Minesota
Fan(ka)
Składniki w mniejszej ilości duuuużo mniejszej
1 kg wołowiny bez kości
1 kg fasoli szparagowej
30 dkg pomidorów
1 cebula
natka pietruszki, bazylia,
sól, pieprz
Sposób przyrządzenia:
Mięso umyć, pokroić w kostkę zalać minimalną ilością wody (tak aby mięso było przykryte, gotować na wolnym ogniu aż mięso zmięknie, a bulion zredukuje się do minimum. Dodać obraną i pokrojoną w piórka cebulę, zieleninę i pokrojoną na mniejsze kawałki fasolkę - ja daje mrożoną lub ze słokika, dusić 10 minut bez przykrycia aby fasola zachowała kolor. Gdy fasola zmięknie, dodać obrane ze skóry, pokrojone w kostkę pomidory, przyprawić solą i pieprzem, dusić jeszcze 5 minut.
1 kg wołowiny bez kości
1 kg fasoli szparagowej
30 dkg pomidorów
1 cebula
natka pietruszki, bazylia,
sól, pieprz
Sposób przyrządzenia:
Mięso umyć, pokroić w kostkę zalać minimalną ilością wody (tak aby mięso było przykryte, gotować na wolnym ogniu aż mięso zmięknie, a bulion zredukuje się do minimum. Dodać obraną i pokrojoną w piórka cebulę, zieleninę i pokrojoną na mniejsze kawałki fasolkę - ja daje mrożoną lub ze słokika, dusić 10 minut bez przykrycia aby fasola zachowała kolor. Gdy fasola zmięknie, dodać obrane ze skóry, pokrojone w kostkę pomidory, przyprawić solą i pieprzem, dusić jeszcze 5 minut.