reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

no to gotujemy ;)

reklama
dota pisałam że można też zrobić z pieczarek duuużo pieczarek potrzebne trzeba je obrać pokroić obsmażyć i zmielić potem dodajesz jajko surowe tez troche bułki tartej i można tez dać całe jajko jak u viki lub dodatkowe warzywa np paprykę brokuła i do foremki przekładasz i pieczesz tak ok 40 min trzeba sprawdzać
tez bardzo pyszne
 
dzieki Grzechotka:tak:widzialam jak pisałas o tych pieczarkach ale nie myslałam,ze to bez miesa....czyli pieczarki,warzywa,jajko...przyprawy...musze zrobic na poczatek taką małą porcje na spróbowanie:tak:
 
a ja dodam ciasto które zawsze się udaje to chyba
będzie dla Pauli która chyba też jest takim cukiernikiem jak i ja:-D:-D:-D:-D
no i dla tych co dzieci nie moga mleka jeść

no więc
kostka margaryny np kasia
6 jaj
2 szklanki cukru
3 szklanki maki tortowej
1 łyżka proszku do pieczenia
4 -5 duzych jabłek
mogą byc inne owoce truskawki maliny sliwki wiśnie nawet takie z kompotu ale odsączone można tez łączyc owoce.
papier do pieczenia
cukier puder do posypania

mikserem rozetrzeć margarynę dodając na przemian jako i troche cukru i ucierac ucierac aż wsypiemy cały cukier i wszystkie jajka dodamy. Następnie dodawać po troszku mąkę i na koniec proszek do pieczenia, cały czas miksowac miksować miksować

blaszke okragłą lub prostokatną (dość dużą) wyłozyć papierem na to troche ciasta i owoce i przykryc znowu ciastem. wstawic do mocno nagrzanego piekarnika na 35-40 min 170 stopni z termoobiegiem. Nie otwierac w trakcie pieczenia po 30 min sprawdziś wykałaczką wyłaczyć i zostawić na 5-10 min w otwartym piekarniku. na koniec posypać cukrem pudrem.
mniam
wychodzi super puszyste i Kuba uwielbia to ciasto
 
caanelloni

składniki:
-opakowanie makaronu caanelloni
-mięso mielone 1kg.
-przecier pomidorowy
- 2-3 cebule
-groszek
-śmietana w płynie 30%
-ser żółty
-sól
-pieprz
-przyprawa magi w płynie

wykonanie:

smażymy mięso mielone posypujemy solą pieprzem i polewamy magii,dodajemy cebulę pokrojoną w paseczki.jak już wszystko się podsmaży i zarumieni dodajemy groszek.jeszcze chwilkę trzymamy na ogniu dodajemy 3 łyzki przecieru pomidorowego. bierzemy rurki CAANELLONI -nie gotujemy!!! nadziewamy przestudzonym farszem bierzemy naczynie żaroodporne wlewamy śmietanę na dno i układamy nadziane rurki smarujemy koncentratem i polewamy znów smietaną na to ucieramy ser -dośc grubo przykrywamy całość i wstawiemy do piekarnika tak na 30min.temp .150-180 *C . a oto fotki:
farsz.jpg

can1m.jpg

can2n.jpg

SMACZNEGO!!!!!
 
dziewczyny a czym najwygodniej nadziewać te rury? :-) łyżką chyba ciężko czy nie?
dobrze, że nie trzeba wcześniej gotować makaronu - za dużo byłoby babrania :tak:

kurna! pogonię małża o drukarkę :angry:
 
Kata-ja nakładam wąską łyżeczką od herbaty,-tzn jak mam ten farsz to przykładam tą rurkę do łyżeczki naładowanej farszem i tak kręcę i znów nabieram na łyżeczkę farszu i znów kręcę i tym sposobem farsz mi się w rurkę wkręca....:tak::tak::tak::tak::-):-):-)-zamotałam trochę -ale myślę że zrozumiecie :confused::tak::rofl2:
 
reklama

Musze zrobic cos na szybko.....i zrobie to ciasto Grzechotki jutro....mąż zgłosił sie,ze upiecze ciasto na sobote,na dni otwarte...hehe....taaa on upiecze.....ja musze upiec:crazy:;-):-D:-)
 
Ostatnia edycja:
Do góry