychal:-)
Ja w jajku i mace ziemniaczanej smaze kurczaka do chinszczyzny, takie delikatniejsze sie miesko robi
Paula mialam zapytac... Ten Twoj murzynek na w-z ke jest taki wilgotniejszy, czy suchawy? Bo ja mam ochote na takiego fajnego murzynka, bez kremu czy smietany,ale zeby wlasnie geby nie zapychal:-)
Paula21
Grudzień '07
No właśnie jest super wilgotny. Ten przepis co dałam jest na dużą blachę;-) Na tortownicę jest troszkę mniej niektórych składników...
2 szkl. mąki
1 i 3/4 szkl oleju
2 szkl. cukru
6 jaj
4 łyżki kakao
a reszta bez zmian;-)
2 szkl. mąki
1 i 3/4 szkl oleju
2 szkl. cukru
6 jaj
4 łyżki kakao
a reszta bez zmian;-)
pryzy ja unikam wszelkiego rodzaju panierek
a przepis elci brzmi smakowicie ale ta panierka :-( raz na jakiś czas można zrobić ;-)
ja często piekę samego cycka z kurczaka w formie kotleta obsypaną tylko przyprawą gyros
a przepis elci brzmi smakowicie ale ta panierka :-( raz na jakiś czas można zrobić ;-)
ja często piekę samego cycka z kurczaka w formie kotleta obsypaną tylko przyprawą gyros
Ej Kata, to daj przepis na tego piersiaka o ile wychodzi wilgotny i soczysty... Bo ja wlasnie glownie drob lubie, ale jak piers jest sucha, to jakbym wiory jadla i nawet chocby bylo nie wiem jak przyprawione, to ble....
Paula, dzieki musze sprobowac na weekend, bo wlasnie takie mocno czekoladowe cos za mna chodzi Jeszcze nasacze lekko wisnioweczka, dam polewe i moze bedzie dobre
U nas mozna cakie calkiem smaczne ciasto w proszku kupic jako baze do murzynka, ale jakos mam wrazenie ze tam za duzo chemii... chociaz nie powiem, probowalam i w smaku nawet niezle...
Paula, dzieki musze sprobowac na weekend, bo wlasnie takie mocno czekoladowe cos za mna chodzi Jeszcze nasacze lekko wisnioweczka, dam polewe i moze bedzie dobre
U nas mozna cakie calkiem smaczne ciasto w proszku kupic jako baze do murzynka, ale jakos mam wrazenie ze tam za duzo chemii... chociaz nie powiem, probowalam i w smaku nawet niezle...
pryzy ale to nie jest żaden super przepis
ot, pierś z kuraka rozbijam i posypuję przyprawą gyros z dwóch stron
piekę (najlepiej na patelni grillowej ;-))
jak nie lubisz suchej to zaparuj pod przykryciem
ja podaję z ziemniakami i surówką. taki szybki obiad
ot, pierś z kuraka rozbijam i posypuję przyprawą gyros z dwóch stron
piekę (najlepiej na patelni grillowej ;-))
jak nie lubisz suchej to zaparuj pod przykryciem
ja podaję z ziemniakami i surówką. taki szybki obiad
ponoć ta z ikei sprawdza się rewelacyjnie!
u mnie w planach zakupowych ;-)
IKEA | Garnki i rondle | Specjalne przybory kuchenne | GRILLA | Patelnia grill.
IKEA | Garnki i rondle | Patelnie i woki | SKÄNKA | Patelnia grill.
u mnie w planach zakupowych ;-)
IKEA | Garnki i rondle | Specjalne przybory kuchenne | GRILLA | Patelnia grill.
IKEA | Garnki i rondle | Patelnie i woki | SKÄNKA | Patelnia grill.
O Kata dzieki za pomysl! Zupelnie zapomnialam o Ikei, a blisko mamy I ta grilla wydaje mi sie fajna (bo jakby ciut wieksza) i dobrze ze na roznych typach kuchenek mozna uzywac... Chyba w weekend zaprosze R na lody do Ikei (strasznie lubie te zwykle, jogurtowe, krecone hehe)
reklama
jutrzenka
Szczęsliwa mamusia :)))
a ja dzis jadlam salatke zrobiona przez moja kolezanke z pracy, bardzo smaczna, wiec podaje przepis.
SAŁATKA Z SURIMI
2 op. świeżych lub 1 op. mrozonych SURIMI (mrozone sa jakies podwojne a swieze pojedyncze)
1 ogorek
1 papryka
3 jajka
puszka kukurydzy
1 malutka czerowna cebula (kol. mowi ze w przepisie jest szczypiore ale ona nie miala i dala malutka cebulke, tak do smaku)
sól pieprz majonez
paluszki pokroic, mozna skropic sokiem z cytryny, ogorka posolic po pokrojeniu i jak posci wode to odlac. Papryka i jajka tez pokroic, wymieszac doprawic i gotowe.
Kolezanka robila ja wczoraj i dzis majonez z sokiem z warzyw sie rozrzedzil ale tez byla smaczna. Podobno dobrze robic rano na wieczor na imprezke.
Ja zrobie na najblizsze imieniny
SAŁATKA Z SURIMI
2 op. świeżych lub 1 op. mrozonych SURIMI (mrozone sa jakies podwojne a swieze pojedyncze)
1 ogorek
1 papryka
3 jajka
puszka kukurydzy
1 malutka czerowna cebula (kol. mowi ze w przepisie jest szczypiore ale ona nie miala i dala malutka cebulke, tak do smaku)
sól pieprz majonez
paluszki pokroic, mozna skropic sokiem z cytryny, ogorka posolic po pokrojeniu i jak posci wode to odlac. Papryka i jajka tez pokroic, wymieszac doprawic i gotowe.
Kolezanka robila ja wczoraj i dzis majonez z sokiem z warzyw sie rozrzedzil ale tez byla smaczna. Podobno dobrze robic rano na wieczor na imprezke.
Ja zrobie na najblizsze imieniny