reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

no to gotujemy ;)

reklama
a może macie taki przepis na śledzie z jabłkami ze śmietana albo czymś takim, gdzieś jadłam ale nie wiem jak się je robi a były pyszne:tak::tak:plis

p.s właśnie przeglądam reklamę ze stokrotki i widzę że jest masa krówkowa w promocji 10,99 za 1 kg

Ostatnia edycja:
kurcze ja juz nie wiem jakie sledzie zrobic ?? czy katy czy grzechotki czy jutrzenki...wszystkie wydaja sie fajne...
a macie przepis na pyszna rybe po grecku ??

Ja rybke po grecku bardzo prosto przyrzadzam.... Smaze rybke (na to przepisu chyba nie trzeba;-) ) i przykrywam warstwa duszonych warzyw (osobiscie wole to na cieplo, ale na zimno tez mozna konsumowac)
Na podduszona do miekkosci cebulke (mozna zrumienic, ale blada tez ujdzie ;)) wrzucam starte na tarce i w duzych ilosciach (proporcje jak kto lubi) marchewke, seler, pietruche i por (poszatkowany). Do tego vegeta, albo sol i pieprz do smaku...
Jak wszystko zmieknie dorzucam troche koncentratu pomidorowego (jak ktos lubi kwasniejsze, to mozna dac sporo) Jeszcze chwilke dusze i gotowe.:-)
Te warzywka to wole dzien wczesniej zrobic, zeby sie przegryzly.

Pryzybela bardzo fajny przepis:tak::tak:

a wiecie zrobiłam wlasnie tą sałatke śledziową wg przepisu Grzechotki iiii jest pyyyyyszna!!!!:tak::tak:

na świeta zrobie jeszcze jedną wg waszych przepisów

no dota ciesze sie :-D:-D:-D:-D

kalaga potrzebne ci sledzie wymoczone w mleku pokrojoine w mniejsze kawałeczki kroisz jabłko w kostke drobna i cebulkę w kostke drobną śmietana 18% do tego wsypujesz jabłko i cebule do śmietany dodajesz pieprz troche cukru jeżeli potrzeba sól można dokropić cytryną mieszasz ze śledziami na 1-2 h do lodówki i wsówasz trzeba zjeść takie sledezie w ten sam dzień bo potem woda podchodza i sa nie dobre

stefka u nas ryba po grecku zawsze na zimno smakuje najlepiej i ja robię tylko z cebulka i robię do tego sos pomidrowy cebulkę na olej ze4szklić dolać wody dodac koncentrat zagotować przyprawić sola pieprzem papryka słodka w proszku i ok 2 ząbvki czosnku troszke cukru żeby kwaśne nie było zalewam gorącym sosem usmarzoną rybkę ryba jeszcze wchłonie sos i przejdzie zapachem sosu mniam

Stefcia ryby nigdy nie robilam wiec sie nie wymadrzalam ;-):-D

Kata a Ciebie to chyba udusze ;-), moze sie myle a w Twoim przepisie na raffaello jest jakis blad, jakas mi sie smak na to ciacho zrobil i dzis sie wzielam, i co wyszlo kluchy na mleko ktore splynely w kiblu :wściekła/y::wściekła/y:.
Wg mnie chyba jest za duzo maki, zrobilam jak pisze, w szklance mleka rozrobic make i to wlac to gotujacej sie reszty, nie wiem tylko jak po wymieszaniu tej ilosci maki w szklance mleka wlac to potem skoro wyszla jedna twarda klucha :crazy: ktora po wlaniu do reszty nie da sie rozprowadzic :no::no:.

Przeszukalam net i znalazlam mnostwo przepisow w ktorych maki jest nie wiecej niz 6 lyzek (z reguly 3 zwklej i 3 ziemniaczanej) na 1 litr mleka :tak:

R mi kupil skladniki i zrobilam jeszcze raz tylko z pol litra mleka (troche zaluje ze nie wzielam przepisu na 1 litr bo tylko 2 warsty krakersow wyszly ale trudno) i wyszlo. Maki w przepisie byly 4 lyzki :tak:.

Tam napewno powino byc 12 lyzek :eek::eek::eek: do rozmieszania w szklance mleka????????????

Jutreznka a nie moglaś uzyc gotowego budyniu z torebki (dokladnie 2 budynie)-zrobic budyn z litra mleka do tego troche masła,wiórki, olejek migdałowy i świetna masa wychodzi:tak::tak:

reklama
ja wpadlam w ostaniej chwili....zobaczyłam tą ilosć mąki w przepisie Katy i stwierdziłam,ze mi nie wyjdzie....znalazłam inny przepis i było mniej mąki...wtedy juz wiedzialam,ze wezme sprawdzony gotowy budyn i nie bede sie głowkowac;-)

Do góry