reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

no to gotujemy ;)

reklama
Kata, a ktore smazone kotlety sa malo kaloryczne?;-)
Ja w jajku i mace ziemniaczanej smaze kurczaka do chinszczyzny, takie delikatniejsze sie miesko robi:tak:

Paula mialam zapytac... Ten Twoj murzynek na w-z ke jest taki wilgotniejszy, czy suchawy? Bo ja mam ochote na takiego fajnego murzynka, bez kremu czy smietany,ale zeby wlasnie geby nie zapychal:-)

No właśnie jest super wilgotny. Ten przepis co dałam jest na dużą blachę;-) Na tortownicę jest troszkę mniej niektórych składników...
2 szkl. mąki
1 i 3/4 szkl oleju
2 szkl. cukru
6 jaj
4 łyżki kakao
a reszta bez zmian;-)

pryzy ja unikam wszelkiego rodzaju panierek :tak:
a przepis elci brzmi smakowicie ale ta panierka :-( raz na jakiś czas można zrobić ;-)
ja często piekę samego cycka z kurczaka w formie kotleta obsypaną tylko przyprawą gyros :tak:

Ej Kata, to daj przepis na tego piersiaka o ile wychodzi wilgotny i soczysty... Bo ja wlasnie glownie drob lubie, ale jak piers jest sucha, to jakbym wiory jadla i nawet chocby bylo nie wiem jak przyprawione, to ble:baffled:....

Paula, dzieki musze sprobowac na weekend, bo wlasnie takie mocno czekoladowe cos za mna chodzi:) Jeszcze nasacze lekko wisnioweczka, dam polewe i moze bedzie dobre:tak:

U nas mozna cakie calkiem smaczne ciasto w proszku kupic jako baze do murzynka, ale jakos mam wrazenie ze tam za duzo chemii... chociaz nie powiem, probowalam i w smaku nawet niezle...

pryzy ale to nie jest żaden super przepis :-D
ot, pierś z kuraka rozbijam i posypuję przyprawą gyros z dwóch stron :-D
piekę (najlepiej na patelni grillowej ;-))
jak nie lubisz suchej to zaparuj pod przykryciem :tak:

ja podaję z ziemniakami i surówką. taki szybki obiad

A wiesz, ze zapomnialam ze mozna beztluszczowo na patelni... Mialam kiedys takiego elektrycznego frilla, ale mnie trafialo z czyszczeniem go i oddalam:baffled:
Musze sobie wlasnie nabyc jakas porzadna patelnie...

O Kata dzieki za pomysl! Zupelnie zapomnialam o Ikei, a blisko mamy:) I ta grilla wydaje mi sie fajna (bo jakby ciut wieksza) i dobrze ze na roznych typach kuchenek mozna uzywac... Chyba w weekend zaprosze R na lody do Ikei (strasznie lubie te zwykle, jogurtowe, krecone hehe)

reklama
a ja dzis jadlam salatke zrobiona przez moja kolezanke z pracy, bardzo smaczna, wiec podaje przepis.

SAŁATKA Z SURIMI

2 op. świeżych lub 1 op. mrozonych SURIMI (mrozone sa jakies podwojne a swieze pojedyncze)
1 ogorek
1 papryka
3 jajka
puszka kukurydzy
1 malutka czerowna cebula (kol. mowi ze w przepisie jest szczypiore ale ona nie miala i dala malutka cebulke, tak do smaku)
sól pieprz majonez

paluszki pokroic, mozna skropic sokiem z cytryny, ogorka posolic po pokrojeniu i jak posci wode to odlac. Papryka i jajka tez pokroic, wymieszac doprawic i gotowe.
Kolezanka robila ja wczoraj i dzis majonez z sokiem z warzyw sie rozrzedzil ale tez byla smaczna. Podobno dobrze robic rano na wieczor na imprezke.

Ja zrobie na najblizsze imieniny :tak:

Do góry