reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Nasze wizyty u lekarza (badania,wyniki,zdjęcia USG)

reklama
mery-beth Ja również trzymam kciukasy...Myśl pozytywnie i staraj się nie denerwować, chociaż wiem że to trudne. Zobaczymy jak jak będę wyglądała dzień przed CC:-D Może uda się Maleńką odwrócić, a jak nie to będzie CC i już...A jeśli mogę spytać, to w jaki sposób oni Dzidzię obracają? Bo szczerze to nigdy o tym nie słyszałam, wszystkie koleżanki, których dzieci były ułożone pośladkowo od razu miały skierowanie na CC...Dlatego jestem ciekawa...Tak czy tak, powodzenia Kochana!!! &&&&&&&:tak:

Kachutka - znalazłam o tym artykuł:

Obracanie dziecka

W PL to nie jest tak często praktykowane i dlatego niewielu lekarzy sie tego podejmuje, bo to musi być naprawdę doświadczony lekarz. Stąd od razu skierowanie na CC. Ale z kolei tu, gdzie mieszkam, to jest bardzo naturalne i próba obrócenia jest bardzo często z powodzeniem podejmowana. Tak więc to mnie trochę uspokaja. Ale tylko trochę... :zawstydzona/y: Dziękuję, kochana! Jeju, co by się nie działo, to mam nadzieję, że wsio będzie OK z niunią!

Mary-beth dobrze, że znasz już cały plan działania, choć wiem, że emocji pewnie mnóstwo. Trzymam kciuki, żeby obracanie się udało i wtedy spokojnie dotrwacie do terminu. A jeśli nie da rady, to już jutro ją bedziesz tulić. Trzymam mocno &&&&&&&&&!!!!

mery-beth To w takim razie trzymam za obracanko;-) Może dzięki temu ominie Cię cięcie...A jak nie ,to też nie ma się czego bać, ja miałam CC więc wiem co mówię:tak: Co by się nie działo będzie dobrze, zobaczysz!

merry beth trzymam za Ciebie kciuki! :-)

Jak pisalam na głównym wątku dzis i ja mam wizyte u lekarza... Licze na to ze ostatnia.... Jutro postaram sie ja opisac. Moze jeszcze sie dowiem czegos ciekawego, kto wie? :sorry2:
Zobaczymy ile cm ma teraz rozwarcie....
Od rana biora mnie nieregularne skurcze z napieraniem na szyjke wiec cos mi sie wydaje ze bedzie wiecej niz 2 cm (jak w zeszlym tygodniu).

nimfii kciukasy zacisniete &&&&&&&&&&& oby to juz byla Twoja ostatnia wizyta u lekarza :tak: no i pewnie tak bedzie ze wiecej niz 2cm,zycze Ci tego kochana bo taka nie pewnosc i skurcze nieregularne to jest najgorsze i to czekanie.

A Ja mam jutro wizyte w szpitalu i USG,az sie boje a zarazem nie moge sie doczekac bo jeszcze przed samym koncem zobacze mojego rozrabiake malego :-D no i ciekawa jestem jaka decyzja zapadnie:nerd:

no to trzymam kciuki dziewczyny za wasze wizyty :tak:
ja byłam dzisiaj ale nic nowego się nie dowiedziałam oprócz tego że na moje bolące dolegliwości i problemy z chodzeniem mogę dostać skierowanie do fizjoterapeuty , więc będe się dalej męczyć :-(

powodzenia jutro na wizytach!
ja też jutro śmigam, ale pewnie nic ciekawego się nie dzieje, bo nie mam żadnych absolutnie objawów

reklama
mery-beth powodzenia u udanego obracania dzidzi lub cc
nimfii
udanej wizyty ciekawe która z nas urodzi wcześniej????!!!Ja jutro idę do lekarza i się okaże 2 tyg temu nic się nie działo ciekawe co teraz czy znów będę rodzić po terminie??Mam jakieś nie reguralne skurcze ale widać to jeszcze nie to.

Do góry