reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Nasze wizyty u lekarza (badania,wyniki,zdjęcia USG)

reklama
mery-beth Ja również trzymam kciukasy...Myśl pozytywnie i staraj się nie denerwować, chociaż wiem że to trudne. Zobaczymy jak jak będę wyglądała dzień przed CC:-D Może uda się Maleńką odwrócić, a jak nie to będzie CC i już...A jeśli mogę spytać, to w jaki sposób oni Dzidzię obracają? Bo szczerze to nigdy o tym nie słyszałam, wszystkie koleżanki, których dzieci były ułożone pośladkowo od razu miały skierowanie na CC...Dlatego jestem ciekawa...Tak czy tak, powodzenia Kochana!!! &&&&&&&:tak:

Kachutka - znalazłam o tym artykuł:

Obracanie dziecka

W PL to nie jest tak często praktykowane i dlatego niewielu lekarzy sie tego podejmuje, bo to musi być naprawdę doświadczony lekarz. Stąd od razu skierowanie na CC. Ale z kolei tu, gdzie mieszkam, to jest bardzo naturalne i próba obrócenia jest bardzo często z powodzeniem podejmowana. Tak więc to mnie trochę uspokaja. Ale tylko trochę... :zawstydzona/y: Dziękuję, kochana! Jeju, co by się nie działo, to mam nadzieję, że wsio będzie OK z niunią!

Mary-beth dobrze, że znasz już cały plan działania, choć wiem, że emocji pewnie mnóstwo. Trzymam kciuki, żeby obracanie się udało i wtedy spokojnie dotrwacie do terminu. A jeśli nie da rady, to już jutro ją bedziesz tulić. Trzymam mocno &&&&&&&&&!!!!

mery-beth To w takim razie trzymam za obracanko;-) Może dzięki temu ominie Cię cięcie...A jak nie ,to też nie ma się czego bać, ja miałam CC więc wiem co mówię:tak: Co by się nie działo będzie dobrze, zobaczysz!

merry beth trzymam za Ciebie kciuki! :-)

Jak pisalam na głównym wątku dzis i ja mam wizyte u lekarza... Licze na to ze ostatnia.... Jutro postaram sie ja opisac. Moze jeszcze sie dowiem czegos ciekawego, kto wie? :sorry2:
Zobaczymy ile cm ma teraz rozwarcie....
Od rana biora mnie nieregularne skurcze z napieraniem na szyjke wiec cos mi sie wydaje ze bedzie wiecej niz 2 cm (jak w zeszlym tygodniu).

nimfii kciukasy zacisniete &&&&&&&&&&& oby to juz byla Twoja ostatnia wizyta u lekarza :tak: no i pewnie tak bedzie ze wiecej niz 2cm,zycze Ci tego kochana bo taka nie pewnosc i skurcze nieregularne to jest najgorsze i to czekanie.

A Ja mam jutro wizyte w szpitalu i USG,az sie boje a zarazem nie moge sie doczekac bo jeszcze przed samym koncem zobacze mojego rozrabiake malego :-D no i ciekawa jestem jaka decyzja zapadnie:nerd:

no to trzymam kciuki dziewczyny za wasze wizyty :tak:
ja byłam dzisiaj ale nic nowego się nie dowiedziałam oprócz tego że na moje bolące dolegliwości i problemy z chodzeniem mogę dostać skierowanie do fizjoterapeuty , więc będe się dalej męczyć :-(

powodzenia jutro na wizytach!
ja też jutro śmigam, ale pewnie nic ciekawego się nie dzieje, bo nie mam żadnych absolutnie objawów

reklama
mery-beth powodzenia u udanego obracania dzidzi lub cc
nimfii
udanej wizyty ciekawe która z nas urodzi wcześniej????!!!Ja jutro idę do lekarza i się okaże 2 tyg temu nic się nie działo ciekawe co teraz czy znów będę rodzić po terminie??Mam jakieś nie reguralne skurcze ale widać to jeszcze nie to.

Do góry