reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

  • Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

no to gotujemy ;)

kurde jutrzenka ja robię z tego przepisu i mi wychodzi :sorry: może za czubate nasypałaś ;-) trza było mleka dolać żeby rozprowadzić i byłoby dobrze :tak: ja zawsze robię na oko
 
reklama
maliniak co ty za cuda opowiadasz jak ja robilam wg przepisu katy i mi wyszlo pyszneee. nie rozrabialam maki w szklance tylko w kubeczku hehe moze to pomoglo hehhe
 
Przepis na BEZY ;-)

Ja zazwyczaj robię dwie blaszki bo u nas fanów bezów nie brakuje i znikają baaardzo szybko ;-)

Daję:
6 białek
1,5-2 szklanki cukru:tak:
szczypta soli

Roztrzepuję białko w plastikowej misce i jak już jest prawie ubite z solą to powoli dodaję cukier. Po łyżce ;-) Cukier niby powinien się całkiem rozpuścić ale to trudna sprawa więc mi zawsze czuć kryształki ale to w niczym nie przeszkadza.

Z cukrem pudrem nigdy nie próbowałam :sorry2: są jeszcze szkoły żeby zrobić syrop z cukru i malutkiej ilości wody ale też nie próbowałam więc nie powiem wam jak to wychodzi... :sorry2:;-)

Jak już rozmieszane to szprycą wyciskam na blachy wyłożone papierem do pieczenia. :tak: I do piekarnika.
Bezów się nie piecze tylko się suszy więc ustawiam piekarnik na 120'C i uchylam drzwiczki :tak: tak się suszą godzinę, dwie zależy od wielkości bezów... Potem zamykam piekarnik, wyłączam temp na zero i z włączonym termoobiegiem stygną przy okazji wysuszając się. Aż piekarnik ostygnie. :tak: Ja to uwielbiam takie troszkę wilgotne w środku :-)
I takie z posypką czekoladową są mniaaam...

Nic skomplikowanego.
Pierwsze zrobiłam z tego przepisu Wielkie Żarcie - Przepis - bezy

A wczoraj znalazłam fajny filmik... Jak zrobić bezy? | wideo troszkę wskazówek ;)

Jak zrobię to dam wam foty dziś.
 
hehe to wam na noc smaka narobię :-D:-D:-D:-p:-p:-p

Beziki zwykłe, z czekoladową posypką i różowe o smaku wiśniowym :-p:-D
Moje dzieło -ta dammm....

100_1069.JPG

100_1075.JPG

100_1085.JPG

100_1090.JPG
 
reklama
Do góry