reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

  • Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

no to gotujemy ;)

reklama
a może macie taki przepis na śledzie z jabłkami ze śmietana albo czymś takim, gdzieś jadłam ale nie wiem jak się je robi a były pyszne:tak::tak:plis

p.s właśnie przeglądam reklamę ze stokrotki i widzę że jest masa krówkowa w promocji 10,99 za 1 kg
 
Ostatnia edycja:
kurcze ja juz nie wiem jakie sledzie zrobic ?? czy katy czy grzechotki czy jutrzenki...wszystkie wydaja sie fajne...
a macie przepis na pyszna rybe po grecku ??
 
Ja rybke po grecku bardzo prosto przyrzadzam.... Smaze rybke (na to przepisu chyba nie trzeba;-) ) i przykrywam warstwa duszonych warzyw (osobiscie wole to na cieplo, ale na zimno tez mozna konsumowac)
Na podduszona do miekkosci cebulke (mozna zrumienic, ale blada tez ujdzie ;)) wrzucam starte na tarce i w duzych ilosciach (proporcje jak kto lubi) marchewke, seler, pietruche i por (poszatkowany). Do tego vegeta, albo sol i pieprz do smaku...
Jak wszystko zmieknie dorzucam troche koncentratu pomidorowego (jak ktos lubi kwasniejsze, to mozna dac sporo) Jeszcze chwilke dusze i gotowe.:-)
Te warzywka to wole dzien wczesniej zrobic, zeby sie przegryzly.
 
Pryzybela bardzo fajny przepis:tak::tak:

a wiecie zrobiłam wlasnie tą sałatke śledziową wg przepisu Grzechotki iiii jest pyyyyyszna!!!!:tak::tak:

na świeta zrobie jeszcze jedną wg waszych przepisów
 
no dota ciesze sie :-D:-D:-D:-D

kalaga potrzebne ci sledzie wymoczone w mleku pokrojoine w mniejsze kawałeczki kroisz jabłko w kostke drobna i cebulkę w kostke drobną śmietana 18% do tego wsypujesz jabłko i cebule do śmietany dodajesz pieprz troche cukru jeżeli potrzeba sól można dokropić cytryną mieszasz ze śledziami na 1-2 h do lodówki i wsówasz trzeba zjeść takie sledezie w ten sam dzień bo potem woda podchodza i sa nie dobre

stefka u nas ryba po grecku zawsze na zimno smakuje najlepiej i ja robię tylko z cebulka i robię do tego sos pomidrowy cebulkę na olej ze4szklić dolać wody dodac koncentrat zagotować przyprawić sola pieprzem papryka słodka w proszku i ok 2 ząbvki czosnku troszke cukru żeby kwaśne nie było zalewam gorącym sosem usmarzoną rybkę ryba jeszcze wchłonie sos i przejdzie zapachem sosu mniam
 
Stefcia ryby nigdy nie robilam wiec sie nie wymadrzalam ;-):-D

Kata a Ciebie to chyba udusze ;-), moze sie myle a w Twoim przepisie na raffaello jest jakis blad, jakas mi sie smak na to ciacho zrobil i dzis sie wzielam, i co wyszlo kluchy na mleko ktore splynely w kiblu :wściekła/y::wściekła/y:.
Wg mnie chyba jest za duzo maki, zrobilam jak pisze, w szklance mleka rozrobic make i to wlac to gotujacej sie reszty, nie wiem tylko jak po wymieszaniu tej ilosci maki w szklance mleka wlac to potem skoro wyszla jedna twarda klucha :crazy: ktora po wlaniu do reszty nie da sie rozprowadzic :no::no:.

Przeszukalam net i znalazlam mnostwo przepisow w ktorych maki jest nie wiecej niz 6 lyzek (z reguly 3 zwklej i 3 ziemniaczanej) na 1 litr mleka :tak:

R mi kupil skladniki i zrobilam jeszcze raz tylko z pol litra mleka (troche zaluje ze nie wzielam przepisu na 1 litr bo tylko 2 warsty krakersow wyszly ale trudno) i wyszlo. Maki w przepisie byly 4 lyzki :tak:.

Tam napewno powino byc 12 lyzek :eek::eek::eek: do rozmieszania w szklance mleka????????????
 
Jutreznka a nie moglaś uzyc gotowego budyniu z torebki (dokladnie 2 budynie)-zrobic budyn z litra mleka do tego troche masła,wiórki, olejek migdałowy i świetna masa wychodzi:tak::tak:
 
reklama
ja wpadlam w ostaniej chwili....zobaczyłam tą ilosć mąki w przepisie Katy i stwierdziłam,ze mi nie wyjdzie....znalazłam inny przepis i było mniej mąki...wtedy juz wiedzialam,ze wezme sprawdzony gotowy budyn i nie bede sie głowkowac;-)
 
Do góry